Sziasztok!
Néhány dolog, ami kevésbé kérdés, inkább meglátás vagy javaslat.
Külső fórum:
Nagyon rosszul volt használva eddig. Az, hogy szombat/vasárnap nyílik a topic a hétfői meccsnek szerintem nonszensz (és még volt, hogy ez is elmaradt/utolsó pillanatra csúszott). Kedden mindenképpen megnyitnám a topicot, legyen minél több idő az ötletelésre. Tudom, hogy a pénteki edzés sokban befolyásolja a felállást, de erre akkor is szükség van. Lehet, hogy sokan szombat/vasárnap nem tudnak fent lenni, de szívesen elmondanák véleményüket az adott meccsről. Aktívabb használat!
A külső fórum egy remek hely, szerintem az egész magyar BB társadalom hálás lehet Urimate-nek, amiért gyakorlatilag teljesen önkéntes alapon fenntartja és folyamatosan fejleszti. Amint mondtam, remek hely, de valljuk meg, nem a taktika átbeszélésére. Nyilvánvaló, hogy nem fog megtörténni, hogy ott bármelyik kapitány kiteszi a válogatott játékosok skilljeit, abszolút etikátlan lenne. Így viszont meg aligha lehetne elvárható az, hogy bárki, aki odalátogat, véleményt mondjon a taktikáról, ez is mindig önkéntes lesz. Minden kapitánynak megvan és meglesz a maga 2-3 segítője vagy scoutja, akivel egyeztetni tud, és nem is nyilvánosan. Abból lesz taktika. Amiben előre lehetne lépni, az az ellenfél elemzése, az csak részben függ attól, hogy a mi csapatunk milyen. Többen a tippverseny miatt kérik, hogy legyen kint taktika, de azért ismerjük be, hogy ennek sem kell döntő érvnek lennie.
Szerintem egy kapitány döntése az, hogy mennyire használja a kinti fórumot, előttem többen úgy döntöttek, hogy használják, én is úgy döntöttem, hogy használom, de jöhet valaki, aki nem használja majd, és nem biztos, hogy ettől rosszabbak leszünk. Az ottani információ szempontjából merem remélni, hogy előreléptünk, vannak kint válogatott irányelvek, kémfórum, edzéstopik, valamint a scoutoknak és a kapitányoknak egy olyan zárt fórum, ahol egymással megbeszélhetnek mindent. Urimate játékos adatbázisa is nagyon nagy segítség. Ezeket én sok esetben lényegesebbnek tartom a taktikai fórumnál.
Benti fórum:
Ha azt mondtam, hogy a kinti fórum nagyon rosszul volt használva, akkor ez erre is igaz. Aktivitás!
Beharangozók meccsek előtt: Rövid ismertető az ellenfélről, interjú a szövkappal, hangulat csináló. Külön ember csinálná, ha nem lenne jelentkező akkor én.
Tippverseny: Tudom, hogy már van egy, de az U21 megérdemel egy külön versenyt. Külön ember csinálná, ha nincs jelentkező akkor én. (érdekes nyereményekkel, ami nem támogatóság, kicsit másképp mint a jelenlegi verseny)
Itt szeretném elmondani, hogy volt már hasonló. Ezt onnan tudom bizonyosan, hogy én csináltam, még amikor scout voltam Vendabal mellett. Elismerem, hogy nincsenek újságírói ambícióim, és még véletlenül sem gondolom magamról, hogy értenék a figyelemfelkeltéshez, de végül magamtól döntöttem úgy, hogy abbahagyom, mert előfordult olyan időszak, amikor 5-6 egymást követő bejegyzés is tőlem származott, azaz másfél hónapig nem jött reakció. Én anno a meccsek utáni összefoglalók írásával voltam megbízva, természetesen elképzelhetőnek tartom, hogy beharangozók és figyelemfelkeltő akciók nagyobb sikerrel járhatnak, viszont úgy érzem, hogyha valaki általánosságban nem használja a fórumot és nem érdeklődik a válogatott iránt, akkor kevés a valószínűsége, hogy ettől érdeklődik majd jobban.
Ami a tippversenyt illeti, arra nyitott vagyok. Ha bárki azt szeretné, hogy legyen U21-re külön, attól nem zárkózom el, és akkor én majd a nagyválogatottra koncentrálok. Itt jegyzem meg, hogy volt egy időszak, amikor külön ment a kettő. Mivel mindkettőt én csináltam, végül én döntöttem úgy, hogy összevonom, mivel többnyire mindkettőt ugyanazok játszották. Így csökkent a kérdések száma (2-szer 12-ről 1-szer 16-ra), kisebb időráfordítással lehetett tippelni, könnyebb volt kiértékelni, díjazni, valamint bekerülhettek nemzetközi meccsek. Emellett nem kellett egy külön tippsor annak, ha mondjuk az U21 Patagóniával játszott