BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Przemówienia kandydatów

U21 - Przemówienia kandydatów (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: m4ti_
This Post:
00
109441.2 in reply to 109441.1
Date: 9/8/2009 9:15:31 AM
Overall Posts Rated:
2121
Witam,

Odkąd interesuję się kadrą i skautingiem założyłem sobie cel/marzenie którym jest prowadzenie reprezentacji, założenie te próbowałem zrealizować 2 sezony temu ale od początku nastawiałem się właśnie na te wybory w tym sezonie.

O mnie...

Niektórzy pamiętają lub nie ale mam na imię Mateusz. Jestem studentem na kolejnym już roku Elektrotechniki na Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Tarnowie. Studia nie są takie tragiczne więc jest sporo czasu na inne rzeczy w tym i BB;]. To są już moje drugie podejście do objęcia kadry młodzieżowej. Ostatnie wybory przegrałem 13 głosami mam nadzieję, że tym razem wynik będzie znacznie lepszy. Poza studiami trenuje piłkę nożną w lokalnym klubie chodź pewnie koszykówka była by bardziej odpowiednią dyscypliną apropo wyborów:).
Zabawę z BB zacząłem od 4 sezony trafiając do 4 ligi, teraz jestem 3 wiec minimalny ale progres jest. Jak to mówią:"powolutku aż do s(k)utku";].

Niektórzy też kojarzą mnie z organizowania najlepszego prywatnego pucharka w BB Prawie Jak 3B, którego jestem autorem i organizatorem razem z Mr.Presidentem i kiedyś z Mack10.

Ja i kadra...

Z kadrą "mocno" jestem związany już ponad 4 sezony. Na początku było to skautowanie C oraz PF z niższym potencjałem. Od 3 sezonów opiekują się naszymi obwodowymi SG oraz PG którzy uważam, że będą motorem napędowym reprezentacji. Dzięki zaangażowaniu managerów to naszych obwodowych muszą się obawiać inne kraje a nie odwrotnie.

Ponad to po raz kolejny zorganizowałem akcję Łowimy Perełki(98744.1), dzięki której udało się nam kilku graczy uratować przed "śmiercią" i sprawić aby zawodnicy byli trenowani tak jak powinni. Czy taka akcja była potrzebna? Na pewno tak i mam nadzieję, że przyniesie pożytek naszej reprezentacji.

Pomysł na kadrę...

Swoja wizję przedstawiłem w tym oto wątku (96174.434), chciałbym zrobić lekką ewolucję a nie rewolucję. System działa moim zdaniem bardzo dobrze ale może jeszcze troszeczkę lepiej. Chciałbym dodatkowo stworzyć nową sztab ludzi pomagających managerom trenującym graczy będących w bazie w sferze ekonomii. Czuwali by nad tym aby managera przynajmniej do 22 roku życia było stać na utrzymanie gracza w swoim klubie aby takie przypadki jak z Nikodemem Szelerem(6897345) się już nigdy nie przytrafiły. Mam nadzieję, że zaangażuję więcej osób w "życie kadry".

Nowa Jakość Kadry...

Czyli otoczka wokół kadry. Powiedźmy sobie szczerze, otoczką przez 2 sezony w moim mniemaniu nie wyglądała tak jak powinna. Czy dobre wyniki nie mogą iść razem z parze z dobrą otoczką wokół kadry? Moim zdaniem mogą a nawet powinny, tylko tak zachęcimy więcej graczy do interesowania się kadrą. Oprócz tradycyjnych wątków przed każdym meczem, chciałbym zaproponować nową zabawę o roboczej nazwie "Jeden na jednego".

Mistrzostwa Europy...

Musimy wykorzystać to na co rzesza ludzi przez ostatni okres pracowała. Mamy silną ekipę która stać na awans do strefy medalowej. ME traktowałbym jako dobre przetarcie przed MŚ, które mogą być dla nas szczęśliwe. Jesteśmy w pierwszym koszyku co przy dobrym układzie gier może nad dać awans przy maksymalnym entuzjazmie.

Dlaczego warto na mnie glosować?...

