Jak zagrasz Strefę 2-3 to wyłączysz Centra i PFa ale rozjadą Cię obwodowi Driving Lay Upami.
Jak zagrasz Strefę 3-2 to wyłączysz Podania w trumnę i Wejścia pod Kosz ale C i PF Ci zrobią kuku.
Jak zagrasz M2M to módl się o to, żeby Twój PG miał OD> niż PA PG przeciwnika oraz Twoi C/PF > ID niż IS C/PF przeciwnika.
Generalnie najlepiej szukać dziury u przeciwnika, który gra LI i stawiać na obronę najlepszą na dany mecz, bo każdy gracz ma inną kadrę i inaczej gra jego Look Inside.
Tutaj kilka przykładów:
1.
(39847772) LI+M2M vs LI+M2M
Zobacz obrony obu zespołów. Sapporo 10ID i 8OD - wniosek: Trails miało 53 próby z obwodu przy 40 spod kosza. Trails ID9 i OD9 więc Sapporo rzucało po równo z obwodu i spod kosza ( 35-35).
2.
(39439702) Motion+2-3 vs LI+M2M
Tutaj ja postawiłem Strefę pod koszem, bo wiedziałem, że obwodowi KKS mają średnie "Wejscie pod Kosz" a do tego na PG wystawiłem gracza z największym OD w mojej drużynie. Efekt? KKS 63 próby miał z obwodu a C+PF rzucali tylko 16 razy.
3. Mecz LI vs 3-2 znajdź sobie sam i sam go zinterpretuj.
Look Inside to niestety Taktyka kompletna. Jakiej obrony nie ustawisz to i tak silnik gry "wyciąga" dobry wynik niejako "rzucając" z innych pozycji. Tego nie ma przy innych Taktykach ofensywnych. Jak postawisz 1-3-1 na Motion to zawodnicy rozbiją się o Strefę zamiast zacząć podawać do podkoszowych lub coś innego kombinować. Smutne ale da się z tym żyć.
pozdrawiam: paraszczak