HT-kokemuksesta on tässä pelissä hyötyä, mutta siitä huolimatta ymmärrät pelien lopputuloksiin vaikuttavat seikat parhaiten unohtamalla HT:n opetukset melkein kokonaan. BB:n pelimoottori nimittäin kohtelee pelaajia yksilöinä, ei osana yhden osa-alueen arvosanaa. Pelaajat ja peliä johtava valmentaja (et siis sinä, vaan se tyyppi joka tekee vaihtoja) reagoivat pelitilanteeseen ja suoritustasoon ja muuttavat pelikäyttäytymistään sen mukaan, mikä toimii ja mikä ei.
Kun huomioidaan se, että jokaisen pelaajan kaikki ominaisuudet ovat jossain määrin tärkeitä (kentällä on vain 5 pelaajaa, joten jokaisen on annettava panoksensa niin joukkueen hyökkäys- kuin puolustuspeliinkin), on helppo ymmärtää se tosiasia, että monitaitoisuus ja tilanteeseen sopiva peluutus nousevat suureen arvoon.
HT-kokemuksesta on suurin apu harjoitteluun ja viikko-ohjelmaan liittyvissä asioissa. Näilläkin on merkityksensä itse pelitapahtumiin esimerkiksi peluuttamisen ja pelikunnon osalta. Lisäksi peli-into vastaa hyvin pitkälti käyttäytymiseltään HT:n joukkuehenkeä.
Karkeasti ajatellen ulkopuolustuksesi pelaa vastustajan ulkohyökkäystä vastaan ja sisäpuolustuksesi vastustajan sisähyökkäystä vastaan. "Ulkoarvosanoihin" vaikuttavat eniten takamiehet (PG, SG) ja "sisäarvosanoihin" isot miehet (PF, C). Pelitaktiikastasi riippuen 3-paikan pelaaja (SF) on sitten enemmän takamies tai korinaluspelaaja. Levypalloarvosanaan vaikuttavat enemmän sisäpelaajat kuin ulkopelaajat ja hyökkäyksen sujuvuuteen lähinnä takamiehet (erityisesti PG).
Esimerkkinä pelasin itse ensimmäisen kauteni treenaten pitkiä miehiä. SF-, PF- ja C-paikoilla oli siksi käytännössä aina kolme luontevimman pelipaikkansa mukaan sentteriksi merkittyä pelaajaa.