λοιπόν είχα μια συζήτηση με μερικούς διαδικτιακούς φίλους όσον αφορά τη χρησιμότητα του μπασίματος έναντι της εμβέλειας...για αυτό αποφάσησα να το ποστάρω εδώ πέρα για να πούνε όλοι τη γνώμη τους μπας και βγάλουμε κάποια άκρη....
το θέμα έχει ως εξής:
ένας παίχτης πόσο εμβέλεια πρέπει να έχει ανάλογα με το σουτ του;;
μια απάντηση είναι ότι πρέπει να έχει 3-4 κάτω από το σουτ του..αλλά αν ένας παίχτης έχει 19 σουτ και 15 εμβέλεια ο μισθός του θα είναι δυσβάσταχτος για τις περισσότερες ομάδες...
εγώ πιστεύω ότι η ιδανική εμβέλεια είναι 10-12..άντε και 13...από εκεί και πέρα δεν αξίζει κατά την άποψη μου...βέβαια γι αυτό φτιάχνω και το ποστ αυτό για να πει ο καθένας την άποψη του...
ακόμα πόσο μπάσιμο πρέπει να έχει;;;
για μένα οι περιφερειακοί πρέπει να έχουν καλό μπάσιμο...δηλαδή οι παίχτες μου έχουν τόσο καλό μπάσιμο όσο και σουτ, ίσως και καλύτερο σε μερικές περιπτώσεις...
το ερώτημα είναι αξίζει να παρατήσουμε κάπως χαμηλά την εμβέλεια σε σχέση με το σουτ και να δώσουμε στο μπάσιμο μήπως αυξήσουμε από εκεί τα ποσοστά του...
βέβαια όλα με μέτρο, δεν πηγαίνουμε σε υπερβολές...
ας κάνει κάποιος την αρχή για να έχουμε μια συζήτηση...
δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση για εμένα.
δλδ άλλο πράγμα να προσπαθείς να φτιάξεις παίκτη που να παίζει όλα τα συστήματα,και άλλο να θέλεις να φτιάξεις παίκτη ειδικών συνθηκών.
πχ αν εσύ σκοπεύεις να χτίσεις ομάδα που θα παίζει σούπερ τρέξε,τότε το θέλεις το 3ποντο ψηλά προφανώς.
αν θέλεις όμως κάποιον που να παίζει όλα τα συστήματα,τότε εμβέλεια στο 13-14 είναι μια χαρά νομίζω ακόμα για Α εθνική....
τώρα σε σχέση με το σουτ,νομίζω πως εμβέλεια χωρίς σουτ είναι άχρηστη....
σχετικά με το μπασιματάκι τώρα,τα πράγματα είναι απλά.θέλεις μάλλον ένα 15άρη εδώ,αλλά φτιάχνεται ψιλοεύκολα,οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα,αφού ΄προπονώντας μπάσιμο,ανεβαίνουν και τα σουτ και τα μπασίματα,και οι χειρισμοί...