BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Operaatio TASE

Operaatio TASE

Set priority
Show messages by
From: atsii
This Post:
33
231769.1
Date: 11/30/2012 8:30:13 AM
Overall Posts Rated:
233233
Tervehdys Suomen BB-kansa!

Täten julistan Operaatio TASE:n (lyh. Taktiikoiden Avaaminen Suomalaisten Eduksi) avatuksi. Operaation tavoitteena on tehdä Suomesta maailman johtava taktinen BB-maa. Ja tavoite olisi myös pitää nämä kerätyt tiedot Suomen BB-kansan yksinoikeudella käytettävänä. Peliohjeiden puutteellisuuden vuoksi pyrimme selvittämään kaiken kaikista hyökkäys- ja puolustustaktiikoista vapaaehtoisten managerien avulla.

Operaatiota lähden vetämään minä, atsii ja tällä hetkellä mukana on ainakin r-cee, joka pysyttelee operaatiossa taka-alalla, mutta kerää arvokasta tietoa taktiikoista. Jos päätät lähteä vapaaehtoiseksi mukaan, sinun ei tarvitse tänne kirjoittaa havaintojasi, vaan voit olla myös BB-postilla yhteydessä minuun. Yritän tehdä jokaisesta taktiikasta mahdollisimman tarkat ja yksiselitteiset selitykset, joita muutan sitä mukaan, kun uutta tietoa taktiikoista ilmaantuu.

Kirjoitan aluksi taktiikoista oman tietämykseni pohjalta, ja toivottavasti muut managerit pystyvät kertomaan jotain uutta ja omaakin tietoa tietyista taktiikoista jo nyt tiedossa olevan pohjalta.

Toivon aktiivista osanottoa ja tämän operaation onnistuessa, Suomi tulee varmasti olemaan maailman kärkeä sekä maajoukkueissa että seurajoukkueissa (BBB).

Ystävällisin terveisin atsii

Last edited by atsii at 11/30/2012 9:48:05 AM

From: atsii
This Post:
00
231769.2 in reply to 231769.1
Date: 11/30/2012 8:30:44 AM
Overall Posts Rated:
233233
HYÖKKÄYSTAKTIIKAT

(Otsikot peliohjeiden kuvauksista)
(Kaikki väitteet eivät ole varmasti oikeita tässä vaiheessa)


PERUSHYÖKKÄYS: normaali fokus/normaali vauhti; kaikki muut taktiikat vertautuvat tähän taktiikkaan.

Perushyökkäys. Tasaisesti kaikkien matkojen heittoja.


PAINETTA PALLOON (Push the Ball): normaali fokus, nopeampi vauhti.

Kestävyydellä suuri rooli, että pelaajat jaksaa loppuun asti.


KÄRSIVÄLLINEN (Patient): normaali fokus, hieman hitaampi vauhti.

Haetaan kentän parasta hyppyheittäjää ja annetaan hänen heittää. Jos hän ei pääse heittämään (esim. puolustajan kovan ulkopuolustuksentakia), pallo siirtyy seuraavaksi parhaalle hyppyheittäjälle. Yleensä huonoimmat ulkopuolustukset ovat sisäpelaajilla, joten voi kokeilla laittaa sisämiehet ulos, ja ulkomiehet sisälle. Tosin PG paikalla kannattaa olla hyvä syöttäminen, kuljettaminen ja pallonkäsittely, koska hänen täytyy lähtökohtaisesti saada pelattua pallo parhaalle hyppyheittäjälle. Myös näillä sisällä pelaavilla ulkomiehillä olisi syytä olla hieman sisätaitoja (levyt, lähiheitot), koska tulet muuten häviämään levypallot luultavasti reilustikin.


AJA KORILLE (Look Inside): sisäfokus, hieman nopeampi vauhti.

Pelin valtataktiikka, jolla lähes kaikki mestaruudet on voitettu. Pallo pelataan usein kuljettamalla (kuljettaminen suuressa roolissa) korin läheisyyteen, josta sitten lähtee hypäri, lay-up tai donkki. SG:n rooli tässä taktiikassa on pieni. Heitot pelataan yleensä kolmelle isoimmalle miehelle (SF, PF, C) melko tasaisesti, riippuen tietysti ottelusta. Lähiheitot ja kuljettaminen suuressa roolissa, lisäksi takureilla myös syöttäminen on kannattavaa sujuvuuden takia.


KORIN EDESSÄ (Low Post): sisäfokus, hieman hitaampi vauhti.

