BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > Preco sa oplati hrat BB

Preco sa oplati hrat BB

Set priority
Show messages by
From: Matej_B
This Post:
33
226635.1
Date: 9/8/2012 1:55:17 PM
Overall Posts Rated:
264264
Tak som sa zamyslel, ze preco sa este oplati hrat BB a zial som neprisiel na ziaden dovod. Na druhej strane, dost vela dovod sa mi vybavi, ak sa zamyslim nad negativami...A tak by som sa vas chcel spytat, co vas este drzi pri BB a ako to vidite s jeho buducnostou. Pomozte mne (a mozno aj dalsim) objavit opat radost z hry :)

pridam moje dovody, preco sa mi BB cim dalej tym viac hnusi:
1) najlepsia taktika je nenastavit zostavu (kolotoc rules)
2) takticka variabilita sa rovna (takmer) nule - LI je v sucasnosti najjednoduchsia cesta k vitazstvu (i ked sa da hrat aj nieco ine, efektivnejsie sa vzdy javi postavit tim pre LI). "Nove" taktiky su uplne nepouzitelne.
3) v zapase je nahoda strasne slabo zastupena - su dokazy, ze ak sa hra rovnaky zapas znova, dopadne to rovnako. Dalej, chyba mi tu taka genialna vec, akou je mozne podcenenie supera, ako to je na Hattricku. Domace prostredie v PO je podla mna az prilis vyhodne.
4) komunita je v podstate mrtva - chvalim Razora za obrovsku snahu, ale neviem si predstavit, ze to bez akejkolvek spatnej vazby vydrzi robit dlhodobo. Mal som uz par iniciativ, aby sme sa stretli aj osobne, ale vysledok bol negativny (osobne som sa spoznal len s janomurom).
5) U21 upada, ti ktori dokazu kvalitne trenovat maju vacsinou ako prioritu hraca pre NT. A tak sa U21 meni na vyber toho najlepsieho zo zlych hracov a nastavenie kolotoca. Kde su hraci ako Bogusky, Renac, Mierka, Hatos, ktori na svoju dobu boli top hracmi na svete?
6) aktivity okolo NT sa scvrkli na rozhodovanie ci ist proti slabemu superovi RnG alebo PtB, inak je to LI, M2M a kolotoc. Pristup je na zaklade dohody. Naco je potrebne sledovat superov, ked proti nim nic nevymyslime? Naco vymyslat inu taktiku, ked je jedna dominantna nad ostatne?
7) drobnosti ako meskajuce ratingy, nelogicke skusenosti, divne padanie skillov, nelogicke vyberanie MVP ci cely all-stars "vikend" to uz len dorazaju...

Takze sa tesim na aspon nejake nazory, preco sa oplati stale hrat BB :)

Last edited by Matej_B at 9/8/2012 2:10:11 PM

From: Eazy-E

This Post:
11
226635.2 in reply to 226635.1
Date: 9/8/2012 2:07:56 PM
Overall Posts Rated:
6767
rozmyslal som,ze s BB seknem uz davnejsie, ale drzi ma v hre stale bubak a jas. dokedy to vydrzim netusim...

From: razor

This Post:
11
226635.3 in reply to 226635.1
Date: 9/8/2012 2:18:05 PM
Overall Posts Rated:
284284
Absolutne suhlasim s tymi negativami. Najma s vyhodou domaceho prostredia, ci uz v PO alebo ako som si asi dnes potvrdil aj v lige. Kolotoc nenastavujem, potom ma ta hra tak nebavi, je to podla mna ako mat prednastavenu zostavu. S komunitou suhlas, ved preto som sa rozhodol pre tie aktivity. Ak budu ludia ochotni sa podelit o informacie tak to vydrzim robit dlho. Pripominam ze ak budu ochotni tak nemalou mierou prispievaju k oziveniu.

Este pridam jedno negativum:

Neschopnost urobit zasadne vylepsenie hry. Hlavne ze kompetentni maju cas na to, aby menili vyjadrenie nalady alebo komentare v zapase, co su podla mna zbytocnosti.

A preco ma BB zatial bavi?

