Pozwole sobie powklejac posty moje i kolegow na ten temat,nie zginie to i latwiej bedzie komus chetnemu ogarnac.
"Paraszczak"
"a'propos Entuzjazmu...od 7 meczy regularnie gram "na luzie" i nie mogę wyjść powyżej 10 przed kolejnym meczem. Czy to normalne? Da się zagrać mecz z Entuzjazmem 11-12 nie grając CT?"
ThugMan
"Zeby miec wyzszy entuzjazm przed PO mozna nie grac sparingow,dodatkowo o ten 1-2 punkty mozna uzbierac go wiecej przed PO."
"szybki"
"A to sparingi dają coś do entuzjazmu?"
ThugMan
Obnizaja go jak je grasz,nie rozegraj raz sparingu a zobaczysz,ze w sobote bedzie o 1-2 punkty wiecej entuzjazmu.
"szulkin 75 elit"
"Ja z reguły się nie znam, ale chętnie dowiem się skąd kolega ma takie info (które nomen omen brzmi dla mnie jak herezja)...
"
ThugMan
Entuzjazm dziala tak samo w sparingu jak i w normalnych meczach...Z tym,ze w sparingu nie mozemy wybrac zadnej opcji,wiec gramy tak jakby normala,po ktorym ENT spada.Kiedys przez przypadek nie umowilem sie na sparing i zauwazylem ,ze Ent byl wyzszy przed sobotnim meczem niz jak gralem 2 spotkania w tyg. na luzie i 1 sparing...Zeby jeszcze latwiej bylo wam pojac to roznica bedzie mniej wiecej taka jak zagramy w tyg. 1 mecz na normalu,a drugi na TIE<,wiadomo,ze nie bedzie to tak wysoki ENT jak w przypadku dwoch TIE i to samo sie tyczy tego jak gramy dwa TIE i nie umawiamy sie na sparing<<bedzie podobna roznica tylko,ze tym razem na korzysc gry bez sparingu.
Jak ktos nie dba o minuty,ma waska kadre z wysoka kondycha to polecam granie 2 TIE i odpuszczaie sparingow<<Mysle,ze takim sposobem mozna osiagnac podobny efekt jak 3 razy TIE przy grze w PP.
"McReal"
"Brzmi sensownie. Potwierdzi ktoś chociaż część zeznań kolegi? :)"
ThugMan
^^Na Potwierdzenie wystarczy to,ze ENT wplywa na mecze rozegrane w formie sparingu<<A to jest raczej powszechnie znany fakt,a wiec normalnym jest,ze musi spasc,bo neutralny ENT na pewno nie jest w czasie trwania sparingu i po.
Oczywiscie dokladnie tego nie znam,bo raz mi sie to zdarzylo,wiec trzaby przetestowac to na wiekszej ilosci druzyn czy w przeciagu kilku tyg...tyle,ze wiekszosc potrzebuje minuty ze sparingow do trenningu badz utrzymania formy,aczkolwiek tak jak pisalem jak ktos ma waska kadre to pewnie moglby se pokombinowac.
Jezelii po 1 tyg. jest roznica chocby 1 pkt,to zakladam,ze im wiecej tych tyg. to pewnie tym wieksza korzysc,2/3 punkty pewnie sa mozliwe do nabicia dodatkowo w dluzszym czasie.
djcharles
"Hmhm ciekawa teoria tylko, że bazujesz chyba na 1 spotkaniu. Przydaloby się nie zagrać ze 3 razy spara i wtedy powiedzieć jak to wyglada. Nie chce krzyczeć że coś wymyślasz, ale do tej pory jakoś z tym się nie spotkałem bo przy normal lub nie graniu spotkań ENT po prostu spada, leci do 5. Nie słyszałem by nie granie spotkań dawało większy ENT lub spowalniało jego spadek. Trzeby by to dobrze sprawdzić. Chyba, że już to ktoś testował dokładniej ? :)
e: zatem zapodałeś temat to sprawdzaj dokładniej :)"
Banan-Mat66
"Trzeba to dokładnie sprawdzić , grając np. 4 tygodnie z identycznym nastawieniem , czyli np. sobota normal wtorek luz.
Bez zmieniania na sob luz a wt normal bo wtedy znów nie będzie to pewne. Ja w to powątpiewam , śmiało mogę powiedzieć , że spary na to nie wplywają a taki 1 mecz o niczym nie świadczy. Pamiętajmy też , że ent ma swoje jakieś podpoziomy , mogłby one decydować o tym. No ale najlepiej jakby ktoś to sprawdził jeśli chce."
Mario
"A jak jest ASG to się chyba gra jeden mecz mniej a i tak ent spada mimo nie grania meczu. "
Banan-Mat66
"Bo ent. zawsze dąży do poziomu 5. Im wyższy tym szybciej spada , z 11 szybciej będzie spadał niż z poziomu 9. Jeśli do końca sezonu nie będzie się luzowało to w końcu spadnie na 5. Tak samo jeśli ma się mniej niż 5 - w