Czołem. Doświadczenie, a konkretnie jego przyrost to jeden z najmniej poznanych aspektów tej gry. Co powiecie, na to żeby spróbować to zbadać? Tzn. określić po ilu mniej więcej minutach gry w lidze, PP, PO, kadrze oraz sparingach, itp. wzrośnie ponownie wartość tej cechy. Mam zawodnika, któremu po wtorkowym spotkaniu skoczył exp. Można przyjąć z niedużym błędem, że aktualny poziom jest bliski X,0 ( gdzie X - pełny aktualny poziom doświadczenia). Od tego momentu zagrał 10 min w ostatniej kolejce.
Badanie polegałoby na jak najbardziej dokładnym zliczaniu minut gry, z ww. rozgrywek. Widziałbym to w taki sposób:
Zawodnik( aktualny poziom) - Liga Sezon Zasadniczy -( l.min); Liga Play Off ( barazę + mecze mistrzowskie) (l.min); PP (l.min); Sparnigi; Kadra U21; NT; BBB.
Oczywiście, w przypadku gdy badany obiekt nie grał w jakimkolwiek ze wskazanych rodzajów gier, nie uwzględniamy tej wielkości. Bardzo ważne aby zgłoszony grajek, było świeżo po skoku lub znana jest dokładna liczba minut od zmiany expa ( z uwzględnienie typów rozgrywek ) Są chętni do eksperymentu?;)
Zaczynam zatem :
F. Trzaska (8) - LSZ(10);
Jerzy Łuczkowski (1) - LSZ (80)
W przypadku Jurka, badanie może być obarczone sporym błędem, gdyż zdarzyło mi się, że nowo dratowany skoczył po jednym meczu. Wniosek może być taki, że Świeżaki nie mają zerowego doświadczenia (1,0 ); być może jest ono losowo przydzielane w w jakimś założonym przedziale.
Zakładam też, ze ktoś z Was Szanowni Prezesi czyni coś takiego u siebie i dla siebie. Wobec tego, czy możecie się podzielić swoimi wnioskami?:) Być może okaże się, że wszystko jest już znane i odkryte, tylko Koguty żyły i żyją w błogiej nieświadomości:)).
Wpisujcie swoich zawodników, ja ich umieszczę w jednym poście. Jeżeli nie będzie chętnych, wątek ten odejdzie w siną i zasłużoną dal;).