DRAFTAAMISEN STRATEGIA
Näitä on varmasti monenlaisia ja riippuvat tietysti käytettävissä olevista pisteistä, varaussijasta sekä divisioonasta. Tässä nyt jotain koontia ja omaa ideointia.
Potentiaalin merkitys draftissa:
Oikeastaan 3,4 tai 5 pallon potentiaalista on ainoastaan järkeä. Potentiaali siis ratkaisee kuinka paljon pelaajaa voi treenata. Kun potentiaali loppuu, ei pelaajan taidot enää nouse vaikka treenaisikin. Myös myytäessä potentiaali vaikuttaa saatavaan hintaan. U21 jengiin voi 3 pallon tai parempi potentiaali riittää, mutta aikuisten maajoukkueeseen tarvittaisiin 5 pallon potentiaali.
Arvosana:
Määritellään jenkkityyliin A+, A, A-, B+, B, B-, C+ jne. (Tämän täydestä sisällöstä ei ole itsellä oikein täyttä ymmärrystä vielä, mutta uskon sen kuvaavan kuinka hyvät lähtötaidot pelaajalla mahdollisesti on. Ajatellut, että kuvaa paljonko niitä skillpointseja on yhteensä käytössä ja kuinka korkealla tasolla ne ovat.)
Scoutattu ja haastateltu pelaaja
Pelaajan oranssit pallot, arvosana, luontevin pelipaikka, ikä ja pituus ovat kaikilla sarjan joukkueilla samanlaiset. Haastatellun pelaajan tilastot eivät ole vertailukelpoisia muiden joukkueiden kanssa(testattu viime draftissa). Tilastot riippuvat siis siitä minkä pelin sinun scouttisi on käynyt katsomassa.
Jos ei ole kerännyt useampaa kautta pisteitä, niin aika epätodennäköisesti pystyisit haastattelemaan kaikkia parhaita.
”Meillä on panostus aina ollut 20k. Sillä ei ole kertaakaan saanut kaikkia 18v viiden ja neljän pallon pelaajia haastateltua eli potentiaaleja selville. Varsinkin siis lähtötaidoiltaan neljän tai kolmen pallon pelaajia voi löytyä erittäin hyvillä potentiaaleilla erittäin huonoilla varausvuoroilla. Melkein aina kyllä omien kokemusten mukaan 5+5 pelaajat menevät varausnumeroilla alle 5 - siis aktiivisissa sarjoissa.”
”Hyvä” varaussija:
Määrittelemä ”hyvälle” riippuu divisioonasta ja paljonko siellä on panostettu. Pääosin ehkäpä ”hyvä” on 1.-5.-sija.
Hyvällä varaussijalla kannattaa tietysti lähteä metsästämään sitä 18v huippukaveria (sen voi aina myydä). No miten sen saisi parhaiten selville, jollei ole pisteitä kaikkien tarkistamiseen. Draftin 18v saa yleensä aina paremman hinnan kuin 19v kaverista myytäessä.
Haetaan 18v, niin itse tekisin seuraavanlaisesti:
- 10p yhteinen scouttaus
- lasketaan monta 18v on niissä 1-2 harmaan pallon ryppäässä
- jos niitä on 10 tai enemmän niin sitten se ryhmäsesittäytyminen
- niitä voi sitten haastatella lisää tai sitten scoutata noita harmaan pallon 18v ekaa kertaa pituuden/pelipaikan mukaan
”Ok” varaussija:
Aikalailla samoilla linjoilla kun tuon ”hyvän” kanssa, mutta kannattaa harkita myös noita 18v 4 pallon tähtiarvosanan kavereita, kovalla potentiaalilla.
”Huono” varaussija:
Täällä varsinkin nuo 4 pallon 18v tai jopa 5 pallon 19v kaverit voivat olla itselle arvokkaita.
Pitkän tähtäimen suunnitelma omaan treeniin
Potentiaali ratkaisee enemmän kuin tähtiarvosana. Ekana Ryhmäscoutilla suurin hyöty pisteille ja sitten niitä haastattelee tai jatkaa arvalla noiden harmaiden pallojen scouttaamista. Toki 18v kaveri ottaa sen 7-14 nostoa kaudessa ja on tiettyyn pisteeseen asti aina 19v edellä, mutta pitkällä tähtäimellä tuo ero ei ole merkittävä vaan potentiaali.
Extraa:
Hyvän varausvuoron suunnittelu(mieti onko sinulle järkevää)
Jos löytyy todellinen helmi, niin kannattaa harkita oman varaussijan manipulointia. Epäaktiivisissa sarjoissa, jossa on paljon bottijoukkueita, kannatta miettiä manipuloiko omaa varaussijaa paremmaksi häviämällä strategisia pelejä kauden loppupuolella, jolloin muutama bottijoukkue voi mennä ohi. Myös kauden tähtäimeksi voi asettaa hyvän varaussijan saamisen, mutta tämä ei ole pelillisesti kovin mukavaa.
”Paljon riippuu draftistä ja kanssapelaajien valinnoista ja ja. Mut kannattaa pyytää vaikkei saiskaa. ;)”
Last edited by zafman at 4/3/2013 3:07:17 PM