1) Nenaplnene ciele.
Kazdy kto zacne hrat BB alebo inu takuto onlinovku, ma len tie najvyssie ciele. Podobne je to u mna. Prioritou pre mna je momentalne postup do extraligy, no uvedomujem si zaroven ze to bude tazke. Som pokorny a skromny, nie som typ, ktory ak by som bol v extralige a vypadol nizsie, by mi naprsalo do nosa a uz by som myslel automaticky na postup. Tak sa tu mysliet neda. Treba mysliet realne, na co realne mam ja ale aj konkurencia, ktora je v kazdej lige a kazdy dokaze kazdemu podkurit.

2) Trening hracov.
Druhym dovodom su moji mladici Matejny a Cujko. Akonahle som kupil Cujka, prvoradym cielom bola U21, nie to aby od 18 az 21 rokov trenoval opacne. Mal sice dobry outside, ktory som trenoval ale len tolko kolko mi zatial staci. U mna je jednoducho pri vychove mladikov prvorada ta repre, ktora je prva v poradi do ktorej by sa mohol dostat - na BB U21. Podobne je to s Matejnym. Ak by som tychto dvoch nemal, hra by ma bavila urcite menej a zrejme by som teraz nebol tam kde som. Rovnaky pripad bol Reznak. On bol X-faktorom, ktory mi dodaval stastie a radost z hry. No ak vacsinu tych vaznych nedostatkov ktora ma tato hra neodstrania, myslim ze nielen ja, ale aj dalsi ludia to hrat prestanu, pretoze neustale cakanie na ratingy, nervy z vyhody domaceho prostredia ktora hra asi najvacsiu rolu v zapasoch ale aj ine faktory ich dovedu k tomu ze hranie BB je (v porovnani napr. s PPM kde su 2 sporty, ktore su urobene do detailov) strata casu.

From: chlebo

This Post:
11
226635.4 in reply to 226635.1
Date: 9/8/2012 2:25:12 PM
Overall Posts Rated:
112112
Tak ja som tu od tusim tretej sezony a bavi ma to stale. Dlho som sa sice len ucil ako tato hra funguje,ale zacalo ma bavit vychovavat hracov a pacia sa mi uspechy NT teamu a verim ze sa da dosiahnut este viac...a k tomu by som chcel aj ja nejako pomoct. Daju sa tu spoznat novi ludia a v konecnom dosledku ked clovek nechce tak mu BB nezaberie vela casu :) takze nevidim dovod preco skoncit. Kolotoc sa sice hra pri NT teame ale v klube by som to istotne nehral. To ze nie je v zapase nahoda mi len a len vyhovuje,po rokoch hrania PPM kazdy pochopi preco :D a to ze U21 upada je pravda,preto by som napriklad rad pomohol aby sa to zmenilo a spravil sa uspech aj tam znova. Preto robim aj toho skauta a pisem ludom co a ako maju trenovat a snazim sa aby ti naj z draftu isli bud na trh alebo mali zabezpeceny trening a vzdy sa tesim ako budu skakat piatok po treningu :) a komunita az tak mrtva nie je podla mna,ved obcas su tu take diskusie ze ked sa po dni prihlasim tak mam co robit aby som to vsetko precital :D na ppm sa toho pisalo az moc vela tam mi to vadilo,tuto je to take rodinnejsie :D proste na tvojom mieste by som teda skusil zobrat dvoch 18r hracov a vytrenoval ich do U21 teamu aby boli najlepsi na svete vo svojej kategorii,potom ich predal a zobral dalsich 18r a tym by si pomohol najviac si myslim. Ak teda nechce ist skusit vyhrat B3, ciele sa tu daju dat vselijake :)

From: Matej_B

This Post:
00
226635.5 in reply to 226635.4
Date: 9/8/2012 2:40:22 PM
Overall Posts Rated:
264264
Som rad, ze sa najde este niekto, kto to vidi pozitivne. Drzim palce, nech sa ti dari.

Len par komentov na vysvetlenie:
proste na tvojom mieste by som teda skusil zobrat dvoch 18r hracov a vytrenoval ich do U21 teamu aby boli najlepsi na svete vo svojej kategorii,potom ich predal a zobral dalsich 18r a tym by si pomohol najviac si myslim

(24376695) a (24377081) je myslim dost velka pomoc. So 7 trenerom urobili za predosle 2 sezony dokopy 51 skokov a stale napreduju. Dupan (ktory je u mna od jeho draftu) je naj medzi 20 rocnymi...
+ trenovanie Podhoru

Ak teda nechce ist skusit vyhrat B3, ciele sa tu daju dat vselijake :)

B3 vyhrat sa momentalne rovna nakupit drahych hracov, nenastavit zostavu a spolahnut sa na kolotoc. To sa mi prave nepaci - takticky mozes byt akokolvek dobry, pride niekto po 3-4 sezonach tankingu, nakupi lacno hracov s vysokym platom a bojuje o B3.

