Pozdravljeni!
Verjetno me večina vas pozna, saj vsakodnevno težim po forumih; za tiste, ki me ne poznajo, sledi kratka predstavitev!
Trenutno igram svojo osmo sezono. Igra me je že na začetku čisto »povlekla not«, zato sem prebral vse možne in nemožne priročnike, nasvete, celo študije in si pridobil nekaj znanja o BB-ju. Eden izmed mojih ciljev je postati najboljši v Sloveniji, a ker to ne gre tako hitro, sem se vmes osredotočil na treniranje U-21 reprezentantov. To je zadevo še upočasnilo, a jo hkrati naredilo veliko bolj zabavno! Približno tri sezone sem pomagal takratnemu selektorju U21 reprezentance Bracotu pri vsemu, kar sem lahko, in si tako pridobil nekaj U-21 izkušenj. Ker pa že nekaj sezon nismo imeli nobenega odmevnega rezultata, si želim prevzeti mladinsko reprezentanco in narediti tako dober rezultat kot pripraviti čimveč naših menedžerjev do treniranja za U21 in člansko reprezentanco.
Preostalo predstavitev bi rad razdelil na dosedanji doprinos U21 reprezentanci, cilje z U21 reprezentanco v primeru, da postanem selektor ter kako želim to doseči.
Dosedanji doprinos U21 reprezentanci:
- Treniranje U21 reprezentantov (zaenkrat Dean Polh, upam še na Samirja Anžica in Lada Kacila)
- Priročnik za treniranje U21 reprezentantov, zdaj prenovljen in tudi v angleščini (
(176833.1))
- Pomoč pri treningu U21 reprezentantov tako na forumu kot preko zasebnih sporočil
- Pomoč predvsem Bracotu pri ocenah in izbiranju U21 reprezentantov ter analizi nekateirh tekem
Moji cilji v primeru, da postanem selektor:
- Imeti vsako sezono boljšo reprezentanco. Tukaj moram povedati, da to mogoče ne bo možno čez dve sezoni (takrat so sicer tudi nove volitve), ker je bilo v sedanje 18-letnike žal vloženo zelo malo dela v primerjavi s prejšnjimi sezonami, ampak verjamem, da se da tudi to popraviti in tudi to je eden izmed mojih ciljev
- Z večjo aktivnostjo na forumih in zasebnih sporočilih ter konstantnim spremljanjem napredka mladih igralcev spodbuditi čimveč Slovenskih menedžerjev k treningu mladih upov ne samo za U21 reprezentanco, ampak nato tudi za člansko
- Čimbolj omejiti »beg talentov« za majhne denarje v roke preprodajalcem, ki igralca natrenirajo v samo enem ali dveh skillih ter ga nato drago prodajo
- Za nekatere igralce, ki imajo zelo visok potencial, pripraviti malo drugačen trening plan kot običajno za U21 igralce za lažji prehod iz U21 reprezentance v člansko
- Menedžerjem, ki trenirajo za člansko reprezentanco, olajšal prehod iz U21 v člansko ekipo
Kako bom to dosegel?
- Obdržati želim trenutni sistem scoutov, s katerimi bi bil pogosto v stiku. Z njimi bi skupaj usmerjali menedžerje k treningu, ki bo, kjer se le da, najboljši za U21 reprezentanco.
- Uvedel bi novega scouta, ki bi si naredil bazo menedžerjev, ki želijo prodati ali kupiti (in trenirati) slovenskega mladega igralca ter jih povezoval. S tem bi tudi omejil »beg talentov«, saj bi poskrbel, da pridejo igralci v prave roke in po pošteni ceni.
- Na forumih bi periodično objavljal splošne rezultate treninga za vsako generacijo posebej in izpostavil tiste menedžerje, ki najbolje trenirajo
- Za trenutne 18. letnike, za katere bi bilo po mojem mnenju lahko bolje poskrbljeno, bi organiziral popis in nemudoma skupaj s scouti začel glede treninga »težiti« tistim lastnikom, ki imajo največje perpektivce v svoji ekipi
- Za nekatere igralce, ki imajo zelo visok potencial, pripraviti malo drugačen trening plan kot običajno za U21 igralce za lažji prehod iz U21 reprezentance v člansko; tukaj bi seveda sodeloval s članskim selektorjem
Hvala vsem, ki ste se prebili do sem! Poleg vseh, ki bi mi bili v primeru izvolitve pripravljeni pomagati, naj omenim še neformalno, a zelo dobrodošlo pomoč Bracota, ki mi lahko s svojimi izkušnjami pomaga čez prve korake ter nasploh doprinese veliko k reprezentanci.