Witam,
Na początku chciałbym życzyć wszystkim
Wesołych Świąt;].
Mimo świątecznej atmosfery to musimy się skupić na następnym przeciwniku. Zapominamy już o meczu z Niemcami bo to było i minęło. Trzeba wymyślić coś co sprawi, że po kolejnym meczu będziemy mogli się cieszyć. Sytuacja nie jest wcale taka optymistyczna. Sami doskonale wiecie, że po naszym CT to nie mamy wysokiego entuzjazmu. Niskiego też nie ale największą naszą bolączką jest to, że gramy na wyjeździe. Musimy uczynić wszystko aby zagrać oprócz tego jeszcze jeden mecz(2 to marzenie:)).
Pomysłów na to jak to zrobić jak zwykle jest sporo ale tu potrzeba też troszkę szczęścia. Żałuję, że z Niemcami nie dałem normala ale nie ma co tego roztrząsać.
Zacznę może od sytuacji w naszej drużynie.
Forma jaka jest każdy widzi. Jest nieźle chodź nie wiem czemu się
Talarek na mnie obraził i jak się uparł na porządna tak w niej trwa a po ostatnich jego skokach to by się nam bardzo bardzo przydał. Cóż po raz kolejny bez niego będziemy musieli sobie poradzić. Bardzo optymistycznie mnie nastraja forma
Swiatczaka, Weszki, Rybaczuka, Mortiza, Rakusia ,Klaczynskiego, Skrobanskiego i
Gradzika co świadczy o tym, że możemy atakować z praktycznie z każdej taktyki. Chodź osobiście więcej siły widzę w naszym obwodzie który lepszej formy miec nie miał w tym sezonie. Pod koszem szkoda, że znów na
Perkę nie mogę liczyć ale rozumiem, że walka o 6 miejsce w PLK jest ostra:) Przydałby się ze swoim ISem.
Pozytywną wiadomością jest to iż
Jurek trafił znów do mocnego klubu i sobie pogra w Bundeslidze i miejmy nadzieje, że znów jego forma wróci.
Hasan nadal bez dobrej formy wiec wszystko po staremu.
Co do skoków to w tym tygodniu swoje umiejętności poprawili:
-
Talarek 1 skok
-
Rakuś 1 skok
-
Perko 1 skok
-
Klaczynski 1 skok
Przejdźmy teraz do ważniejszego czyli omówienia reprezentacji Chorwacji.
Oto co znalazłem w bazie na temat niektórych reprezentantów.
(odpowiednio: Pozycja, imie, nazwisko, ID, pensja, wiek, wzrost, potencjał, js, jr, od, hn, dv, ps, is, id, rb, sb, st, ft, exp)
C Albert Mijac(9533170) $249 699 24 226 10 6 1 4 2 3 1 19 17 15 12 6 6 5
C David Škobo(9533770) $217 769 23 208 9 6 6 3 7 1 3 17 17 16 6 4 3 4
PF Hrvoje Repušic(7429215) $131 654 25 208 8 11 7 8 7 8 5 15 15 13 9 5 5 6
SG Vjenceslav Krajina(9533959) $112 159 23 185 10 17 12 15 10 13 8 8 7 6 1 4 4 4
Jak widać kadrowo bez rewolucji, czyli nabijają podstawowe skile. Cieszy fakt iż centrzy nie mają boków a jeszcze bardziej raduje mnie iż PF bez rewelacji się prezentuje. SG Krajina też bez rewelacji ale dół jak na SG to przyzwoity.
Największą gwiazdą jest
Mijo Topic (4773127), niestety w bazie tego zawodnika nie mam ale gorąco wierzę w to, że
Weszka lub
Swiatczak sobie z nim poradzą. Dobrze, że forma u niego tylko silna. Pokuszę sie o stwierdzenie, że kadrowo są od nas gorsi ale nie wątpliwie mają od nas lepszy entuzjazm. Mam nadzieję, że dowiem się o ile szacunkowo ale tutaj mi musi pomóc kilku managerów a dokladniej odpisać na moje maile:). Selekcjoner Chorwacji w meczach z silniejszymi przeciwnikami gra bardzo różnie. Ale jedno można stwierdzić, że lubi szybką grę to można wykorzystać. Do tego też daję pusha. Ciężko będzie go wyczuć. Do tego wątpie aby był na tyle głupi jak Niemiec i zaryzykować strefę. Jest szansa aby dał TiE co by było dla nas zbawienne. Forma u Chorwatów na szczęście bez rewelacji, tak porównywalnie z nasza ale z tym wyjatkiem,ze znacznie lepszy obwód mamy i tylko to... Entuzjazm i hala jest po stronie Chorwacji.