Sisälle painottuva taktiikka. Hieman samankaltainen kuin aja korille, mutta lähiheitto vaikuttaa enemmän heittojen onnistumiseen kuin siinä. Sujuvuuden on tärkeää olla hyvällä tasolla. Pallo pyritään pelaamaan kahdelle isoimmalle miehelle (PF, C). Sisämiehillä lähiheiton lisäksi painottuvat hyppyheitto ja pallonkäsittely, koska palloa pidetään hetken aikaa hallussa ennen heiton lähtemistä ja haetaan parempaa paikkaa (tyypillinen oikean elämän koriskuvio, kun sentterille pelataan pallo ja muutaman pomputuksen jälkeen käännös ja heitto)

Last edited by atsii at 12/1/2012 5:06:19 PM

From: atsii
This Post:
00
231769.3 in reply to 231769.2
Date: 11/30/2012 8:31:07 AM
Overall Posts Rated:
233233
SYÖTÄ JA LIIKU (Motion): ulko/keskimatkan hyppyheitto -fokus, normaali vauhti.

Kolmos- ja keskimatkanheittopaikkoja myllyttävä perus ulkohyökkäys. Pallo kiertää kaikilla ja heittoja ottavat keskimäärin melko tasaisesti PG, SG, SF ja PF, jos heittotaitoa (JS+JR) vaan löytyy. Syöttö ja pallonkäsittely tärkeitä kaikille, jotta pallo pyörisi hyökkäyksessä riittävästi. (rubbercube)


RUN AND GUN: ulkofokus, nopeampi vauhti.

Nopeaa kaukoheittojen hakemista. Kolmen pienimmän (PG, SG, SF) hypäri ja kaukoheitto painottuu. Lisäksi syättömistä olisi hyvä olla, jotta paikkojen laatu olisi keskimäärin parempi. Sisämiehille kovat levypallot tarpeellisia


PRINCETON: ulko/sisäfokus (vähemmän 2 pisteen hyppyheittoja), hitaampi vauhti.

(38090.65)


Isolation-taktiikat: Joukkue pyrkii tekemään tilaa parhaalle hyökkäyspelaajalleen, jotta tämä voi luoda itselleen heittopaikan. Isolation-tyyppisiä hyökkäystaktiikoita on kaksi erilaista:


ISOLATION (sisä): Joukkueesi valitsee parhaan sisähyökkääjänsä. Normaali vauhti.

Tavoitteena on pelata pallo parhaalle sisämiehelle, joka sitten lähtee hakemaan heittoa, jos saa paikan.


ISOLATION (ulko): Joukkueesi valitsee parhaan ulkohyökkääjänsä. Normaali vauhti.

Tavoitteena pelata pallo parhaalle ulkopelaajalleen, joka sitten lähtee hakemaan heittoa. Toisen teorian mukaan tämä olisi oikeasti sisätaktiikka, josta olen itsekin hieman osviittaa saanut. Tässä palloa pelattiin aika tasaisesti kolmelle isoimmalle miehelle (SF, PF, C)

Last edited by atsii at 11/30/2012 10:40:46 AM

From: atsii

This Post:
00
231769.4 in reply to 231769.3
Date: 11/30/2012 9:10:01 AM
Overall Posts Rated:
233233
PUOLUSTUSTAKTIIKAT



PUOLUSTA MIESTÄ: normaali, kaikki muut taktiikat vertautuvat tähän.

Peruspuolustus, jossa jokainen pelaaja puolustaa omaa miestään. Ulkopuolustus estää keski- ja pitkänmatkan heittojen lähtemisen jolloin pelaaja on pakotettu syöttämään. Toinen pelaaja pystyy tässä vaiheessa katkaisemaan syötön hyvällä ulkopuolustuksella. Lay-uppien puolustamiseen tarvitaan sisäpuolustusta ja torjumista.


2-3 paikka: Parantuneet sisäpuolustus ja levypallot, selvästi heikentynyt ulkopuolustus. Hieman hitaampi vauhti.

Paikkapuolustus, jossa pyritään tukkimaan korin läheinen alue. Torjuminen vaikuttaa myönteisesti taktiikan toimivuuteen. Lisäksi ulkopuolustus sisämiehillä ja sisäpuolustus ulkomiehillä auttaa lisäämään tehoa.


3-2 PAIKKA: Parantunut ulkopuolustus, heikentynyt sisäpuolustus. Hitaampi vauhti.

