BuzzerBeater Forums

Pomoc - Hrvatski > Repka i SP

Repka i SP

Set priority
Show messages by
This Post:
00
155953.1
Date: 9/3/2010 12:33:50 PM
Overall Posts Rated:
77
Vidim da nema ništa vezano uz našu repku i nastup na sp-u. Ne mogu se oteti dojmu da Marko Popović mora biti u startnoj petorci, a nema ga niti na jednom većem natjecanju. Za svojih 10 ili 15 minuta dečko ubaci isto toliko koševa uz super postotak šuta, zaista mi nije jasno. Sve u svemu repka nam je limitirana, ali za odlučujuću tekmu protiv srba bih krenuo s petorkom

Popović, Tomas, Bogdanović, Banić, Tomić i upočetku bih forsao lopte na Tomića jer ako bi ga krenulo otvorio bi se prostor za čistte vanjske šuteve, osim toga Tomas ima odličan ulaz i na taj način bi stvarao prostor za čiste šuteve ili završetak akcije uz barem faul. Što vi mislite?

This Post:
00
155953.2 in reply to 155953.1
Date: 9/3/2010 1:10:15 PM
Overall Posts Rated:
141141
gledam sp, gledam naše i plačem

ovo što oni igraju više liči na badminton

nije ti loša ideja sa spuštanjem lopti na tomića, ali on je na prvenstvu zabio koliko - 2 koša?

jedina smo repka bez prave četvorke, bez pravog playa, bez obrambenog skoka, bez prave obrane i ne možemo zabit slobodnjake.
ostalo je donekle u redu:)))

vječna dilema, da li je bolje zabiti koš više ili primiti koš manje?
From: Moa1

This Post:
00
155953.3 in reply to 155953.1
Date: 9/3/2010 1:39:46 PM
Overall Posts Rated:
637637
nemamo šta komentirati jer nema smisla. igra je jako loša. tomić da je ekstra kvaliteta, tu nema priče ali fali mu mišića i kila POD HITNO!!! točno se vidi kako protiv ovih robusnih centara ne može ništa. odbija se od njih kad pokušava tijelom nekoga izgurati i radi toga se ne može izboriti za normalan šut.

obrana kod naše repke ne postoji. svatko radi šta hoće i zabija kako hoće protiv nas. vranković nije ništa unaprijedio momčad. čak igraju lošije nego kad je bio izbornik spahija (ili repeša, više ni sam ne znam kad svake godine drugi a nije problem u izborniku neg u kvaliteti igrača).

za mene su totalno razočarenje prvenstva. očekivao sam ovakav rezultat ali ovakvu izvedbu ni najmanje. a protiv srba šta god da odigraju neće opalit ako se ne potrefi da imamo bar 2 raspoložena igrača. al po izvedbama ne znam koji bi to mogli biti.

From: ibarix

To: Moa1
This Post:
11
155953.4 in reply to 155953.3
Date: 9/3/2010 2:40:29 PM
Overall Posts Rated:
706706
Repka nam je zakon, šta oćete vi? Natječu se tko će više fulat. To je takva ekipa da jednostavno na prvi pogled ne možeš reć ko šta igra. Svi na svim pozicijama. Svi deru trice. Samo su nam 2 igrača potrebna koja će vući naprijed, a tu vidim Tomića i Tomasa. Kad bi njih krenulo, vrlo lako bi se pridodali Bogdanović i Popović. Ali Iranci su nam pokazali gdje smo slabi, sami su bili u reketu i stalno zakucavali. Neki bi rekli - radost loptanja pod obručima, hehe.

PS Kaže Cvitković za vrijeme utakmice s Amerima kad je jedan naš iz straha opalio skoro s centra - vidi se da respektira protivnika, umjesto da fino kaže - usro se. :)

From: Nomad

This Post:
44
155953.5 in reply to 155953.4
Date: 9/3/2010 5:45:49 PM
Overall Posts Rated:
306306
Zbog tog Cvitkovića mrzim gledat naše prenose... Ja ne mogu vjerovat da netko ko toliko prenosi košarku na TV-u, a da još nije naučio osnove tog istog sporta...toliko o njemu...

Što se Vrankovića tiče...loš je trener...ili točnije on uopče nije trener...
On je mogao biti uz repku kao pomočnik, ali nikako kao glavni trener... Jednostavno si Hrvatska seniorska repka ne smije priuštiti da se netko UČI trenerskom poslu na njoj...pogotovo ne na SP-u.

I konačno malo o igri...jednom riječju Kataklizma...
Vidim Ibarix je spomenuo probleme sa robusnim centrima, ali nije to največi problem...
Mi nemamo sustav...ili točnije rečeno- mi uopče ne znamo što određenom akcijom želimo postići...
Vlada totalna anarhija u igri, kako u napadu a pogotovo u obrani...

U napadu igramo klasične akcije kakve su se igrale 80-tih...klasičan pick and roll...na zonu klasičan passing game...
Ništa novo...ništa svoje...i još kad u repki ne postoji igrač koji individualnom kvalitetom može ovakve zastarjele sustave igre diči na drugi nivo...onda to izgleda ovako.

