BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 Przemówienia kandydatów

U21 Przemówienia kandydatów (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200014.2 in reply to 200014.1
Date: 11/1/2011 3:30:46 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Witam wszystkich!

Jestem vinnie_jones i chciałbym poprowadzić naszą kadrę U-21 przez najbliższe 2 sezony!

O mnie

Mam na imię Olek, mam 29 lat. Jestem z Wrocławia i w tym mieście mieszkam przez całe życie. Jestem szczęśliwie żonaty i mam pracę, która sprawia mi dużo frajdy. Od dziecka interesuję się praktycznie każdym sportem, w szczególności zaś piłką nożną. Był taki czas, że nawet miałem szansę grać profesjonalnie, ale skończyło się jak się skończyło, czyli gram z kumplami w jednej z amatorskich lig we Wrocławiu. Jestem wielkim (oficjalnym) fanem Milanu, poza tym lubię sobie pobiegać, obejrzeć film (z żoną), a z kumplami mecz. Generalnie wydaje mi się więc, że jestem w miarę normalnym gościem :-)

Ja i BB

Ten sezon będzie moim jubileuszowym 15 sezonem w BB. Gram od początku, kiedy gra pojawiła się w Polsce, a więc ponad 4 lata. Z różnym skutkiem, bo przez ten czas miałem różne cele. Początkowo jak każdy młody, ambitny manager chciałem awansować do PLK i to mi się szybko udało. Grałem w niej kilka sezonów bez większych fajerwerków, ale i bez większych wpadek. Zajmowałem miejsca 4-5 w konferencji, więc albo odpadałem w 1 rundzie PO albo po sezonie regularnym miałem wolne. W międzyczasie przegrałem dosyć pechowo finał PP (10362017). Późnej zostałem selekcjonerem U-21 i za główny cel w grze obrałem sobie szkolenie zawodników do kadry U-21. Wyprzedałem skład i od tamtego czasu trenowałem kadrowiczów lub kandydatów do gry w kadrze. Generalnie poszły na ten cel wszystkie moje fundusze, a teraz wystarcza mi jedynie na przetrwanie od poniedziałku do poniedziałku. Jakoś udaje się wiązać koniec z końcem, ale łatwo nie jest (sam trener pobiera 180 000 tygodniówki) :-) Teraz poukładałem sobie w miarę skład i mając stosunkowo niskie nakłady na pensje zawodników udało się awansować w 2 sezony z 4 do 2 ligi. Jest to o tyle dobre, że mam nadzieję pozwoli mi dojechać na trenerze światowej klasy do końca sezonu.

Reprezentacja

Z kadrami w nieprzerwany sposób związany jestem od 12 sezonów. Zawsze nadrzędnym celem mojego uczestnictwa w BB było dobro polskich reprezentacji narodowych, szczególnie zaś bliska była mi kadra U-21. Od sezonu nr 5 byłem albo skautem albo selekcjonerem kadry U-21. Poza tym na forum podejmowałem różnego rodzaju inicjatywy, mające na celu popularyzację drużyn narodowych i treningu kadrowiczów. Zawsze moim marzeniem było, żeby Polska zdobywała medale i żebyśmy byli liczącą się nacją w BB. Teraz jesteśmy liderami rankingów w NT i U-21, od 3 sezonów regularnie zdobywamy medale, wyżej już być nie można! Mam naprawę ogromną satysfakcję i bardzo się cieszę, że procentuje wysiłek jaki przez wiele sezonów wielu różnych managerów wkładało i wkłada nadal w rozwój naszych reprezentacji.

