BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > Мачове

Мачове

Set priority
Show messages by
From: Refera
This Post:
00
175948.1
Date: 2/26/2011 1:15:28 PM
Overall Posts Rated:
00
Iskam da popitam,nqkoi znae li na bazata na kakvo se precenqva koi otbor da spe4eli daden ma4.I drugoto koeto iskam da popitam tazi igra kak precenqva koi srelbi da vlizat.Za men ne e realno v posledniq mi ma4 protivnika da e 12 ot 14 na troikata za 14 minitu igra

From: Julias

This Post:
00
175948.2 in reply to 175948.1
Date: 2/26/2011 5:38:45 PM
Overall Posts Rated:
11
Da nqkoi vqrno moje li da kaja kak se precenqva koi otbor da pobedi v daden ma4.Ako znae de

This Post:
33
175948.3 in reply to 175948.1
Date: 2/27/2011 9:27:13 AM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Начина на симулиране на мачовете е една обширна тема и трудно може да се изкоментира в 5 реда
Иначе мисля, че енджина на играта достатъчно достоверно симулира мачовете, както и собствениците са написали кода за на мачовете е над 10 000 реда и е достатъчно сложен за да отразява реалното съотношение на силите. Все пак тука се разиграват много атаки и обикновено двата съперника имат по около 100 изстрела в мача и очевидно доста трудно може да се получи голям рандъм ефект, както е примерно при футболните симулатори където 1 случаен гол решава мачът. Все пак ви препоръчвам да прочетете секцията "Начин на Игра" от "Наръчника към играта" - (/community/rules.aspx?nav=GameEngine)

В един мач най-общо се сравняват нападението/защитата на двата отбора, но това е наистина общо казано, защото върху тях влияят още куп други фактори. А те са като:
- Дали си гост/домакин, понеже домакин получава бонус в защита и борби;
- С какво ниво ентусиазъм излизаш за мача, с какво отношение играят двата отбора(Спокойно, Нормално, Мач на сезона);
- Каква тактика е избрана за мача, каква тактика е избрал противника, какво е темпото(бавно/нормално/бързо) на съответната тактика и нейният фокус(външен/вътрешен/неутрален);
- Дали има някакъв мисмач в състава(т.н. дупка в отбора);
- Издръжливостта на играчите съпоставена с тази на съпрника;
- Проблем с фалове;
- Умението да вкарват играчите ти спечелените "Наказателните удари"
- Подаването най-вече на външната тройка играчи е много важно за успеха на определена тактика(най вече при бавните тактики и тези с вътрешен фокус).

Тези и още някои фактори, оказват влияние върху крайния резултат от мача. Е разбира се без малка част рандъм фактор, просто няма да е интересно, така че предполагам го има ;)

Рейтингите след мача дават някаква обща представа за съотношението на съперниците(линиите), но не казват всичко. Статистиката "Точки на 100 Изстрела" е по-достоверна и дава информация колко точки биха дошли от играчите ти на съответните позиции за 100 изстрела. Но и тук това се влияе от други фактори, като какъв е фокусът ти на нападение и дали този играч е имал достатъчно шансове за стрелби във мача, за да вкара теоретичните точки "на 100 изстрела"

Конкретно в твоя мач външното нападение на съперника ти е достатъчно над твоята защита за да не го спреш и да получиш много точки, и въпреки че вкарваш доста, те не ти стигат. Също така твоите външни играчи отстъпват по сила на неговите такива и например неговото "Леко крило" ти вкарва цели 40 точки, което е доста. Не знам с каква мисъл си играл тактика в защита "Външна 2-2 Зона + 1 " , защото в случай че си предполагал, че опонента ти ще играе външно нападение е трябвало да му играеш 3-2 зона, за да намалиш по-добре предимството отвън.
Отделно ти играеш вътрешна тактика, която директно се влияе от подаването на твоите външни играчи, а не само от силата на тежките ти играчи под коша. Като прибавим, че съперникът ти играе 3-2, това оказва повече натиск върху гардовете ти и те малко или много са затруднени в доставката на добри пасове към центровете ти.
Като цяло не си бил далече от победата, но е трябвало сам да увеличиш шансовете си.
Колкото до това дали ти вкарва 12 от 14 тройки в една част или разпределени по малко в 4-те части, не е от голямо значение, защото се гледа крайната му успеваемост от мача.