Obrana je priča za sebe...igrači ne poštuju osnovne zakone košarke...
Dakako, ima igrača koji su obrambeno sposobni(Tomas, Popović)...ali svi kao cjelina ispadaju iz sustava...ne prate igrača nego gledaju loptu...početnička košarka.

I onda se na sve to nadoveže Vranković...koji ne zove Time out kod totalnih raspada sustava...
Uvede u igru Žorića i Tomića minutu prije kraja 3-će čet. , a obojca imaju po 5 faula(Slovenija)...Uvede Popovića tek u 3-oj čet...pa ja sam onda lud...

Pa krene Cvitković sa retardiranim komentarima...i to je kap koja prelije čašu...
Pa leti daljenski po sobi...čaše se razbijaju o zid...radost lotpanja pod obručima...hahaha.

From: van bundy

This Post:
00
155953.6 in reply to 155953.5
Date: 9/3/2010 7:19:20 PM
Overall Posts Rated:
77
Kako imati sustav, kad se sve vrti preko vanjske linije i završava ili Ukićevim ulazom (promašajem, krivim dodavanjem) ili totalno nerezonskim šutevima s 8 metara ili u boljem slučaju preko ruke, centri se ne koriiste jer ne mogu ili ne znaju ili im fali kila, stigao sam jučer pogledati dio treće i četvrtu četvrtinu kad nas je Brazil već nagazio 20 razlike, u tom razdoblju obrana je bila užas, ali ovaj Lončar je nešto zabio pod košem, a Popović ne znam da li je nešto promašio osim jednog slobodnjaka.Žorić o Zagrebu bez problema rješava pod košem, nije to ta razina, ali treba više samopouzdanja i uvijek se sjetim Maljkovića koji je rekao da će igraču tolerirati i 10 promašenih šuteva, ako je u njih ušao maksimalno i rezonski, na žalost naša igra se svodi na Tomasove šuteve preko ruke 2 sekunde prije kraja napada. Perasović ili A.Petrović s ovim istim igračima bi napravili sigurno bolji rezulatat, nemam ništa protiv Vrankovića kao igrača, ali on može biti trener Širokog i to par mjeseci.

From: biro

This Post:
00
155953.7 in reply to 155953.6
Date: 9/4/2010 5:02:22 AM
Overall Posts Rated:
222222
Cak i Planinic u ovako losoj formi mi uvijek odigra bolje od Ukica na pleju. Ukic kao vodi u ekipi sa asistima a ja se ne sjecam da je napravio ijedan normalan asist, da je nekog gurno u cistu sansu itd. Prije jedan Tomic napravi to nego Ukic. Planinic nam je jedini pravi plej, neznam sto taj Vrankovic radi :(

From: Nomad

To: biro
This Post:
00
155953.8 in reply to 155953.7
Date: 9/4/2010 6:54:12 AM
Overall Posts Rated:
306306
A gle...i Planinić i Ukić su van forme...
Tako da praktički igramo cijelo prvenstvo bez playa i krilnog centra...

From: ibarix

This Post:
00
155953.9 in reply to 155953.5
Date: 9/4/2010 8:53:35 AM
Overall Posts Rated:
706706
Odgledao sam 10% od svih minuta :) Ali samo sam jednom vidio pravi crossover spin move i to od Tomasa. Svi ostali pravocrtno gibanje, nema finti šuteva, telefoniraju, ma toliko su prozirni da bi ih ekipa s ulice dobila.

Eh da, u jednoj tekmi (mislim da je Slovenija bila) gubimo 80-88 i ima možda pol minute do kraja i naši rade faule. Ono...zašto? Pa to je 100 godina stara taktika koja nema smisla. U NBA-u se to fino pusti vrijeme, lupkaš loptom i izgubiš donekle dostojanstveno. Ako ništa, skratiš gledateljima muku 2 minute. A ne ovi naši još 5 minuta produže tekmu, a ne mogu ništa.

This Post:
00
155953.10 in reply to 155953.9
Date: 9/4/2010 10:45:23 AM
Overall Posts Rated:
271271
nisam popovicev fan jer cesto zna divljat sa svojim tricama sa 8-9 metara ali sta je je ove godine je nas najbolji igrac i trebao bi igrat vise.. i jos jedina stvar koja mi se svidja je zoric.. on bi trebao bit primjer svima kako se igra.. mozda nije tehnicki najjaci ali je borben i agresivan.. pol svojih koseva zabija iz skoka u napadu.. po meni najsvjetlija tocka ovog prvenstva..

This Post:
00
155953.11 in reply to 155953.10
Date: 9/4/2010 10:47:21 AM
Overall Posts Rated:
271271
e da i zaboravio sam spomenut cvitkovica bez kojeg bi prijenosi ne bi bili isti.. tu i tamo dobro dodje neka njegova pi*darija cisto da se nasmijem kad mi se vec place od nase igre :)

Last edited by lizardking at 9/4/2010 10:48:38 AM