BB sem začel igrati v 4.sezoni.Mislim,da sem še v isti sezono prebral uporabniški priročnik,kjer piše.
Citirano:
Vodenje žoge: preprečuje, da bi igralcu med preigravanjem nasprotnik vzel žogo. Ta sposobnost je pomembna pri tesnem pokrivanju in proti dobri zunanji obrambi. Ekipe z dobrim vodenjem žoge bodo uspešnejše pri ustvarjanju dobrih prioložnosti za met.
Prodiranje: omogoča igralcu, da si sam ustvari priložnost za met. Dobra sposobnost prodiranja ustvari več možnosti za met, ki so v povprečju tudi boljše.
Takrat sem to razumel tako:
Vodenje žoge-večkrat bo prišel do meta
Prodiranje-z boljših pozicij bo metal na koš
Treniral in kupoval sem zunajne igralce,ki so morali imeti poleg zunaje obrambe,tudi vodenje žoge in prodiranje na določenem nivoju,drugače ga sploh nisem kupil tudi,če je bil še tako ugoden nakup.
Po toliko odigranih sezonah pa se mi je učinek vodenja žoge in prodiranja zdel čedalje bolj" ne tako efektiven,kot sem prvotno mislil"
Če še enkrat preberemo kaj piše v priročniku:
Vodenje žoge- Ekipe z dobrim vodenjem žoge bodo uspešnejše pri ustvarjanju dobrih prioložnosti za met.
Seveda je igralec uspešnjši pri ustvarjanju dobre priložnosti za met,če je sposoben preigrati nasprotnika in potem tako rekoč neoviran vrže na koš.
Prodiranje- omogoča igralcu, da si sam ustvari priložnost za met. Dobra sposobnost prodiranja ustvari več možnosti za met, ki so v povprečju tudi boljše.
Normalno,da omogoči igralcu,da si sam ustvari priložnost za met,ko gre v prodor.In dobra sposobnost prodiranja ustvari več možnosti za met,ki so v povprečju boljši.Logično,saj ko gre igralec v prodor večkrat vrže neoviran.
Torej vodenje žoge je za preigravanje nasprotnika in nič drugega,prodiranje pa za prodor in čisto nič drugega
To je moje mnenje in "ne bi dal roke v ogenj",da to 100% drži.Največja ironija je,da,čedalje manj cenim dobro vodenje žoge pri zunajnih igralcih in čedalje bolj pri notranjih igralcih.
Da se razumemo.Vodenje žoge je še vedno zelo pomemben skil pri zunajnih igralcih.Tudi,če je res,kar trdim....če igralec samo 3x,4x z preigravanjem doseže koš na tekmi,je to posledično 6,8 točk,ki pa so lahko odločajoče!!! Poleg tega z dobrim vodenjem žoge igralcu težje nasprotnik ukrade žogo!!!
Pri zunajnih taktika pride vodenje žoge bolj do izraza(recimo Gibanje)Prodiranje pa je nepogrešljiv pri zunajnih igralcih,kadar se igra kakšno notranjo taktiko.Recimo branilec z dobrim prodiranjem bo tako rekoč nezustavljiv v prodorih(ob slabih blokadah centrov) in slabe obrambe pod košem zunajnih igralcev.
l.p.