Opiekowałem się graczami obwodowymi którzy właśnie wkroczyli na "international level". Znam tych zawodników doskonale, wiem na co każdego stać i co mu jeszcze poprawić. Managerów też znam, więc dogadanie się z nimi nie będzie problemem. Do tego stworzę odpowiednią otoczkę wokół kadry, która jest też ważna. Postaram się zaangażować więcej ludzi w sprawy kadry, bo każda nowo "wciągnięta" osobą może przyczynić się do rozwoju kadry a on jest najważniejszy. Uważam też, że nadrobiłem braki jakie miałem jeszcze 2 sezony temu i będę odpowiednią osobą na tym stanowisku.

Czy mam racje? Wy mi na to odpowiecie;]

Pozdrawiam

Last edited by m4ti_ at 9/8/2009 2:13:25 PM

This Post:
00
109441.3 in reply to 109441.1
Date: 9/8/2009 9:18:36 AM
Overall Posts Rated:
299299
Życie prywatne: (czyli coś o sobie)
Leszek - mam 22 lata (w lutym skończę 23)
Studiuje sobie na Politechnice Śląskiej Wydział Transportu, jako, że są to studia dzienne to czasu wolnego mam przeważnie bardzo dużo :) Zainteresowania nie są jakieś nadzwyczajne: sport prawie każdy (próbowałem już prawie wszystkiego z różnymi skutkami), szczególnie lubię oglądać jak nasi o coś walczą, komputery, kobiety, motoryzacja, lubię też spontaniczne wycieczki zarówno w góry, jak i jeziorka. Spędzanie czasu na świeżym to co to staram się robić, jak mam tylko możliwości.

Doświadczenie:
Doświadczenia z BuzzBeater mam całkiem spore (W BB gram od 3 sezonu, czyli jak dobrze liczę 7 sezonów, jak ten czas szybko leci w dobrym towarzystwie)
Prowadzenie kadry U-21 w poprzedniej kadencji, co daje mi pewną przewagę nad konkurentami i pozwoli uniknąć tych niewielkich błędów, które się zdarzyły.

Sukcesy:
Wygrana w PP (3 sezon)
Gra w PLK od kilku sezonów z różnym skutkiem, ale w tym sezonie powalczę o mistrza :PP
Awans do WC-21 i zajęcie tam 5 miejsca (chyba jednak jest to mały sukces)

Współpraca z Selekcjonerem
Będzie przebiegać bardzo sprawnie, z MrPresident-em mam bardzo dobry kontakt (już ustaliśmy, że dzielimy się sprawdzaniem skilli zawodników z draftu), zresztą w tej kadencji to gracze U21, już chyba nie będą decydować, ale jeśli byłaby potrzeba, to zawsze mogę mu pożyczyć Grzonę, czy innego obwodowego na jakiś ważny mecz :]
Jako, że nie jestem konfliktowy z kolejnym selekcjonerem NT, pewnie też miałbym dobry kontakt.

Zawodnicy
Tym razem chyba już najlepsi 21 latkowie, będą grali u mnie, bo są za słabi na NT

Mistrzostwa Europy - Cel
Minimalny awans do baraży WC
Realistyczny: medal
Maksymalny: złoty medal

Mistrzostwa Świata - Cel
minimalny - wejście do czołowej 8 WC
realistyczny - medal
maksymalny - finał i wygrana w nim :P

Plusy
Świetny kontakt z właścicielami zawodników (większość ulega moim planom treningowym, kadra działa jak magnes)
Bardzo dobry kontakt ze skautami
"Spora wiedza taktyczna :P"
Znajomość kruczków kadrowych

Dlaczego ja, a nie ktoś inny?
Jeśli ktoś chce selekcjonera, który nie będzie bał się ryzykował i picował kiedy się da, to jestem tym na kogo powinieneś oddać głos. Będę kontynuował to co pokazałem w 1 kadencji, jeśli byłeś z tego zadowolony to oddaj głos na Leszka :)
Pozdrawiam

Serdecznie dziękuję, za każdy oddany głos :)

Jak o czymś zapomniałem, to edytuję posta ;)