Bár a passzolás és a 2 pontos közötti összefüggést nem ismerem, tehát azt nem tudom megerősíteni, hogy többet passzolna, ha alacsonyabb a 2 pontosa és fordítva, meglehet, hogy így van, viszont a 2 pontos nagyon fontos.
A magas 2 pontosú kinti emberek juttattak fel az első ligába anno, és tudtam még viszonylag sikeres is lenni ott egy darabig, pedig az én 30-40k-t kereső kinti játékosaimmal bőven 100k felettiek is szemben álltak. Csak akkor ezt még kevesen csinálták, és nagyon komoly helyzeti előnyt lehetett szerezni vele. Most már a fél világ ezt csinálja, nem véletlenül szorgalmazom szezonok óta, és próbálok meggyőzni minél több tulajdonost ennek a fontosságáról (megjegyzem, hogy kevés sikerrel). Mivel ezt most az edzésrendszer is nagyon támogatja, ezért alapos hátrányt lehet beszedni azzal, ha valaki erre nem figyel oda. Ráadásul sok ilyen játékos lesz, ezért az ezzel szerezhető előny csökken majd tovább, akinek meg nincs ilyen, az szerintem elég csúnyán leszakadhat.
Az irányító egy ilyen rendszerben fontos elem szerintem, a bajnokság szintjén is (lásd pl. a saját csapatom irányítója, jelenleg átadón), a válogatottnál pedig méginkább kellene, sajnos pont utóbbinak nincs ilyen. Eddig dédelgettük szegényt, de mivel most Leszkovent is el kellene helyzeni, ezért megpróbálom átigazolni, még akár annak árán is, hogy a saját csapatomat csinálom ki (bár utóbbira remélem, hogy nem kerül sor).
Sajnos az okoskodó kínaiak a legtöbb hasonló játékosból válogatott szinten nehezen használható 2,5-ös posztú akárkiket csinálnak, és így két ilyen játékosunkból sem jött ki igazán, ami benne volt (gondolok itt Gazdagra és Radnaira, bár utóbbi még nem reménytelen, előbbi már az). Egy esetben találtam egy nagyon odaadó tulajdonost, Chalúmov esetében, aki egy gyakorlatilag válogatottságra alig-alig esélyes játékosból másfél szezon beáldozásával végigcsinált egy benti edzéstervet, és az eredmény szerintem önmagáért beszél.
Emellett nagyon oda kell figyelni arra is, hogy más taktikákhoz is meglegyenek a játékosok, mert ahogy a kinti támadás felsőbbrendűségét egyszer csak felváltotta a benti támadás fölénye, ugyanúgy ez megint gyorsan megváltozhat.
Last edited by kaygee at 5/10/2012 4:11:49 AM