Crvena konferencija !
Bolesni Mamlazi - Finalista konferencije iz prosle sezone , nista nije menjao u off sezoni. Izgleda mi
kao ubedljivo najjaci tim u crvenoj konferenciji za sada i sigruno je favorit da napravi stepenik vise i ove sezone
ode u jos jedno finale ali ne konferencije nego lige !
Lazarevac - Tim koji po platama i igracima izgleda kao drugi najjaci , odmah iza Mamlaza. Jako iskusan
menadzer koji je osvajao kup vise puta , igrao i finale prve lige ! Sta je problem ? Jako jako matori igraci kojima
ce padati skilovi a ne daj boze da bude i nekih povreda. Ne znam da li ce i sta ce menjati tokom sezone , definitivno
plejof ekipa za sada i glavni konkurent Mamlazima za osvajanje konferencije...
Celik Zenica , Predatori - Zenica je prodala Petrovica koji je bio jako bitan igrac , nista novo nije kupio.
Ipak , Curkovic i Vucelic idalje treniraju , jedan je bio i na TL...Ako ne bude prodao nekog od bitnih igraca
ocekujem plejof i zanimljivu borbu u istom. Predatori su do juce bili gotovo na minimalnim platama a onda je
doso igrac za 125 k platom i sad je treci po platama u konferenciji. Dva najbolja igraca imaju 35 godina , a problem
je sto ostatak rostera izgleda dosta slabije od ove dvojice , bar po platama. Tim koji po trenutnom stanju ide u plejof
ali ako se ostali pojacaju , moze da bude problema...
Bg Redvolfs , Besni Cvetici , Golden Heart , Kosarkaski klub Apatin - Ova 4 tima sam stavio u istu kategoriju samo da
bi islo brze , vrlo je moguce da ce im se ambicije skroz razlikovati. Redvolfsi imaju plate oko 400 k ali ne tolko mator tim i ne bi me cudilo da se pokazu bolje od Predatora , tako da su sve ovo samo grube procene po platama. Cvetici su dobili zlatnu koku na draftu a potom odresili kesu za jos jednog HOF trenirca. Pavic odlazi , ima on jos dobrih igraca osim njega al kontam da mu rezultat nije u prvom planu. Za sebe sam vec napisao , ako ubodem neku pobedu to ce biti cisto da nisam na 0-li i da mi se navijaci ne razbeze , cilj je ispadanje u trecu ligu , da li sa 8-og mesta , da li kroz playout , kako god...Apatin trenutno izgleda kao najslabija ekipa ( uz mene , meni prosek vade samo dva igraca ) u konferenciji ali moguce da ce biti zeljniji pobeda od mene i Cvetica i da zavrsi ispred nas , pogotovo ako dokupi nesto...
Eto , ovo su neki utisci za sada , dosta toga moze brzo da se promeni a i plate nisu neko merilo ko ima kolko jak tim.
Glavni utisak je da je Crvena konferencija dosta slabija nego prosle sezone , polovina timova su na skoro minimalnim platama...Aj da vidimo sta ce se menjati tokom sezone :)