BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > НБА тема

НБА тема

Set priority
Show messages by
This Post:
00
166783.1
Date: 12/21/2010 3:46:39 PM
Overall Posts Rated:
203203
Овде можеме да пишуваме за настани поврзани со НБА.
--------

Кој ќе се офајди повеќе со трампата: Орландо (ги доби Хедо, Ричардсон и Кларк; и Аренас) или Феникс (ги доби Картер, Пиетрус и Гортат)? Или трампата нема да им донесе резултат?

This Post:
00
166783.2 in reply to 166783.1
Date: 12/21/2010 4:25:45 PM
Overall Posts Rated:
33
Mislam deka Orlando dobija mnogu so doagjanjeto na Turkoglu i Richardson.So doagjanjeto na Arenas mislam deka Orlando imat najgolmi sansi da ja osvojat titulata pokraj Lakers i Celtics.So Arenas dobija magicno TRIO-(ARENAS,TURKOGLU,HOWARD).Feniks dobi iskusen no ne mnogu dobar igra4 so doagjanjeto na Vince.Gortat- visok igra4 no ne e na nivo na tim kako sto e Feniks!

pozz

This Post:
00
166783.3 in reply to 166783.2
Date: 12/21/2010 4:47:34 PM
Overall Posts Rated:
1111
jas mislam deka Phoenix od narednata sezona ke im pravat belji na sega narecenite golemi timovi kako Miami Lakers i Boston
Suns forever !!! :D POZZ

This Post:
11
166783.4 in reply to 166783.1
Date: 12/22/2010 2:37:29 AM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Дефинитивно Орландо! Имаат веќе еден ѕвер во тимот (Dwight Howard) а и си го имаат пак Hedo Turkoglu а плус и го добија Agent Zero (Gilbert Arenas) кој исто така има oдлична замена (Jameer Nelson) . Одличен тим може да се каже. Тактика за Низок Пост ПЛАЧЕ за овој тим :D Jason Richardson има огромна храброст. Знае и од надвор да погоди знае и од внатре да погоди.
Имаат пред се играчи со Храброст (муда) и не се плашат многу. Со такво чудовиште од внатре и таков чувар од надвор, се одлични. А за крилото немам зборови. Иако малце постар, поискусен, има огромна храброст да скока преку сите и да направи нов постер :).
Феникс мислам дека малце е зафркнат иако го доби најголемиот забивач на сите времиња според мене. Carter со Pietrus i Gortat, нема нешто многу да стори во тимот. Само Steve Nash и VInce ако најдат некој заеднички јазик ќе има некое чудо, можда.
Орландо се биле, се и ќе бидат тим што варира и има огромни шанси да го освои Плејофот оваа година.
Освен Лејкерс и Мајами и Бостон, се приклучува и Орландо, дефинитивно.
Како и да е LAKERS TILL THE END!! :))))
мое мислење секако, без хејтање сеа
поздрав

From: Xsago
This Post:
00
166783.5 in reply to 166783.4
Date: 12/22/2010 2:46:01 AM
Overall Posts Rated:
128128
Orlando najverojatno se samounisti. Turkoglu i Arenas ne se veke istite igraci od pred nekolku godini, a imaat i uzasni dogovori. Golema e verojatnosta dea Howard ke si zamine posle slednata sezona. Sansi da uspeat ima, mozebi ke me iznenadat ama ne sum mnogu optimist.

Za Phoenix trejdot nema da donese nekoi osobeni promeni. Carter e beskorisen (ama beskorisen bese i Turkoglu), Gortat e mnogu soliden centar, koj mnogu ke im pomogna na Phoenix so ogled deka imaat se na se 1 polusposoben visok igrac vo cel tim. Gortat moze da se pokaze kako golemo zasiluvanje za niv. Sepak Zaminuvanjeto na Richardson ke im steti.

Washington se presrekni. Otkako site kazuvaa deka e nevozmozno da go trejdaat Arenas, uspeaa i toa dosta rano. Sega konecno mozat na da go ostavat timot na rookie-to John Wall.

From: Onisifor

This Post:
00
166783.6 in reply to 166783.5
Date: 12/22/2010 5:10:00 AM
Overall Posts Rated:
203203
Turkoglu e igracot koj im trebase nazad na Orlando bidejki ke ja zafati negovata omilena pozicija "Point Forward" koja nikako ne mozese da ja dobie vo Suns zaradi Nash i prethodno Toronto zaradi Calderon, a na taa pozicija pred 2 sezoni vo Orlando odlicno funkcionirase. Orlando ke ima podobar ofanziven tek vo ostatokot od sezonata (moe mislenje; Turkoglu 8 asistencii vcera protiv Dallas). Richardson e vozbudliv igrac, ne e match-winner, no dosta pokorisen vo ovoj sostav otkolku Carter. Arenas ostanuva 6-ti igrac. Cenata na ova e zagubata na Gortat i Orlando ke ima dosta problemi koga D12 e na klupa. Prognozite se deka Orlando ke odi na nov trejd pred krajniot rok za obezbeduvanje C, a nema da me iznenadi Arenas da vleze vo trejd-paketot (ako ima tim sto ke go prifati negoviot dogovor). Dosegasniot Magic ne funkcionirase, da vidime sega.