This Post:
00
175948.4 in reply to 175948.3
Date: 2/27/2011 1:02:14 PM
Overall Posts Rated:
00
blagodqrq ti za otgovorite

This Post:
00
175948.5 in reply to 175948.4
Date: 2/27/2011 1:08:03 PM
White Chocolates
A Grupa
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
Basket Brains
Рапторе, браво бе човек, много хубав и точно изразен пост, аз лично не съм чел толкова логично обяснение на енджина на играта досега... Имаш талант за публицист, а това постче ще помогне не само на новите мениджъри, ми и на стари пушки в играта като мен

иначе енджина е пълен с изненади и е неразгадаем за всички нас, трябва да признаем и това)))

Oops! Something went wrong with your request.
This Post:
00
175948.6 in reply to 175948.5
Date: 2/27/2011 1:21:33 PM
B.C Pleven
II.3
Overall Posts Rated:
100100
Да наистина страхотен пост:–) с голямо удоволствие го прочетох:)
предполагам за всички ще бъде интересно,въпреки че повечето от тези неща ги знаем( или подозираме,че са така)
а останалите са загадка за всички:)
аз бях чел преди,че това как ще завърши мача се изчислява още преди да е започнал в онези 15 мин преди началото на всяка среща. Това вярно ли е някой знае ли?
Ако е така на мен лично би ми се загубило малко от удоволствието от играта,все едно да гледам мач ,който вече е свършил само,че аз незнам резултата...
Друго си е всичко да се решава на момента и примерно гарда стреля в последната секунда ..ти трепериш...

From: Dodor

This Post:
00
175948.7 in reply to 175948.6
Date: 3/3/2011 7:24:10 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
522522
Second Team:
Dodor Inc
Това доколкото знам е така, да. Мача се симулира 15 минути преди да започне самата среща, а това което ние виждаме е едно повторение на мача. Все едно да гледаш запис, без да знаеш резултата.
Реално погледнато, това не би трябвало да ти разваля удоволствието, защото няма разлика...Просто енджина си прави изчисленията предварително и след това ни показва резултата.

From: KeNoBi

This Post:
00
175948.8 in reply to 175948.7
Date: 4/13/2011 3:36:32 AM
MTT PLOVDIV
II.1
Overall Posts Rated:
44
Знам че темата не е за тук,но исках само да попитам за персонала нещо. Много ли са 35 000 за треньор с Напреднало умение? :) Мерси предварително!

From: Dodor

This Post:
00
175948.9 in reply to 175948.8
Date: 4/13/2011 6:30:13 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
522522
Second Team:
Dodor Inc
Според мен са твърде много. Не би трябвало да имаш проблем да си вземеш някои за под 20 000. На пазара има доста такива.

Last edited by Dodor at 4/13/2011 6:32:50 AM

From: venko_gg

This Post:
00
175948.10 in reply to 175948.6
Date: 4/18/2011 12:43:30 AM
Spartak_Plovdiv
II.3
Overall Posts Rated:
8686
мачовете наистина се изчисляват в 15-те минути преди мача. при мачовете за купата можеш да разбереш дали си взел мача 13-14 минути преди самия мач ако са ти превели премията :))). ако не са ти я превели и не обичаш да ти е гадно - намери си друго занимание :))).

голямо благодаря на Раптъра за поста. ще почерпим на междуградската среща :))).

This Post:
00
175948.11 in reply to 175948.10
Date: 4/18/2011 6:04:38 AM
Levski Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
5858
Аз мислех, че премията ти я превеждат след края на мача. Не съм се замислял де :-) няма и да проверявам, че не е интересно :-)

You see things; and you say, "Why?" But I dream things that never were; and I say, "Why not?"