Na pewno ktoś zapyta, dlaczego znowu kandyduję skoro 2 razy nie udało się zdobyć medalu. 3 sezony temu postanowiłem sobie, że zrobię sobie przerwę i spróbuję jeszcze raz. Powstał projekt „ Cel- sezon 18”
(173390.1), a potem
(184177.1). Na transfery najlepszych ówczesnych 18-latków wydano fortunę
(173390.22) (grubo ponad 20 mln $), kolejnych kilka mln na zatrudnienie najlepszych trenerów i lekarzy. Przez 3 sezony ciężko pracowaliśmy, teraz nadszedł wreszcie upragniony sezon nr 18 i pora zebrać żniwo :-) Poświęciłem naprawdę bardzo dużo czasu, żeby przygotować tych zawodników do walki o medale. Nadzorowałem trening pod kadrę połowę najlepszych graczy z draftu z sezonu 14 (druga połowa poszła do MTR), o czym starałem się informować społeczność publikując 2 razy w sezonie rankingi najlepszych zawodników:
(173390.1). Doskonale znam naszych 21- latków, z ich managerami regularnie kontaktowałem się przez 3 sezony i myślę, że udało nam się stworzyć najlepszą kadrę U-21 w historii polskiego BB. Oczywiście nie oznacza to, że nie mogła być ona lepsza, jasne że mogła, ale na pewne rzeczy po prostu nie miałem wpływu. Nie wiem jak będą wyglądały kadry naszych rywali w tym sezonie, ale na pewno nie mamy się czego wstydzić. Jesteśmy baaardzo silni! Na każdej pozycji mamy po kilku zawodników, którzy w każdej chwili mogą wskoczyć do kadry.
Oczywiście bardzo chciałbym poprowadzić chłopaków, z którymi pracowałem przez 3 sezony. Jest to moim marzeniem i mam nadzieję, że będzie mi to dane. Na pewno na selekcjonera U-21 nie zależnie od wyników wyborów kandyduję po raz ostatni.
Kadrę chciałbym prowadzić w sposób jaki to robiłem przez 4 sezony. Będę otwierał wątki meczowe w czwartki i robił to według schematu:
(177696.1),
(179705.1), czyli wstęp do meczu, linki o kraju, ciekawostki, znani ludzie (będę się skupiał na sportowcach) oraz miss kraju. Myślę, że taka forma jest dosyć ciekawa, wszystko inne co was interesuje znajdziecie na wikipedii :-)
Po meczu podsumowanie (pół żartem pół serio) i ocena zawodników tak jak tutaj:
(177696.15),
(177060.7). Dodatkowo chciałbym po jednosezonowej przerwie powrócić do typera meczów reprezentacji. Będę również wspierał i nagradzał wszelkie inicjatywy forumowe jak np.
(193984.1). Mam nadzieję, że na forum będzie się sporo działo!
Podsumowanie Chciałbym reprezentację prowadzić wspólnie z Wami, dlatego jeśli zostanę selekcjonerem deklaruję, że dla każdego, kto będzie miał czas i ochotę, aby pomóc, znajdzie się miejsce przy reprezentacji.
Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do oddawania głosów!!!