BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 kapitányválasztás programbeszédei

U21 kapitányválasztás programbeszédei (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217088.2 in reply to 217088.1
Date: 5/15/2012 6:23:46 AM
Overall Posts Rated:
9797
Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy indulok az U21 kapitányi posztjáért! Az alábbiakban olvashattok egy kicsit rólam, és az U21-el kapcsolatos gondolataimról.

Magamról:

20 éves egyetemista vagyok, Debrecenben élek, imádom szinte az összes labdajátékot, köztük természetesen a kosárlabdát is. Ebből kifolyólag nagyon régóta buzzerezek is. Angolul egész jól beszélek (középfokú nyelvvizsga), úgyhogy a többi szövkappal való kommunikáció nem okozna gondot.

Én és a BB:

Hát ez nagyon hosszú történet, megpróbálom rövidre fogni. Az egyik első felhasználó voltam a kezdetek kezdetén, ebből kifolyólag sokáig az első osztályban küzdöttem, ám utána kezdtem megunni a játékot, és egy kisebb szünet után kb 1 éve tértem vissza, azóta sikerült megnyerni zsinórban mind a 4 osztályt, erre nagyon büszke vagyok (közte volt egy elveszített kupadöntő is)

Én és a válogatott(ak):

A tények: 4 szezonon át voltam a felnőtt válogatott kapitánya, és 2 szezonon át az indonéz felnőtt válogatott kapitánya.

Mindkettőt nagyon élveztem, és 1-2 hiba kivételével (amikből tanultam), úgy gondolom jól is csináltam. Az U21 nyílván más tészta egy kicsit, mint ezek a feladatok voltak, lentebb látni fogjátok, hogy oldanám meg. Eddig az U21-el annyi kapcsolatom volt, hogy neveltem több tehetséget is (Leó Sógor, Patrik Dúró).

Az U21:

Az elmúlt szezonokban sikeresnek mondható a csapat. A scout csapat tapasztalt, és nagyon jó munkát végez, ennek eredménye volt egy vigaszági győzelem.

Ahol én a legnagyobb problémát látom, az a kommunikáció. Nagyon sokszor elhangzott a fórumon, hogy nincs elég érdeklődő, nincs elég menedzser, aki nevelje a játékosokat. Hát kommunikáció nélkül nem is nagyon lesz.

Külső fórum:

Nagyon rosszul volt használva eddig. Az, hogy szombat/vasárnap nyílik a topic a hétfői meccsnek szerintem nonszensz (és még volt, hogy ez is elmaradt/utolsó pillanatra csúszott). Kedden mindenképpen megnyitnám a topicot, legyen minél több idő az ötletelésre. Tudom, hogy a pénteki edzés sokban befolyásolja a felállást, de erre akkor is szükség van. Lehet, hogy sokan szombat/vasárnap nem tudnak fent lenni, de szívesen elmondanák véleményüket az adott meccsről. Aktívabb használat!

Körlevél minden menedzsernek:

Népszerűsítés szempontjából elengedhetetlen. Tartalmazna egy rövid ismertetőt a válogatottról (fórumok, "személyzet"), és mintegy felhívó jellege lenne játékra, kommunikációra, nevelésre stb. Megválasztásom után azonnal egy ilyet küldenék mindenkinek (ha Chosen engedi, de szerintem nem lenne gond), utána szezononként 1-2 lenne betervezve.

Benti fórum:

Ha azt mondtam, hogy a kinti fórum nagyon rosszul volt használva, akkor ez erre is igaz. Aktivitás!

Beharangozók meccsek előtt: Rövid ismertető az ellenfélről, interjú a szövkappal, hangulat csináló. Külön ember csinálná, ha nem lenne jelentkező akkor én.

Tippverseny: Tudom, hogy már van egy, de az U21 megérdemel egy külön versenyt. Külön ember csinálná, ha nincs jelentkező akkor én. (érdekes nyereményekkel, ami nem támogatóság, kicsit másképp mint a jelenlegi verseny)

Stáb:

A jelenlegi scoutok 1 kivételével jelezték, hogy folytatnák a munkát, úgyhogy ez a csapat nagyjából maradni fog, így a nevelésben nem nagyon lesz változás.

Ellenfél scout: Olyan ember, aki elsősorban aktuális ellenfelünket figyeli nagyon részletesen (lejátszott meccsek, játékosok, szövkap mit szeret reggelizni stb.)

Ellenfél játékos scout: Lehetne akár 2 is, akik az átadólistát 3 naponta átpásztázzák az ellenfelek játékosai után kutatva, külső fórumumon pedig közzéteszik az eredményt.