Mojot Suns se oslobodi od Turk (konecno). Ako Carter saka da ja reafirmira karierata ke mora da se navikne da stane realizator od asistencija (trkac), iako tesko deka ke dojde do toa bidejki i prethodno vo Nets (so Kidd) ne funkcionirase. Mozebi starata garda Hill i Nash ke go motiviraat, kojznae. Pietrus super mi odgovara na napadot na Suns, a Gortat ocekuvam da bide dobro zasiluvanje i Suns da ja ostvari celta - vlez vo Playoff.

Najgolem dobitnik na ovoj trade e Washington definitivno. Wall ke go ima celiot teren i site minuti za sebe, a Wizards oslobodija klucen salary cap. Ocekuvam Wizards dobro da se razviva vo narednite sezoni.
-----

Od ostatokot na NBA, mnogu dobar vpecatok mi ostava Dallas po doveduvanjeto na Chandler. Ima interesna statija na nba.com za fenomenot Chandler vo Mavs.

This Post:
00
166783.7 in reply to 166783.6
Date: 12/29/2010 9:47:09 AM
Overall Posts Rated:
00
иако темава е за НБА јас би ја споил со некој елементи од ББ.
На Пример за да купам играч како Рондо што скилови(според вас)се потребни?

This Post:
00
166783.8 in reply to 166783.7
Date: 12/29/2010 10:06:16 AM
The Black Ice
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
123123
Second Team:
dragonfly18
Имаше дискусија на BB Global како би изгледал Рондо во BuzzerBeater. Еве го линкот од темата: (164333.1)

This Post:
00
166783.9 in reply to 166783.7
Date: 12/31/2010 12:52:03 PM
Overall Posts Rated:
22
Enginot na BB ne dopusta da igrac kako Rondo bide preuspesen vo ovoj onlajn menager. Vo BB, vo princip plejmejkerite treba da imaat visoki vestini na nadvoresna odbrana, dodavanje, tehnika i skok sut. Rondo nema dobar skok sut vo realnosta, no sepak e eden od najdobrite. Ako sakas da imas eden od najdobrite plejmejkeri vo BB togas vestinite koi ke gi baras/treniras najmnogu se: nadvoresna odbrana, dodavanje, skok sut i tehnika. Ako planiras so toj plejmejker da igras i nadvoresni taktiki vo napad (ili da ti bide osposoben za igranje na poveke razlicni varijanti) mozes da dodades na listata na posakuvani vestini i sut od dalecina. Od moeto iskustvo, za vtori ligi dovolnite nivoa se 11+ za glavnite vestini. Za prvata liga pretpostavuvam +2 do +3 nivoa od ovie vestini bi bile sosema solidna osnova. Sepak mnogu od ova e vo menagiranje so platite.

spored mene, Rondo vo BB bi bil:
Skok sut 8 Sut od dalecina 3
Nadvoresna odbrana 18 Tehnika 14
Prodornost 19 Dodavanje 17
Vnatresen sut 5 Vnatresna odbrana 4
Skokovi 7 Blokadi 2

a najdobrite plejmejkeri vo BB bi bile:
Skok sut 17+ Sut od dalecina 11+
Nadvoresna odbrana 17+ Tehnika 17+
Prodornost 15+ Dodavanje 17+
Vnatresen sut 7 Vnatresna odbrana 7
Skokovi 7 Blokadi 5

This Post:
00
166783.10 in reply to 166783.1
Date: 1/17/2011 6:50:37 PM
Overall Posts Rated:
203203
NBA League Pass e dostapno za besplatna registracija i besplatno koristenje do 23ti Januari. Jas registrirav i izgleda fenomenalno.

This Post:
00
166783.11 in reply to 166783.10
Date: 1/17/2011 7:25:28 PM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
I ja registrirav zaedno so Bobanot. Nesto sto e fenomenalno, mozete da gledate 4 utakmici od ednas, da ja prevrtite na napred ili nazad, treta cetvrtina ili prva cetvrtina, da gi vidite samo poenite, pogodeni od igra i sve mozete da komentirate na chatot sto go ima. Rezolucijata e odlicna, nekoj sto ima dosta golem ekran kje bide presrekjen :D
Damn... Bobanot go najde na vreme, Tnx for this maan :)))
Peace i probajte... It's fun!