Millises järjekorras sa väärtustad korvialuste meeste kõrvalisi skille? (sööt, väline kaitse jms). Ja nt kui oleks valida 6nda taseme sööduga mees vs 1 taseme sööduga, kuid 6nda taseme kutil on mõni põhiskill nõrgem, milline oleks siis valik. Eeldades, et selline valik võib tekkida, kuna praegused koondiseliidrid on suhteliselt pudrunäpud.
Ei ole mul raudkindlat mustrit ja kaalukuse määratlust PF/C secode kohta, et pallikäsitsus on alati tähtsam kui söötmine või väline kaitse on tähtsam kui üks-ühele. Valikud teen vastavalt vastasele ja kasutatavale taktikale. On ju teada, et osad taktikad nõuvad korvi all rohkem söötu, osade taktikate puhul on tähtis väline kaitse. Secode sobivust hindan nii rünnaku kui kaitse poole pealt. Kui vastaselt on oodata tugevat eemalt loopimist ja sobiks kasutada nt. 3-2 maa-ala kaitsest, ei ole üldiselt PF ja ka C kohal kohta algviisikus koleda välise kaitsega mehel. Princeton on muidugi suhteliselt vähe kasutatav taktika, aga kui peaks tekkima sobiv võimalus selle kasutamiseks, ei ole korvi all kohta sööduoskuseta meestel jne.
Eks enne mängu on vaja kindlaks teha vastase nõrkused ja tugevused meie tiimi suhtes. Kui näen võiduvõtit nt. punnides korvi alt, siis mitme tasemeline edu siseviskes võib üles kaaluda ka 6 taset söödus. Kõik oleneb olukorrast.
Aga kui soovid üldist nimekirja secodest , mida väärtustan PF/C puhul siis kahes tähtsusegrupis oleks need nii:
1) pallikäsitsus, väline kaitse, sööt
2) üks-ühele, hüppevise, viskeraadius
Võib öelda, et selline valik kehtiks mul tasakaalustatud takikate puhul- Base Offence, Push The Ball, Patient.
Üks-ühele oleks imo teatud taktikate puhul isegi ehk 1) grupi skilliks, kui kasutusel oleks sissemurdmine korvi alla, mitte low post mäng. Üks-ühele peaks parandama viske % ja see on väga tähtis.
Väljakult visates oleks jällegi vajalik ka hüppeviske oskus ja kolmeste puhul lisaks ka raadius, nii et teatud takika puhul ka need 1) grupis.
Fakt on see, et mida mitmekülgsem mängija, seda laiem kasutusvõimalus!
NB! Kogu arutelu on tehtud tingimusel, et vormid meestel on võrdsed:)
Kuida see naisega arutelu välja nägi?
No erilist arutelu ausalt öeldes polnudki:) Ütlesin, et Talvepäevadel anti mulle innustust ja taheti pukki panna, nii et sel laupäeval õlleklaasi taga BB-le mõeldes küsisin üle, et mis sa arvad ja vastus oli umbmäärane, aga sisaldas toetust:)