ביום שני הקרוב 22/02/2010 20:30 בערב נפגוש את נבחרת סין.
הנבחרת הסינית היא המדורגת 2 בעולם אחרי איטליה, עד כה מתחילת העונה הפסידה לאיטליה וצרפת וניצחה בכל יתר המשחקים.בשבוע שעבר הסינים ניצחו משחק יוקרתי ובעל המון משמעות כשאתה סיני.. נגד היריבה הפוליטית המסורתית ארה"ב..
הנבחרת הסינית היא הנבחרת המגוונת ביותר באליפות כנראה מבחינת טקטיקות המאמן עולה בטקטיקה אחרת בכל משחק- מראן ולוק דרך כדור בתנועה ובשבוע שעבר אפילו פרינסטון. מבחינה הגנתית הוא עולה לרוב באישית אבל עשוי לעלות באיזורית מדי פעם.
ברמה הזו של נבחרות מהטופ צריך לזכור שאין ממש חסרון ברור לנבחרות(כמו שגם לנו אין כזה חסרון)אלא יתרונות וחסרונות יחסיים לכל אחת.ההגנה וההתקפה של שתי הנבחרות- שלנו ושלהם הן די טובות וברמה גבוהה ולכן יש הרבה משמעות לטקטיקות/כושר/התלהבות/גישה וכו' יותר מבמשחקים ברמות נמוכות יותר
הכוח של הסינים טמון יותר מהכל בהגנה הקשה לפיצוח שמסתמנת עפ"י הציונים באופן עקבי ומהשחקנים שראיתי כחזקה ביותר באליפות הזו. רק בשבוע שעבר לדוגמא הם הביאו ציון הגנה 10 בפנים ובחוץ קבוצתי .לצורך השוואה הציון הגבוה ביותר שלנו העונה הגנתית עמד על 9 עד כמה שאני זוכר ובשבוע שעבר לצורך העניין עמד על 9 בחוץ ו8 בפנים.כלומר יש לסינים יתרון עלינו בגזרת ההגנה .
זה עשוי דרך אגב לשחק לטובתנו אם נתכונן לזה שלרוב ההגנה שלנו נראית כך ומזמינה מאמן כזה שאוהב לגוון לתקוף על מה שייראה לו חלש יותר.
בהתקפה נראה שיש לנו יכולת דומה במשחק החוץ ומעט טובה יותר משלהם במשחק בצבע כך שיש לנו יתרון קטן עליהם בחמישיה בגבוהים הודות לעדי שריד הגדול למרות חסרונותיו וקביליו המשתפר כאשר דווקא בפלואו הם מעט טובים יותר למרות שמאזני האסיס' איבודים שלהם דומים לשלנו. בקיצור איך שלא תסתכלו על זה המשחק שקול מאוד בכל חלק של המגרש ותלוי במידה רבה בתפקוד של ההתקפה שלנו מול ההגנה המצוינת הזו ובמצ'אפים המסוימים שייבחרו.
גם מבחינת כושר חסרים לנו שניים שלושה שחקנים שהייתי רוצה בכושר אבל בסה"כ הכושר טוב ואנחנו מוכנים מבחינה זו למשחק פחות או יותר כמו הסינים. אנחנו כן באים עם יתרון קטן שאגרנו ב"מנוחה" לפחות משחק אחד יותר מהם
עדכון קטן- השבוע לא יהיה זימון ליום שני כדי לא לפגוע בהתלהבות. ביום שלישי בנאדו ישוחרר(רק כדי לחזור כאחד הכוכבים לעונה הבאה או אפילו בשלבים המכריעים העונה אם נזדקק לו) ובין שישי לשני שאחריהם יזומן שחקן במקומו אחרי שנראה את האימונים והכושר.
מיותר לציין שזה משחק גורלי וחשוב לנו, נצחון כאן יבטיח לנו עלייה הסטורית לחצי גמר אליפות העולם ויהיה קשה מאוד להוציא את הנצחון הזה בשני המשחקים הבאים מול איטליה וצרפת שתי הנבחרות החזקות בטורניר
קשה לדעת איך יתפתח משחק מולם והייתי רוצה לשמוע
את דעתכם איך עלינו לעלות מול הסינים, מהם המפתחות שלכם למשחק , טקטיקה שלדעתכם הם יבחרו בה וטקטיקה שכדאי לנו לבחור בה מולם. אני חייב להודות שהפעם כבר יש לי איזשהו כיוון אבל דווקא בגלל זה הייתי רוצה לחזק את דעתי או לשמוע שיקולים אחרים שאולי יגרמו לי לשנות כיוון הגנה או התקפה אם זה יכול לשפר את הסיכויים שלנו.
שבת שלום!
אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...