Prathet Thai
Użytkownicy: 42
Ranking: 85
Selekcjoner: GM-somdetsfinest
Po ostatnim wysokim zwycięstwie nad Kazachstanem tym razem na naszej drodze staje kolejny z niżej notowanych przeciwników-zajmująca 85 miejsce w rankingu reprezentacja Tajlandii. Tym niemniej nie należy lekceważyć tego rywala bo choć dotychczas przegrali wszystkie sześć meczów w Pucharze Pocieszenia (kolejno z Rosją, Armenią, Litwą, Czarnogórą, Serbią i Austrią) to jednak porażki te nie były zbyt wysokie. Jeśli do tego dodam że ostatnio raczej kilka razy grali TiE a mecz z nami mają u siebie to może to wcale nie być taki spacerek jak z Kazachstanem.
Nie będę wymieniał najlepszych graczy rywala gdyż nie posiada on takich przykuwających uwagę. Formę ma niezłą pod koszem więc chyba z tej strony należałoby się spodziewać ataku... No ale mimo wszystko jestem pewien że poprawimy bilans naszych meczów z Tajlandią który do tej pory wynosi 3-0.
U nas w kadrze nie jest źle - nie ma kontuzji i forma jest niezła. Widać nowy klub służy i Wiśniewskiemu i mam nadzieję że tak będzie nadal wtedy gdy przyjdą najważniejsze mecze w sezonie. Swiatczak ciągle kręci się koło porządnego poziomu dzięki czemu szansę na PG dostają inni. Tak też będzie i tym razem... Rybaczuk mimo dobrej ilości minut w tygodniu spadł też na porządny poziom formy i również szansę dostaną inni... W kadrze pojawił się Lech Kugler i mam nadzieję że pokaże się z dobrej strony już w jutrzejszym meczu.
Także podsumowując pomimo prawdopodobnego CT rywala i jego hali liczę na przekonywujące zwycięstwo.
Zainteresowanych zapraszam jutro o nietypowej porze bo o godzinie 12 na mecz.
Przypominam też o typerku
(111446.1)