BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
136241.2 in reply to 136241.1
Date: 3/24/2010 9:52:01 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Přátelé,
po poměrně dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl znovu kandidovat na pozici manažera našeho národního týmu do 21 let. Někteří mi možná budete připomínat, že jsem před minulými volbami deklaroval, že tuto funkci budu vykonávat jen jedno funkční období - to je pravda, a opravdu jsem měl v úmyslu to i dodržet.
Situace v týmu kolem U21 se ale vyvinula tak, že v současné době žádný ze skautů kandidaturu z různých důvodů neplánuje. Protože se domnívám, že model "skaut-trenér" má logickou návaznost a pro zachování kontinuity dosavadní práce je až téměř nezbytný, stál jsem před těžkým rozhodováním, zda do toho jít znovu a musel jsem zvážit plusy a mínusy. Hlavní mínus - funkce je časově opravdu extrémně náročná, a charakter mé profese neumožňuje spoléhat na to, že každý pracovní den budu moci jeho podstatnou část strávit na BB. Čili to odnáší rodina, protože už prakticky 20 let jsem ve stejné situaci jako Al Bunda. Na plusové straně vah jste pak hlavně vy všichni, kteří se mnou spolupracujete ať přímo, nebo tím, že se staráte o trénink svých hráčů a udržujete je ve formě. Je vás moc, takže jste nakonec misku převážili.
Myslím si (věřím, že to není jen můj klamný dojem), že během těch dvou sezon, co mám tu čest být u U21, se začíná projevovat to, že čeští manažeři obecně mají mnohem větší zájem o oba národní týmy, čím dál více manažerů chce trénovat nadějné hráče a zájmy reprezentace upřednostňují nad klubovými, dokonce i za cenu vážných problémů nebo dokonce sestupu. Nemyslím, že by to byla hlavně moje zásluha, ale snad jsem se o to aspoň nějakým pididílkem zasloužil i já. Mladí hráči, které sledujeme, jsou čím dál lépe trénovaní už od nejnižšího věku, což dává velkou šanci na vybudování trvale silné U21. A to je pro mě výzva a druhý hlavní důvod, proč jsem se rozhodl znovu kandidovat.
Ohledně mých plánů - oproti současné době toho nechci moc měnit. V minulé sezoně jsme dosáhli velmi dobrých výsledků, takže věřím, že se ubíráme správným směrem. Cílem je tým, který bude mít pokud možno multiskillové, vyrovnané hráče na všech pozicích a v obou pětkách, s preferencí obranných činností. Současný ročník 21-letých hráčů je trochu slabší než minulý, takže v nastávajícím ME se samozřejmě budeme snažit uspět co nejlépe, ale na pronikavý úspěch to asi nebude. Ve druhé sezoně funkčního období, kdy budou hrát dnešní 20-letí, by však situace už měla být diametrálně odlišná, protože tak silný ročník tu nejspíše ještě nebyl - pokud všichni vydržíme s tréninkem. Věřím, že ano, a potom budeme moci pomýšlet i na vítězství v Turnaji útěchy.
Pokud mi dáte opět důvěru, dáváte ji implicitně i celému realizačnímu týmu U21, je tedy na místě o něm pohovořit. Skauty týmu budou i nadále Nightwalker (manažer týmu Nightwalkers, liga II.1), PunkFloid (Floydian team, II.3 - doufejme, že se časem, po aklimatizaci v nové práci, jeho časové možnosti vrátí do normálu), a nově Honza (Sokolíci Přelouč, III.7).
Praxe je taková, že skauti mají rozdělené mladší ročníky 18+19let, já mám na starosti 20+21-leté. To bych chtěl zachovat. Samozřejmě, pokud kdokoli z vás bude mít problém se sdílením databáze skauty, obraťte se přímo na mě a já vaše hráče povedu odděleně. A pokud by třeba moji soupeři v lize měli pocit, že přístupem ke skillům jejich hráčů získávám nad nimi nějakou výhodu, rád se s nimi podělím o úrovně dovedností mladých českých hráčů z mého týmu.

Pokud budete mít na mě dotazy, ptejte se na debatním fóru, zde by to bylo off-topic a bdělý Wix bude takové příspěvky jistě mazat. Chci se jen omluvit, pokud bych nezareagoval okamžitě - je to možné. Ale každopádně odpovím hned, jak mi to pracovní zatížení dovolí.

Pokud jste vydrželi až sem, nezbývá mi než poděkovat za váš čas.

edit - 1 překlep

Last edited by Amare at 3/24/2010 9:57:41 AM