jeżeli planujesz trenować graczy obwodowych jak mniemam, to są dwie drogi, a nawet trzy, ale trzecia prowadzi do wytrenowania dodatkowo SFów w przyszłości.
wiec na razie najprostsza przygotowująca do gry jako PG/SG
6 zawodników, obecnie można w miarę nie drogo kupić 18-latków z potencjałem gwiazda-allstar ze skilami:
Rzut z wyskoku (JS)
Zasięg rzutu(JR)
Obrona na dystansie(OD)
Podania(PS)
Wejście pod kosz(DV)
Kozłowanie(HN)
dobrze byłoby wszystkie w zakresie niezdarny-porządny, ze wskazaniem na wyższy OD, reszta trenuje się dośc wdzięcznie, oraz jakieś Zbiórki(RB) także byłyby wskazane, ale nie są priorytetem.
i ciągniesz trening Rzut z wyskoku tylko i wyłącznie praktycznie przez sezon. da ci to szybko efekty w ataku z dystansu, aczkolwiek reszta będzie kulec, ale da sie przeboleć.:)
po sezonie obierasz dwie drogi, albo dwóch najsłabszych sprzedajesz, a trzech najlepszych przestawiasz na PG i trenujesz naprzemiennie HN/PS/OD albo wszystkich 6 przestawiasz na trening 1 na 1 i jedziesz dla guardów.
po następnym sezonie znów masz do wyboru, albo sprzedać 2, i zając sie w tym wypadku tylko OD i PS dla PG, czy może zostawić cała szóstkę na pozycje PG/SG/SF, i trenujemy rożne rzeczy dla tych trzech formacji, ale o tym za dużo pisać, do tego czasu rozkminisz wszystko co i jak, i 500 koncepcji treningowych w twojej głowie sie narodzi.:)
aaa, przy kupowaniu zawodników okaż dużą wstrzemięźliwość, co by sie specjalnie nie napalać na zawodników, którzy cię zainteresują.
oczywiście zastrzegam, że to jedynie propozycja, bo równie dobrze, tak jak ja zaczynałem można sie poświecić treningowi tylko PG - 3 zawodników i zacząć od naprzemiennego PS/HN/OD, a taki trening szybko doprowadzi do wzrostu płynności gry, a uwierz mi ma ona duże znaczenie wbrew pozorom.
trochę nie ten watek, pewnie zaraz zamkną, więc szybko czytaj.:)