BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee
This Post:
00
191393.2 in reply to 191393.1
Date: 7/26/2011 5:13:11 AM
Overall Posts Rated:
173173
Sziasztok!

Némi győzködést követően úgy döntöttem, hogy a scoutolás után szeretnék továbblépni és elindulok a válogatott kapitányi posztjáért. Elöljáróban néhány gondolat, aztán pedig a vitafórumban állok bárki rendelkezésére a kérdések megválaszolásában.

Röviden magamról

A 6. szezonban kezdtem a játékot a IV.19. osztályban, ahonnan a 8. szezon bajnokaként sikerült feljutnom a III. 3. osztályba. Ezt az osztályt 9. szezonban sikerült megnyernem, és rögtön fölkerültem a II. 3. osztályba. Itt több szezonnyi bennmaradásért folytatott harc után végül a 15. szezonban sikerült feljutnom a legjobbak közé, és az elmúlt szezonban 5. helyezettként bent is maradtam. Úgy gondolom, hogy a játékom akkor vett fordulatot, és kezdtem igazán jól érezni magam itt, amikor a két akkori kapitány, Bragalyi és Vendabal rámbízták a tippverseny szervezését a 11. szezontól kezdve, ami azóta is minden szezonban megrendezésre kerül. Az első osztályba jutásom mellett a legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy négy szezonnal ezelőtt Vendabal felkért arra, hogy legyek a nagyválogatott scoutja, amit azóta is csinálok.

A válogatott segítői: Vendabal, Bereny és Tudi

A válogatott mellett dolgozó stáb engem is beleértve négy játékosból áll majd. Egy válogatott irányítását én mindenképpen csapatmunkaként fogom fel, ez nem egyszemélyes feladat. Nagy örömömre szolgál, hogy Vendabal a válogatott mellett marad, és tanácsaira bármikor számíthatok majd. Az ő támogatása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy induljak a választáson. Örülök annak, hogy két további, régóta köztünk lévő menedzser, Bereny és Tudi is igent mondott a felkérésemnek, és segíteni fogják a közös munkát. Úgy gondolom, hogy így a rutin és a feltörekvő csapatok motivációja egyesül majd a stáb munkájában. Segítőim elsősorban taktikai tanácsokkal látnak majd el, illetve Bereny feladata lesz majd a kémkedés és az ellenfelekről való információ gyűjtése. A scoutolást viszem majd tovább, ezt a már kialakult kapcsolatok további ápolása miatt érzem lényegesnek. Természetesen folytatni szeretném azt a hagyományt, amely szerint a külső fórumon megtárgyaljuk a lehetséges taktikát, jó lenne, ha ebben minél többen részt vennétek, akár én leszek a kapitány, akár nem.

A jövőbeli tervek

Röviden összefoglalva a négy szezonnal ezelőtt megkezdett munkát kívánom folytatni az elkövetkezőkben is.

Kezdetben célom volt az, hogy a merítést növelni tudjam, azaz minél több menedzsert és játékost be tudjak vonni a nevelőmunkába. Ez továbbra is fontos cél, úgy gondolom, ebben sikerült is előrelépni.

Szeretném, ha egy olyan válogatott állna össze, amelyben alapskillekben erős és multiskilles játékosok egyaránt szerepelnek. Egyfajta vegyes csapat. Ehhez kapcsolódóan egy ideje olvasható egy általam összeállított anyag a külső fórumon, konkrét játékos típusokkal és körülbelüli irányszámokkal az egyes skillekre vonatkozóan.

A közeljövőben a válogatottra esélyes játékosok nevelését (főleg azokét, aki edzéséből 2-3 szezon van hátra) generációváltási problémának tekintem, azaz a jelenlegi 28-29 éves játékosokat szeretném fokozatosan leváltani.

Ha szeretnéd, hogy egy olyan gárda irányítsa a válogatott további munkáját, amely mögött már jelentős kapitányi és scoutolási rutin áll, és határozott céljának tekinti azt, hogy véghezvigye, amit pár szezonnal ezelőtt célul tűzött, akkor szavazz ránk!