Co można obiecać, kandydując po selekcjonerze U-21, który zdobył z reprezentacją absolutnie wszystko? Jestem naprawdę pod gigantycznym wrażeniem wyników jakie osiągnął Banan z naszą kadrą. Ja chciałbym nie zejść poniżej pewnego poziomu, to znaczy zdobywania kolejnych medali. Trochę przyzwyczailiśmy się do tego, że Polska z taką łatwością przywozi krążki ze wszystkich imprez. Tymczasem, zwłaszcza w kadrze U-21 jest to ogromna praca, którą trzeba wykonywać regularnie z sezonu na sezon. Nic nie przychodzi samo, a nawet dobra (najlepsza) drużyna nie jest gwarantem sukcesu w postaci złota. Trzeba mieć jeszcze szczęście, na które składają się terminarz gier, forma zawodników, kontuzje itd. Dlatego tym większe słowa uznania dla Banana, ponieważ dokonał czegoś niewyobrażalnie trudnego.

This Post:
11
200014.3 in reply to 200014.2
Date: 11/1/2011 3:31:46 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Na pewno ktoś zapyta, dlaczego znowu kandyduję skoro 2 razy nie udało się zdobyć medalu. 3 sezony temu postanowiłem sobie, że zrobię sobie przerwę i spróbuję jeszcze raz. Powstał projekt „ Cel- sezon 18” (173390.1), a potem (184177.1). Na transfery najlepszych ówczesnych 18-latków wydano fortunę (173390.22) (grubo ponad 20 mln $), kolejnych kilka mln na zatrudnienie najlepszych trenerów i lekarzy. Przez 3 sezony ciężko pracowaliśmy, teraz nadszedł wreszcie upragniony sezon nr 18 i pora zebrać żniwo :-) Poświęciłem naprawdę bardzo dużo czasu, żeby przygotować tych zawodników do walki o medale. Nadzorowałem trening pod kadrę połowę najlepszych graczy z draftu z sezonu 14 (druga połowa poszła do MTR), o czym starałem się informować społeczność publikując 2 razy w sezonie rankingi najlepszych zawodników: (173390.1). Doskonale znam naszych 21- latków, z ich managerami regularnie kontaktowałem się przez 3 sezony i myślę, że udało nam się stworzyć najlepszą kadrę U-21 w historii polskiego BB. Oczywiście nie oznacza to, że nie mogła być ona lepsza, jasne że mogła, ale na pewne rzeczy po prostu nie miałem wpływu. Nie wiem jak będą wyglądały kadry naszych rywali w tym sezonie, ale na pewno nie mamy się czego wstydzić. Jesteśmy baaardzo silni! Na każdej pozycji mamy po kilku zawodników, którzy w każdej chwili mogą wskoczyć do kadry.

Oczywiście bardzo chciałbym poprowadzić chłopaków, z którymi pracowałem przez 3 sezony. Jest to moim marzeniem i mam nadzieję, że będzie mi to dane. Na pewno na selekcjonera U-21 nie zależnie od wyników wyborów kandyduję po raz ostatni.
Kadrę chciałbym prowadzić w sposób jaki to robiłem przez 4 sezony. Będę otwierał wątki meczowe w czwartki i robił to według schematu: (177696.1), (179705.1), czyli wstęp do meczu, linki o kraju, ciekawostki, znani ludzie (będę się skupiał na sportowcach) oraz miss kraju. Myślę, że taka forma jest dosyć ciekawa, wszystko inne co was interesuje znajdziecie na wikipedii :-)
Po meczu podsumowanie (pół żartem pół serio) i ocena zawodników tak jak tutaj: (177696.15), (177060.7). Dodatkowo chciałbym po jednosezonowej przerwie powrócić do typera meczów reprezentacji. Będę również wspierał i nagradzał wszelkie inicjatywy forumowe jak np. (193984.1). Mam nadzieję, że na forum będzie się sporo działo!

Podsumowanie

Chciałbym reprezentację prowadzić wspólnie z Wami, dlatego jeśli zostanę selekcjonerem deklaruję, że dla każdego, kto będzie miał czas i ochotę, aby pomóc, znajdzie się miejsce przy reprezentacji.

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do oddawania głosów!!!

Message deleted