Zaległe krótkie podsumowanie meczów z RPA i Singapurem:
Jak pisałem wcześniej w czasie tych spotkań byłem na urlopie więc niejako taktykę ustalałem "w ciemno" ponieważ byłem odcięty od dostępu do internetu (właściwie to z własnej woli). Mogłem sobie na to pozwolić tylko dlatego, że obaj nasi przeciwnicy to, nie oszukujmy sie, po prostu słabi rywale byli ;)
Jedyne co mogło pokrzyżować nam plany to kontuzje kadrowiczów, ale na szczęście obyło się bez tego. Zalogowałem się raz po piątkowym treningu przed drugim meczem z RPA, żeby sprawdzić formę i dokonać korekt w składzie.
Co do samych meczów, to nie ma się co rozpisywać, mieliśmy miażdżącą przewagę w umiejętnościach, w dodatku oba mecze graliśmy u siebie (czemu z ogórkami gramy u siebie, a z dobrymi na wyjeździe, ja chcę odwrotnie ;)).
Oceny za oba mecze:
PG:
Kotryba- przyzwoicie choć nie zachwycił na tle słabych rywali. Ocena 7,5
Mieszkowski- zaprezentował się lepiej niż jego rywal w kadrze, choć w spotkaniu z RPA zabrakło z jego strony punktów. Ocena 8
SG:
Koczwara- zagrał tylko z Singapurem, zresztą całkiem nieźle, zwłaszcza jeśli chodzi o rzuty z dystansu i obronę. Ocena 8
Trojnara-zagrał w obu meczach, fajne spotkanie z Singapurem, sporo słabiej wypadł z RPA, ale generalnie bardzo pożyteczny zawodnik. Ocena 8
Grzechowiec-odpoczywał w pierwszym meczu, w drugim zagrał przyzwoicie. Ocena 8
SF:
Nikodem:- w obu meczach świetna postawa, ale zwłaszcza z RPA zagrał naprawdę rewelacyjnie. Gra na SF z konieczności, ale póki co radzi sobie fantastycznie. Ocena 9
Warchałowski:- Tomek z kolei lepiej zagrał z Azjatami, z RPA dziwny jak na niego brak zbiórek i asyst, chociaż ogólnie bardzo poprawnie. Ocena 8
PF:
Żyłowski- nasz lider z Singapurem, szkoda że forma nie pozwoliła mu pokazać się w kolejnym spotkaniu. Mimo to statystyki z pierwszego meczu muszą robić wrażenie. Ocena 9,5
Podlasiński- w pierwszym meczu drugi, w kolejnym lider strzelców naszej ekipy. W dodatku na niezłej skuteczności. Ocena 9
Bremer- zagrał dłużej tylko z RPA, ale na pewno nikt jego występu jakoś szczególnie nie zapamięta. Ocena 7
C:
Piekarz:-przyzwoite występy, chociaż po 8 zbiórek w obu meczach na pewno chluby mu nie przynoszą i muszą obniżyć notę. Ocena 7,5
Łasocha:- kiepsko z Singapurem, dobrze z RPA. Ogólnie poprawnie. Ocena 8