BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kapitányjelöltek programjai

Kapitányjelöltek programjai (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee
This Post:
00
208961.2 in reply to 208961.1
Date: 2/7/2012 1:14:42 PM
Overall Posts Rated:
173173
Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy szeretném ismételten megpályázni a kapitányi posztot. Nem szeretnék hosszú beszédet írni, úgy gondolom, hogy a vitafórumban kellene majd minden aktuális kérdésnek elhangoznia, illetve oda várnám majd a kérdéseket is.

Magamról annyit szeretnék mondani, hogy ezelőtt négy szezonon át scoutoltam Vendabal kapitánykodása alatt, valamint az elmúlt két szezonban voltam kapitány. Megjártam az első ligát a csapatommal, a legjobb helyezésem a csoportban elért 3. hely volt. Idén 2. ligában szerepelek majd, mert átalakítottam, és ezzel együtt megfiatalítottam a csapatomat.

Néhány dolog, amit a programommal kapcsolatosan fontosnak tartok kiemelni:

1. A segítőim Vendabal és Bereny lesznek, rájuk továbbra is a taktika megvitatásánál számítok. Örülök, hogy ismét vállalták ezt a feladatot, mindketten tapasztalt menedzsereknek számítanak a BB-ben.

2. Továbbra is szeretnék jó kapcsolatot ápolni az U21-es teammel, akik kiváló munkát végeztek az elmúlt szezonokban, és ez egyrészt meglátszott a fiatalok eredményességében is, másrészt több tehetséges játékosnak is esélye van a későbbiekben bekerülni a nagyválogatottba.

3. Fontosnak tartom a külső fórum használatát a taktikai megbeszélésekre és ötletelésekre. A kinti oldalra eddig is rendszeresen írtam értékeléseket, illetve irányelveket állítottam fel a válogatott játékosok nevelésével kapcsolatosan. Megválasztásom esetén szeretném ezt ebben a formában tovább folytatni, a követelményrendszer aktualizálásában is gondolkodom.

4. Az előző két szezonban nem tűztem ki eredményességi célt, elsősorban a nevelőmunka folytatása, az új játékosok beépítése, illetve a válogatott arculatának kialakítása volt a cél (ez utóbbi alatt értem azt, hogy fontosnak tartottam azt, hogy kiderüljön, hogy a válogatott az egyes taktikákhoz milyen felállásban a leghatékonyabb). A játékosok beépítése természetesen most is alapvető célkitűzés, a szezon végi állapotot alapul véve többen vannak olyan edzettségi állapotban, hogy 1-1,5 szezon múlva bekerülhetnek a keretbe, azonban a bedobóknak még időt kell majd adni. Mindent összevetve multisabbak lehetünk már, mint korábban, viszont az elmúlt pár hét átigazolásait tekintve többször is kedvezőtlenül alakultak a dolgok, főként erőcsatár és center poszton van nagy gond az átadón kallódás miatt, de más esetekben is pechünk volt (például Georgi Chalúmov esetében). Sajnos a külföldi tulajdonosok érdektelensége eddig is komoly gátló tényező volt, és lesz sajnos ezután is. Ha tehetem, akkor törekedni fogok arra, hogy minél több Magyarországon játszó játékos legyen a keretben, azonban ezt sajnos csak addig a mértékig tehetem meg, amíg nem menne az eredményesség rovására. Két hasonló típusú játékos közül viszont inkább a magyar tulajdonosnál játszót részesítem majd előnyben. Ugyanez vonatkozik a forma kérdésére is, jobban hiszek abban, hogy itthon jobban formában tudjuk tartani a játékosainkat, különösen az első kapitányi szezonomban voltak nagyon nagy gondok. Ami az eredményességet illeti, az EB-re megint szeretnék kijutni, ezt mindenképp szeretném megismételni.

Várom a kérdéseket a vitafórumban.

Hajrá magyarok!

Message deleted
This Post:
00
208961.4 in reply to 208961.3
Date: 2/8/2012 6:37:47 PM
Overall Posts Rated:
6262
Tisztelt választó polgárok!:)

Rövid vacillálás után úgy döntöttem, hogy indulok a kapitány választáson.

Aki még nem ismer, annak annyit kell tudnia rólam, hogy a 3. szezonban kezdtem a játékot, ami azonnal megtetszett. Nagyon tapasztaltnak vallom magam, és a kezdetektől figyelemmel követem a válogatottunk szereplését.
Jelenleg aktív az résztvevője vagyok az első ligának, az utóbbi szezonjaimat egy nagyon tehetséges magyar játékos nevelésének rendeltem alá, ezt a jövőben is folytatni fogom. Továbbá sikerült elérnem, hogy egy farmcsapat is gőzerővel megkezdhesse a potenciális magyar válogatott játékosok nevelését, mivel szívemen viselem a sorsát.
A programom, röviden:

Megválasztásom esetén szeretném felkérni segítőimnek dzsevasz-t , mivel szemmel láthatóan maximálisan szívén viseli a válogatott jobbá tételét. Bízom benne, hogy elfogadná e felajánlást.

A programom a válogatott idei menetrendjét érintő lépéseken kívül -mérkőzés előtti tanácskozás, taktikák eldöntése, latolgatások,stb.- nagyon jelentős változást nem másban, mint a válogatott esélyes játékosok edzését érintené.
Ez az a pont, ahol szerintem jelentősen le vagyunk maradva a sikeres, akár fele akkora BB-közösségektől is, mint Csehország.
Meglátásom szerint ez a center és erőcsatár állományunkon látszik a legjobban, ahová a megválasztásom esetén jelentős változásokat eszközölnék, amely mint a tulajnak, mint a válogatottnak az érdekét szolgálná.Ez a változás legfőképpen az (új)edzéstervben nyilvánulva meg.
Nagyobb hangsúlyt fektetne a másodlagos képességek szinten tartásán, amelyek a centereket és ecs-ket segítik a támadásban illetve védekezésben(technika-labdavezetés) de nem növelik az egekbe a fizetésüket, így eltarthatóvá és sikeressé teszi a tulajokat és a válogatottat is. Ugyanis ez véleményem szerint a bevált rendszer,a jelenlegivel ellentétben.

Ez az a probléma a véleményem szerint,mely a jelenlegi közösségünket a legjobban aggasztja az elmúlt szezonokban.Ha más nemzetek meg tudják oldani, akkor mi is meg tudjuk, csak el kell indítani a lavinát. Jelenleg ezt a tanácstalanságot vélem felfedezni, javarészt ezért is fogadtam meg, hogy elindulok a választáson. A megválasztásomkor arra tudnék ígéretet tenni, hogy ezt az általam (,,center") problémának vélt jelenséget orvosolom, és így sikerekhez juttatom a válogatottunkat.
Nagy hangsúlyt fektetnék a ,,speckós”( külön támadásra ) játékosok nevelésére is.
Ezen kívül fontosnak tartom a nevelt játékosaink otthon tartását, és a tájékoztatókat a válogatott helyzetével és érdekeivel kapcsolatban. A jövőben minden eddiginél jobban rá leszünk utalva a szorgos és áldozatos tulajok munkájára, ez már sajnos kirajzolódott.

Programom befejeztével, megragadva az alkalmat sok sikert kívánok minden kapitányjelöltnek!

A programommal kapcsolatos kérdéseket tisztelettel várom a választási vitafórumba.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/9/2012 8:11:48 AM