Puchar Pocieszenie mecz 1
"Polska - Włochy"
"Sierotka" nie była dla nas łaskawa i już na dzień dobry przychodzi nam się zmierzyć z jednym z największych faworytów do wygrania całego pucharu pocieszenia. Włochy bo o nich mowa to mistrzowie świata z sezonu 4, 6 i 10. Do tego podbili Europę w sezonie 3 i 9. Sukcesy takie jak vice mistrzostwa już nie liczę. Nie wątpliwie to jest jedna z potęg w BuzzerBeater. Jedną sprawą jest to, że mają świetnych graczy a drugą jest to, że mają jedno z aktywniejszych społeczności w BB. Na szczęście my mamy troszkę cwańszą tą społeczność jeśli chodzi o takie pierdoły jak robienie draftu. Włosi sprawdzają draft metodami u nas zwane już "starymi" czyli podzielili ligi na managerów i jadą z koksem:). Ten Puchar Pocieszenia będzie dla nas prawdziwym sprawdzianem a szczególnie ten pierwszy mecz, bo szczerze mówiąc ja jak i reszta drużyny wolała by się wybrać na wyspy Bahama na wyjazd niż podróżować do Włoch. U nas też byśmy ich mile ugościli.
KrajLiczba Lig: 6
Aktywnych Drużyn: 5044
Sukcesy:
-Mistrzostwo Świata sezon 4, 6, 10.
-Półfinał Mistrzostw sezon 8, 12.
-Mistrzostwo Europy sezon 3, 9.
-Finał Mistrzostw Europy sezon 5.
-Półfinał Mistrzostw Europy sezon 7, 11.
HistoriaGraliśmy z Włochami 7 krotnie. 5 razy w meczach o punkty i 2 razy w sparingu. Bilans jest dla nas okrutny bo przegraliśmy wszystkie mecze. Co najciekawsze najbliżej wygranej byliśmy w sparingu w sezonie 13 gdzie przegraliśmy zaledwie 2 punktami, ten mecz napawa nas optymizmem.
Oto mecze:
-
(503) 85:79 - czy ktoś pamięta takich graczy jak Stoszek, Trojana? To oni walczyli w tym pojedynku jak równy z równym. Tripaw wtedy po raz pierwszy dostał od Włochów po dupie.
-
(1832) 71:188 - to już mecz al_saida i gracze tacy jak Wierzchowicz, Golubowski czy też słynny Roch KUps, który bardzo zawiódł w tym meczu rzucając tylko 2 punkty. Chyba narobił jogurtu do gaci...
-
(4495) 96:66 - kolejny mecz al_saida z makaroniarzami. Tym razem tez ostro po dupsku. Nie trafiona obrona i nieszczęście gotowe. Eh Bronek Galazka... pamięta ktoś tych graczy jeszcze???
-
(5648) 77:117 - eh coś al_said nie mógł trafić z tym defem bo po raz kolejny zła decyzja co do wyboru taktyki i znów ostro pod dupsku. Kolejny słaby mecz Rocha Kupsa, ten chłopak miał coś z psychiką:D
-
(9304) 140:115 - to już mecz prowadzony przez Mr.Presidenta. Graliśmy wtedy z "Realem Madryt BB" po prostu dostalismy galaktyczny wpier. wtedy to była najlepsza drużyna Świata. Próbowaliśmy ich zaatakować CT ale ani staty ani wynik tego nie odzwierciedliły. Gorsze staty miał chyba już tylko Tipaw.
Sparingi:
-
(11836) 80:78 - to już mecz prowadzony przeze mnie. Co ciekawe to nie Tipaw, al_said czy Mr.President był najbliżej wygrania meczu tylko ja. No cóż, mnie też to zdziwiło. To był tylko sparing ale obie ekipy wystąpiły w najsilniejszych składach i do tego Italia miała wyższy entuzjazm bo przez budowanie właśnie tego entuzjazmu wypadła z ME. Mam nadzieję, że ten mecz poniedziałkowy też będzie tak wyrównany ale wynik będzie z goła wyższy.
-
(11981) 131:94 - w tym meczu zagrałem jak al_said, czyli nie trafiłem kompletnie z defem:).
SelekcjonerWłoskim selekcjonerem jest Rebecca, manager drużyny bvc sanremo. Wybór selekcjonera z 3 ligi na selekcjonera Włoch był zaskoczeniem jak kiedyś u nas wybranie Mr.Presidenta który w tym okresie grał w III lidze. Tak jak nasz selekcjoner nie zabłysnął tak Rebecca dał ogromną plamę i pierwszy raz od początku istnienia Włoskiej reprezentacji nie udało się awansować na Mistrzostwa Świata. Patrząc na mecze to troszkę za bardzo pewnie się czuł i kombinował w meczach, w których to potrzebne nie było. Ja mogę mu tylko współczuć bo nagonka na forum była ogromna. Za błędy się niestety płaci.
nick: Rebecca
Drużyna: bvc sanremo
(45900)liga: III
Sukcesy: brak, no chyba, że sukcesem jest awans do III ligi.