A hely rövidsége miatt csak ennyit tudtam írni. Szándékosan nem írtam célokról, taktikákról, mivel nem ismerem a keretet (ami úgy is változik), felesleges lenne. De minden meccsen nyerni szeretnék!

Igény szerint lehetne még gmail levlista, skype konferencia, meg persze kacagás dögivel!

Köszönöm a figyelmet, szavazzatok rám!

Last edited by LA-Hukli at 5/15/2012 6:29:12 AM

This Post:
00
217088.3 in reply to 217088.1
Date: 5/15/2012 6:24:32 AM
Overall Posts Rated:
190190
Kedves magyar BB-managerek!

Az utóbbi időben nem volt megszokott, hogy az U21-es kapitány újraindul a 2 szezon lejártával, én ezen változtatok most, remélem eredménnyel:)! Az elmúlt két szezonban irányíthattam az U21-es válogatottat, ami nagyon megtisztelő feladat és nagyon nagy kihívás is egyben, amelyet szívesen vállalnék újabb két szezonra, mivel elkötelezett vagyok aziránt, hogy a válogatottaink a lehető legjobb eredményt érjék el, és szeretnék ebben komoly szerepet vállalni.
Magamról: gyakorlatilag a 3. szezon óta irányítom csapatomat, amelynek célja eddig is, és ezután is a játékosnevelés, és az ezzel történő előrehaladás volt és lesz. Néhány szezonnyi harmadosztálybeli szereplés után gyakorlatilag "állandósultam" a másodosztályban, egy-két szezonnyi MKL-beli szerepléssel megtoldva. Egy válogatott irányító, Lipták András, már kikerült a "műhelyből", jelenleg pedig Kis Csaba áll a válogatottság kapujában, remélhetőleg a szezon során belép rajta. A csapatom átstrukturálás alatt van, Kis fizetésének állása mellett két fiatal titán edzését végezzük, akik a későbbiekben lehetnek a csapat erősségei.
Az U21 mellett vendabal kapitánykodása mellett kezdtem dolgozni, az irányítók edzésének koordinálásáért feleltem, jópár szezonon keresztül, ezután mérettem meg magam az előző választáson és megkaptam tőletek a bizalmat.
Az elmúlt két szezon tapasztalatait továbbvíve szeretném folytatni a megkezdett munkát, amiben nagyon nagy segítségemre vannak a scoutok. Sajnos az előző szezonra már csak ketten maradtak ténylegesen, Dzsevasz és Don Gila Quijote, akik fanatikusan dolgoznak a magyar tehetségek fejlesztésén, ám ennyien nem vagyunk elegen a szezononkénti 200-300 játékos felméréséhez, éppen ezért Norbi és cimi, aki a mentorprogramot is kezeli, csatlakozott a csapathoz, ami hatalmas segítség számunkra, és szerintem a ciklus legnagyobb eredménye:). Továbbra is, ha bárkinek kedve van a dologhoz, csak jelezze, mert feladat mindig van bőven.
Az U21 sikerének azonban van egy másik, talán még fontosabb komponense: ezek pedig Ti vagytok, a menedzserek. Az U21-es kapitány hozott anyagból dolgozik, a scoutok elmondják, hogy kinek mit kellene edzeni, de ha nincsenek együttműködő partnerek, menedzserek, akkor mindezt hiába teszik. Szerencsére ez kis nemzetünknél kielégítő, hiszen nagyon sokan együttműködnek, de még lehet mit fejleszteni. Továbbra is tartom, hogy az újonnan regisztráltak legegyszerűbb megtartása a potenciális U21 esélyes, vagy nem esélyes, de közeli játékosoknak adott edzésterven keresztül lehetséges. Többször elhangzott, hogy bizonyos potenciál alatt valaki nem lehet U21 esélyes, DE: bármikor beüthet a mennykő, ezt tapasztalatból mondom, és elfogyhat az esélyes korosztályból mindenki. Véleményem szerint nem szabad veszendőbe hagyni az esetleges kissé gyengébb képességű vagy potenciálú játékosokat. Adtam nekik edzéstervet scoutként is, szívem szerint, ha a scoutoknak nincs erre ideje adnék most is. Szerintem így lehetne növelni a magyar BB felhasználók számát, hogy ne csak átutazók legyenek!

Köszönöm, hogy megtiszteltél a beszéd elolvasásával, és várom a kérdéseket, észrevételeket, kritikákat a vitafórumba!

Köszönöm az eddigi bizalmat, remélem éltem vele és élhetek vele a továbbiakban is!

Wolwerine

Last edited by Wolwerine at 5/15/2012 6:43:32 AM

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!