Pysäyttää ulkohyökkäyksen melko tehokkaasti ilman merkittävää menetystä sisäpuolustuksessa ja levypalloissa.


1-3-1 PAIKKA: Dramaattisesti parantunut ulkopuolustus, heikentyneet sisäpuolustus ja levypallot.

Pysäyttää ulkohyökkäyksen tehokkaasti, mutta tätä kannatta käyttää harkiten, koska vastustaja saattaa päästä dominoimaan sinua levypalloissa.


KOKO KENTÄN PAINOSTUS: Merkittävä lisä pakotetuissa pallonmenetyksissä, heikentyneet kestävyys, puolustukset ja levypallot. Erittäin nopea vauhti.

Todella paljon riistoja. Kestävyyttä tarvitaan. Lisäksi erityisesti ulkopuolustus tärkeää. Kannattaa käyttää heikompia vastustajia vastaan.


Neliö plus yksi: Neljä pelaajaa pelaa paikkapuolustusta ja yksi pelaaja pelaa miespuolustusta vastustajan parasta hyökkäyspelaajaa vastaaan. Tämä estää paremmin hänen korintekoyrityksiään. Neliö plus yksi -taktiikoita on kaksi erilaista:


NELIÖ PLUS YKSI (sisä): Viides puolustaja keskittyy vastustajan parhaaseen sisähyökkääjään. Normaali vauhti.

Vastustajan paras sisähyökkääjä laitetaan miesvartiointiin ja muut pelaajat pelaavat paikkapuolustusta.


NELIÖ PLUS YKSI (ulko): Viides puolustaja keskittyy vastustajan parhaaseen ulkohyökkääjään. Normaali vauhti.

Vastustajan paras ulkohyökkääjä laitetaan miesvartiointiin ja muut pelaajat pelaavat paikkapuolustusta.

Last edited by atsii at 11/30/2012 10:38:53 AM

Message deleted
This Post:
00
231769.6 in reply to 231769.5
Date: 11/30/2012 10:10:20 AM
Overall Posts Rated:
233233
Tämän suuntaisia havaintoja itsellänikin on. Mitä muut ovat mieltä?

This Post:
00
231769.7 in reply to 231769.5
Date: 11/30/2012 10:13:19 AM
Aittakorven Torjunta & Heitto
II.1
Overall Posts Rated:
22142214
Second Team:
Moltas Matsson Academy
Kompataan. Lay uppien puolustamiseen vaikuttaa enemmän sitten sisäpakki ja blokkaaminen.

From: atsii

This Post:
00
231769.8 in reply to 231769.7
Date: 11/30/2012 10:26:16 AM
Overall Posts Rated:
233233
Tehdäänpä pieni muokkaus määritelmään.

This Post:
00
231769.9 in reply to 231769.3
Date: 11/30/2012 10:29:24 AM
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Hieno homma pistää projekti pystyyn! Järjestäjäporukkaan en ole ainakaan tällä haavaa lähdössä, mutta mielellään osallistun datan keräykseen omalta osaltani, miten nyt vaan voin.

Motioniin kysyit määritelmää, niin lyhyesti pukisin tietoni ehkä tällä tavalla sanoiksi:
Kolmos- ja keskimatkanheittopaikkoja myllyttävä perus ulkohyökkäys. Pallo kiertää kaikilla ja heittoja ottavat keskimäärin melko tasaisesti PG, SG, SF ja PF, jos heittotaitoa (JS+JR) vaan löytyy. Syöttö ja pallonkäsittely tärkeitä kaikille, jotta pallo pyörisi hyökkäyksessä riittävästi.

Princetonista sen verran, että se on hyvin kiistanalainen sen suhteen, mitä siinä oikein haetaan ja mikä se tarkoitus loppujen lopuksi on. Tässä vanha Nachtmarin tulkinta, joka on täysin ristiriidassa peliohjeiden kanssa: (38090.65). Itse en ole paljoa kokeillut, mutta tällä kaudella voisi ehkä olla tilaisuuksia...

Koko kentän painostus -puolustuksessa vaaditaan hyvää kestävyyttä kaikilta sekä hyviä puolustuksia (etenkin ulkopakkia), jotta toimisi olen kuullut. Myös toisessa nopeassa taktiikassa Painetta palloon kestävyydellä on ilmeisesti roolia.

Kaikki kun tekee vähän tämän projektin eteen, niin yhteensä siitä tulee varmasti suuri ja hyödyllinen!

rubbercube