Végeztem egy kis kutatást, több mint 2 szezon óta figyelem 3 csapatnál a csapatszellem változását ismerve a meccsekhez való hozzáállásukat és találtam egy olyan "képletet", amely ez idő alatt egyetlen egyszer mutat eltérést az oldal által mutatottól.
Tudnivalók:
- Mindenkinek 5-ről indul minden szezon elején.
- Valójában természetesen a háttérben a csapatszellem egy törtszám, amelyet egészre kerekítve mutat meg az oldal. Hogy a meccseknél vajon a kerekített értéket vagy a törtet használja, azt nem tudom.
- Csapatszellem összesen két dologtól változhat, tétmeccshez (bajnoki vagy kupa) való hozzáállás illetve minden nap az éjszakai karbantartáskor.
- Hogy válogatottaknál hogyan működik, azt még nem tudom, azt látom, hogy a meccseknél a változás ugyan az, jelenleg azt hiszem, hogy hetente kétszer csökken, csütörtök és vasárnap, de nem biztos...
A képletek:
- Ha Lazázol vagy rájátszásban Normált játszol, akkor a meccs generáláskor (tehát már a meccs alatt is) 1.33-al szorzódik az aktuális érték.
- Ha Normal vagy rájátszás Teljes erőbedobás, akkor marad, ahogy volt.
- Ha teljes erőbedobás, akkor 0.5-el szorzódik az aktuális érték.
Napi változás:
- A napi változás exponenciális, és 5 felé tart, vagyis minél messzebb van 5-től, annál gyorsabban tart 5 felé.
- Konkrétan 1.0135^(5-GS) a napi változás, vagyis "1.0135 az 5 minusz csapatszellemediken"-nel kell megszorozni az aktuális csapatszellemet minden éjszaka.
Remélem érthető voltam. Hangsúlyozom, hogy ezek csak saját tapasztalatok, senki nem erősített meg, könnyen lehet, hogy valaki talál benne hibát, akkor szóljatok, bár én elégedett vagyok vele...
Last edited by bragalyi at 11/11/2009 6:00:10 PM