Lietuva
Użytkownicy: 2062
Ranking: 13
Selekcjoner: LA-YoMaYo
Po dosyć łatwym, wyjazdowym zwycięstwie na Kolumbią w pierwszej rundzie PO tym razem przyjdzie nam się zmierzyć ze zdecydowanie trudniejszym przeciwnikiem - reprezentacją Litwy. To rywal potencjałem bardzo zbliżony do nas i na pewno nie będzie łatwo pokonać rywala. Tym bardziej że przyjdzie nam się zmierzyć z nimi na wyjeździe.
Litwini w fazie grupowej ponieśli tylko jedną porażkę - z Grecją
(7676). Pozostałe mecze wygrali pokonując między innymi Gruzję, Irlandię i Bułgarię. W pierwszej rundzie PO spotkali się ponownie z Bułgarami i jeszcze na kilka minut przed końcem byli za burtą Pucharu Pocieszenia. Jednak końcówka należała do nich
(8151) i w efekcie to z nimi teraz zagramy.
Drużyna Litewska jest budowana z wielką starannością i z sezonu na sezon jest silniejsza. Zwraca uwagę też to, że niewiele reprezentacji na świecie ma tak wielu świetnych graczy z potencjałem MVP i wyżej... Oto kilka przykładów: PG- Dainius Sobolevas
(5251222), SG- Daugotas Gincbergas
(4748745), C- Skaistutis Urnežas
(5152385) i jeszcze jeden C - legenda koszykówki - Eimas Kruopis
(6433152).
Jeśli do tego dodam, że forma rywala jest w większości silna i sprawna to pokazuje jak trudny mecz w poniedziałek przed nami. Dotychczas z Litwinami graliśmy tylko jeden raz, podczas ostatnich Mistrzostw Europy- pokonaliśmy ich na wyjeździe
(6846), bo oni byli gospodarzami ME. Mam nadzieję że to zwycięstwo jak i ostatni sukces Leszka z litewską U21 dadzą naszym chłopakom pozytywnego kopa i wrócimy z Litwy z tarczą :)
Jeszcze dwa zdania o naszej drużynie. Forma jest niezła, choć niestety dwóch kluczowych graczy z pierwszej piątki (PS i JW) mają ją tylko porządną. Muszę jeszcze przeanalizować czy będą nam w poniedziałek oni potrzebni. Na pozostałych pozycjach jest nawet kłopot bogactwa i oby zawsze tak było :)
No i przy okazji jakby ktoś był zainteresowany to na TL jest jeden z naszych C Jan Mozejko
(6026567). Cena 5,3 bańki dosyć wysoka ale myślę że za tyle może pójść w świat...
Na koniec zapraszam wszystkich zainteresowanych na poniedziałkowe popołudnie. O 16.30 zaczynamy.
Przypominam również o typerku
(111446.1)Last edited by Mr.President_ELIT at 11/21/2009 6:43:28 PM