This Post:
00
226635.6 in reply to 226635.4
Date: 9/8/2012 2:41:16 PM
Overall Posts Rated:
284284
neviem ci neustale rotovanie nakupu mladych hracov a ich nasledneho predaja za velke peniaze by som mal radost z hry. neviem si to predstavit. pomohol by som si co sa tyka ekonomiky timu ale zeby to vo mne prebudilo radost z hry a nejake hlbsie pocity, pochybujem. ale na druhu stranu by som to uplne nevylucil.

From: Sib

This Post:
00
226635.7 in reply to 226635.6
Date: 9/8/2012 2:55:07 PM
Overall Posts Rated:
7676
Nuz, co povedat farme, ked ju to nebavi... :)

Mna hra bavi, komunitu mam v lige velmi dobru a okrem toho, ze chcem vyhravat, chcem sa aj bavit a objavovat. Preto nehram kolotoc, trenujem nestandartne a napriek tomu, ze hravam LI, chcem si casom vybudovat tim, ktory nebude na LI postaveny.

Co si ale myslim, ze problem nie je v hre, ale v hracoch. Hru robia nudnou hraci. Drtiva vacsina hracov ide podla sablony, ako hrat, ako trenovat. Potom, nech sa nikto necuduje, ze funguje iba jedna taktika, ked vsetci hraci su ako cez kopirak. Vsetci nadavaju, ako je LI neprimerane silny, pritom som este nevidel nikoho na urovni, ktory by sa LI snazil zastavit. Objavil sa jeden funkcny build a miesto toho, aby ludia hladali dalej, tak sa na tom jednom builde zasekli.

Razorove rubriky su velmi fajn, hlavne teda tyzdenny suhrn sa velmi dobre cita. :)

This Post:
00
226635.8 in reply to 226635.5
Date: 9/8/2012 3:01:34 PM
Overall Posts Rated:
112112
Nepozeral som sa na tvoje muzstvo ked som pisal prispevok. Takze hej mna osobne by to co robis ty bavilo,mna to prestava bavit s Kuranom ktory uz moc neskace,takze ho asi predam,mam tam dvoch mladych vsak. Mna na tom bavi to ked v piatky vidim tie skoky tych hracov a vymyslam im treningy a snazim sa ich trenovat tak aby boli co najlepsi. A tak isto som este neokusil kandidaturu na U21 napriklad,aj to by som si chcel vyskusat. To su take veci co tu drzi mna,nejaku tu svoju motivaciu asi viacmenej musis najst sam.

From: Hadar

This Post:
00
226635.9 in reply to 226635.6
Date: 9/8/2012 3:02:50 PM
Overall Posts Rated:
375375
Mna tato hra bavi, beriem to ako relax, pri ktorom si oddychnem a nemusim riesit ine, ovela dolezitejsie veci a je pravda, ze tu kopec veci nefunguje ako ma, ako napriklad rozlicne meskania, ale ked to porovnam s realitou, tak je to stale pohoda..... A navyse milujem basketbal a tym padom aj tuto hru, aj s jej nedostatkami..... :)

This Post:
00
226635.10 in reply to 226635.6
Date: 9/8/2012 3:03:22 PM
Overall Posts Rated:
112112
Ako som pisal aj matejovi,mna strasne bavia tie skoky a do U21 sa daju trenovat aj menej potencialny hraci a mat tam raz za 3-4 sezony dvoch alebo aj troch hracov moze byt vcelku zaujimave. Ja nemam momentalne nejako moc klubove ciele,mna skor NT a U21 zaujima. Preto tam mam teraz Šustu a chcel by som z neho druheho Dubravcaka skusit spravit a tak :))

This Post:
00
226635.11 in reply to 226635.9
Date: 9/8/2012 3:04:48 PM
Overall Posts Rated:
284284
ja tiez milujem basketbal, no povedzme si narovinu, tato hra ma od basketbalu co sa realnosti tyka velmi daleko