Salut tuturor!
Un nou sezon va incepe. Sezonul 21, sezonul celor U21!
Primul punct, draftul. Am urmarit toti jucatorii interesanti veniti in acest sezon. Am putina experienta in cea ce priveste drafturil trecute in Moldova, dar am impresia ca am avut o generatie corecta.
Mai lipseste insa ca acesti tineri sa fie antrenati cum trebuie, pentru a face sa progreseze cele doua selectii nationale.
Sunt ca de obicei deschis la discutii in cea ce priveste antrenamentul tinerilor. Si de asemenea pentru alte subiecte.
Nu am stiinta exacta, dar am cateva idei si putina experienta dobandita pe langa manageri experimentati ( managerul Algeriei, de exemplu, cat si doi GM francezi, care sunt toti trei prieteni)
Am inceput a contacta pe managerii care detin acesti jucatori promitatori. Uni mi-au raspuns, altii nu o vor face niciodata.:) Sper sa fac turul tuturor de aici la sfarsitul saptamanii.
Am ajutat la baza de date de juniori 19 jucatori. Am avut criterii destul de largi, caci stiu pertinent ca nu toti vor fi antrenati eficient.
Baza de date actualizata contine in prezent 63 de jucatori intre 18 si 21 de ani.
In acest sezon, am avut norocul de a avea 3 jucatori cu un potential de 10. Unul are deja, din pacate, 19 ani. Ceilalti doi vor fi antrenati bine, asta e foarte frumos pentru nationala mare!
Sezonul trecut a fost un pic dificil. Dupa o victorie neasteptata inpotriva Greciei, am incercat sa-mi asum riscuri pentru a obitinemai multe victorii. Nu a dat rezultate bune, dar Danemarca si Azerbaigian au fost mai puternice decat noi. Am castigat niste meciuri amicale, au fost buni pentru moral.
Acest prim sezon mi-a permis sa iau contact cu managementul unei selectii nationale. E diferit de o franciza, si cred ca am invatat multe. Ii multumesc, astfel, lui Azrail pentru sfaturile sale pretioase in clipele de inceput. A fost foarte rabdator.:)
Sezonul care se anunta va fi foarte complicat si daca nu cunoastem inca calendarul.
Echipa noastra va fi foarte tanara. Nu o sa avem decat 5 jucatori de 21 de ani. O generatie a fost un pic ratata. Dar viitorul va fi sigur mai bun, avem deja cativa jucatori tineri intre 19 si 20 de ani, care au progresat mult si de care managerii au mare grija.
Planul meu initial tinea in 4 ani. Este inca de actualitate. Ambitia mea e de a avea o echipa concurentiala (in topul 50) in sezonul 23. Nu stiu daca o sa am onoarea de a vedea proiectul meu implinit, voi veti decide in momentul alegerilor urmatoare.
Toate acestea pentru a zica ca vom suferii mult acest sezon, dar am mare incredere in acesti tineri pentru a progresa, a se desvolta si a acumula experienta.
O sa vorbesc despre lotul cand va fi gata.
Daca aveti intrebarii sau vre-o remarca, nu ezitati.
Multumesc pentru ca ati citit pana la sfarsit:)
Hai Moldova.