Gramy w półfinale z Italią! Tak, mamy medal, jaki, mam nadzieję, że zobaczymy dopiero w poniedziałek ;-)
Italia to najpotężniejszy z możliwych rywali, ze wszystkich dotychczasowych ME wracali z medalem! Jeśli zaś chodzi o MŚ, to tylko raz nie zdobyli medalu. Absolutny megapotentat jeśli chodzi o U-21, żadna inna drużyna nie zdobyła tylu trofeów co oni.
Z tych mistrzostw również wrócą z medalem (po raz siódmy z rzędu!), ale my będziemy chcieli, żeby wrócili tylko (aż?) z brązowym.
Selekcjonerem Italii jest
GM-BlackMouse(U21 ITA coach) (47472) grający aktualnie w III lidze. Włosi mają bardzo wyrównany i zbilansowany skład, dlatego ciężko wymieniać jakieś konkretne gwiazdy zespołu. Zadecyduje w dużej mierze dyspozycja dnia, czyli krótko mówiąc forma. Mam tylko nadzieję, że nikt z naszych nie odniesie dzisiaj kontuzji. Jeśli tak będzie i dopisze forma to przystąpimy do meczu z wielkimi nadziejami i na pewno nie musimy się bać wielkiego rywala. To raczej oni czują przed nami spory respekt i darzą nas szacunkiem. My ich również, bo to w końcu kapitalna ekipa, ale bać się nie trzeba. To, że są do pokonania pokazali Szwajcarzy. Mam nadzieję, że w poniedziałek o 18.00 będą na nas czekać podwójne emocje związane z finałami obydwu reprezentacji!
Pod wieczór informacje na temat Italii.