Zaczynałem grę w sezonie 9-tym, nie widziałem większych błędów. Być może wynika to z mojego braku doświadczenia i nieogarnięcia wszystkich aspektów gry, być może.... od tamtego czasu widzę coraz więcej błędów, żaden z nich osobno nie deprecjonuje gry, jednak ich ilość rośnie i staje się powoli uciążliwa.
Pierwszy istotny który znalazłem w komentarzach meczowych to "X wspomaga obronę" a później się okazuje że X zanotował asystę, ten błąd ma już kilka sezonów i nie został poprawiony. Widzę nowe komentarze w silniku, w zeszłym, sezonie pojawiło się double - double i po takim komentarzu zegar 24 sekund odpala się nie z tej strony co powinien. Wraz z kolejnymi komentarzami pojawiają się kolejne błędy. Dziś widziałem że mój zawodnik ostatni dotykał piłki, piłka wyszła w aut i jak się okazuje to mój zespół zaczyna akcję, a już rozwaliło mnie gdy mój jadący na najlepszej skuteczności gracz, mający więcej punktów niż minut dostał komentarz "pudłuje niemiłosiernie".
Jeśli dodamy do tego brak boxscore po meczu, błąd "karnetowy",coraz większe "mulenie", zwiechy itp to jest nieciekawie....
Nie jestem programistą (byłem w przedpotopowych czasach) ale wydaje mi się że wprowadzenie np. nowych komentarzy w silniku to jest dosłownie drobiazg, jednak każdy z takich drobiazgów jest wprowadzany błędnie...
Co się dzieje? Mam wrażenie że Ci obecni programiści nie mają nic wspólnego z tymi którzy opracowywali całe BB silnik itp. Obecni nie są w stanie zaimplementować w silniku najprostszych rzeczy
Obawiam się że błędy które zauważamy to wierzchołek góry lodowej, bo jeśli pojawiają się błędy w silniku, w kalkulacjach meczowych to w żaden sposób tego nie zauważymy, będziemy obwiniać losowość silnika i różne czynniki nie biorąc pod uwagę błędów w silniku, a skoro wady są w komentach to i w silniku być mogą...
Pytanie do doświadczonych graczy, jak to było kiedyś, przed 9 sezonem, jak rozwijało się BB?
Czy na początku były podobne problemy, czy gorsze, a może nie było żadnych?
Last edited by darkonza at 1/25/2011 3:06:30 PM