Witamy wszystkich na konferencji prasowej przed meczem z Czarnogórą. Gościem naszym dziś jest Tymoschuk44 selekcjoner reprezentacji Czarnogóry oraz trener drużyny Nagorniak występującej w najwyższej klasie rozgrywkowej w Czarnogórze.
mario: Witamy! Zacznę od gratulacji w wyborach na stanowisko selekcjonera.
Tymoschuk44: Było ciężko, wygrana jednym tylko głosem. Ale zdaje się, że u was podobnie było?
m: Zgadza się. U nas losy selekcjonera ważyły się do ostatnich sekund wyborów i również kozlik wygrał jednym głosem.
m: Jakie masz plany w tym sezonie reprezentacyjnym?
t: Zadowalającym osiągnięciem będzie wygranie czterech spotkań. A które miejsce zajmiemy w tabeli - to nie istotne.
m: Czyli nie ważne dla Ciebie które miejsce w tabeli zajmiecie na koniec fazy grupowej?
t: Jak wspomniałem wcześniej, miejsce jest nie ważne. Chcielibyśmy wygrać 4 spotkania i zobaczymy które miejsce w tabeli dadzą nam one.
m: A gdzie duch walki?
t: OK, Sądzę że jak zajmiemy 4 miejsce to będzie dobrze. Każdy miejsce wyżej to będzie wielka niespodzianka. chyba nie tylko dla nas.
m: Przegraliście ostatnio mecz z Serbią? Czy była to dotkliwa porażka? Ten mecz miał dodatkowe podteksty "historyczne"?
t: Mecz z Serbią był jak każdy inny, normalne spotkanie. Nie mieliśmy zbyt dużych szans na zwycięstwo gdyż mieli przewagę entuzjazmu.
m:Jak sądzisz, kto wygra mistrzostwo Europy w BB?
t: Jeśli Polska ma dobrego selekcjonera, to sądzę że będzie to tylko formalność.
m: Wysoko cenisz naszą reprezentację?
t: macie jeden z najlepszych zespołów w świecie BB. Ostatnie medale tylko to potwierdzają.
m: Za co lubisz BB?
t: Za wszystko. Wszystko mi się podoba :)
m: Najlepszym koszykarzem w BB jest...
t: Andelko Kosac
(15130538) m: Już niedługo mistrzostwa europy w piłce nożnej. Kto jest twoim faworytem?
t: Jestem fanem Ukrainy. Holendrzy mają ciekawą ekipę. Jeśli się sprężą mają szanse wygrać turniej.
m: Sądzisz, że Polska wyjdzie z grupy?
t: Macie bardzo łatwą grupę. Nic tylko awansować i grać dalej. A w następnych eliminacjach do mistrzostw świata, pokonamy was :)
m: Co wiesz o Polsce?
t: Lubię Polskę. Nawet uczę się polskiego i słucham kilku zespołów: Kult, Coma :)
m: Jeśli pojadę kiedyś do Czarnogóry, powinienem odwiedzić...
t: Mamy piękne plaże i góry oraz ciekawą zabytkową architekturę.
Dziękujemy wszystkim za przybycie i uwagę.
Last edited by Mario at 3/2/2012 8:41:53 AM