Czołem Szanowni Prezesi !
Doświadczenie, a konkretnie jego przyrost to jeden z najmniej poznanych aspektów tej gry. Co powiecie, na to żeby spróbować to zbadać? Tzn. określić po ilu mniej więcej minutach gry w lidze, PP, PO, kadrze oraz sparingach, itp. wzrośnie ponownie wartość tej cechy.
Dodatkowo, spróbujemy obalić lub potwierdzić mit o braku wpływu gry w kadrze na wzrost doświadczenia.
Dlatego mile widziani są kadrowicze;).
Mam zawodnika, któremu po wtorkowym spotkaniu skoczył exp. Można przyjąć z niedużym błędem, że aktualny poziom jest bliski X,0 ( gdzie X - pełny aktualny poziom doświadczenia). Od tego momentu zagrał 10 min w ostatniej kolejce.
Badanie polegałoby na jak najbardziej dokładnym zliczaniu minut gry, z ww. rozgrywek. Widziałbym to w taki sposób:
Zawodnik( aktualny poziom doświadczenia) -
Liga Sezon Zasadniczy ( l.min); Liga Pla- Offy ( barazę + m. mistrzowskie) (l.min); PP (l.min); Sparnigi; Kadra U21; NT; Sparkingi U21, Sparingi NT; BBB....itd.Wzór:Obiekt badany [player=XXX] (exp) - LSZ (min.) - LPO(min) - PP (min.) - SP (min) - U21(min.) - NT (min.) - SPU21 (min)-SpNT(min)- BBB (min.)Oczywiście, w przypadku gdy badany obiekt nie grał w jakimkolwiek ze wskazanych rodzajów gier, nie uwzględniamy tej wielkości.
Bardzo ważne aby zgłoszony grajek, było świeżo po skoku lub znana jest dokładna liczba minut od zmiany expa ( z uwzględnienie typów rozgrywek ) Są chętni do eksperymentu?;)
Ze swojej strony zgłaszam: :
F. Trzaska
(4136120) (8) - LSZ(10);
W przypadku Jurka, badanie może być obarczone sporym błędem, gdyż zdarzyło mi się, że nowo draftowany skoczył po jednym meczu. Wniosek może być taki, że Świeżaki nie mają zerowego doświadczenia (1,0 ); być może jest ono losowo przydzielane w w jakimś założonym przedziale.
Zakładam też, ze ktoś z Was Szanowni Prezesi czyni coś takiego u siebie i dla siebie. Wobec tego, czy możecie się podzielić swoimi wnioskami?:) Być może okaże się, że wszystko jest już znane i odkryte, tylko Koguty żyły i żyją w błogiej nieświadomości:)).
Zgłaszajcie swoich zawodników ( najlepiej z id), ja ich umieszczę w jednym poście. Jeżeli nie będzie chętnych, wątek ten odejdzie w siną i zasłużoną dal;).
O to co twórcy gry ( lub osoby obeznane w temacie) napisali odnośnie doświadczenia.
(112433.9)(112433.7)(27338.19)(39702.56)(39702.29)(3709.2)(11688.135)Last edited by Czesław at 2/25/2011 5:01:29 PM