BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > Παίκτης ..αυτός ο Άγνωστος

Παίκτης ..αυτός ο Άγνωστος

Set priority
Show messages by
From: kouklos
This Post:
55
240809.1
Date: 4/21/2013 5:09:52 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
Θα προσπαθήσω να κάνω πράξη μια επιθυμία που είχα ωσάν νέος χρήστης και ρωτούσα παλαιοτέρους χρηστές οσο αφορά το παρακάτω θέμα …

Τι παίκτη πρέπει να διαλέξω …(τι σκιλλς δηλαδή να έχουν motherf***er )??

Αυτή η προσπάθεια είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο και δεν στηρίζεται σε μαθηματικούς λογαρίθμους ή εξισώσεις .Είναι δηλαδή από την προσωπική εμπειρία στο παιχνίδι και επιλογές που πιστεύω ότι θα ηταν οι καλύτερες σε ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ φυσικά και με τον μισθό …
Επίσης το ποστ αυτό απευθύνεται σε ομαδες 2 και 3ης κατηγορίας με μικρό κόστος παικτών και όχι (μαλλον) για 1η κατηγορία που είναι οι γλιδατοι –φραγκατοι …χιχι
Επίσης οι παρακάτω παίκτες είναι ενδεικτικοί και είναι λίγο πολύ για όλα τα συστήματα και όχι για εξειδίκευσης .

Για την θέση του PG

Σούτ με Άλμα: συγκλονιστικός Εμβέλεια Άλ.: διαπρεπής
Περ. Άμυνα: θαυμάσιος Χειρισμός: συγκλονιστικός
Μπάσιμο: συγκλονιστικός Πάσες: τρομερός
Εσ. Σούτ: αξιοσέβαστος Εσ. Άμυνα: μέτριος
Ριμπάουντς: αδέξιος Τάπες: μετριος
Αντοχή: αξιοσέβαστος Ελ. Βολές: δυνατός


Μισθός :38.092

Σχόλια : περίπου έτσι τον φαντάζομαι τον άσσο που πρέπει να έχει μια ομάδα, πρόκειται για να έναν άσσο οργανωτή με μυαλό αρκετό.. λοιπον πολύ καλή άμυνα που είναι και το κύριο σκιλλ του και φυσικά το δεύτερο σκιλλ η ΠΑΣΑ. επιλεγώ να εχει και εσωτερικό σουτ με μικρή εμβέλεια όμως για να μην φουσκώνει το μισθό του .αυτος ο παίκτης πρώτα θα σκεφτεί να πασάρει και μετά να σουτάρει …

From: kouklos
This Post:
22
240809.2 in reply to 240809.1
Date: 4/21/2013 5:14:14 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
Για την θεση του SG

Σούτ με Άλμα: θαυμάσιος Εμβέλεια Άλ.: συγκλονιστικός
Περ. Άμυνα: τρομερός Χειρισμός: τρομερός
Μπάσιμο: τρομερός Πάσες: δημιουργικότατος
Εσ. Σούτ: δυνατός Εσ. Άμυνα: μέτριος
Ριμπάουντς: μέτριος Τάπες: αδέξιος
Αντοχή: αξιοσέβαστος Ελ. Βολές: δυνατός


Μισθός :39.392

Σχόλια : γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτήν την θέση θέλουμε κάτι παραπάνω σε σουτ και εμβέλεια άλματος γιατί εάν δεν τα εχει και ο σουτιγκ γκαρντ (από την στιγμή που ο ποιντ γκαρντ είναι σε ‘’ειδική αποστολή’’) ζήτω που καηκαμε ..σίγουρα η πασα να είναι σε καλο επίπεδο για να μπορεί και να βλέπει το γήπεδο και όχι μονο την μπασκετα.
Τα ριμπαουντ καλο θα ήταν να είναι επιπέδου 5 και πάνω για να βοηθαει το συνολική προσπάθεια της ομάδας .Αυτος ο παικτης σίγουρα θα πάρει αρκετές προσπάθειες για αυτό θέλουμε να έχει και τα μπασίματα ,όταν θα εξασθένιση η επιλογή της πάσας και του σουτ..

Για την θέση του SF

Σούτ με Άλμα: δημιουργικότατος Εμβέλεια Άλ.: καταρτισμένος
Περ. Άμυνα: συγκλονιστικός Χειρισμός: συγκλονιστικός
Μπάσιμο: τρομερός Πάσες: καταρτισμένος
Εσ. Σούτ: συγκλονιστικός Εσ. Άμυνα: δημιουργικότατος
Ριμπάουντς: δυνατός Τάπες: φυσιολογικός
Αντοχή: αξιοσέβαστος Ελ. Βολές: δυνατός



Μισθός :22.695

Σχόλια: λοιπόν σε αυτην την θέση μου έρχονται θύμησες από την εφηβική μου ηλικία και από ο μάθημα ‘’έκθεσης ‘’ στις δέσμες γιατί μπορώ να γράψω κατεβατά, μιας και είναι η αγαπημένη μου θεση …μάλιστα όταν έκανα επιλογή των σκιλλς έλεγα από μέσα μου ‘’να βάλω ακόμα ένα πάνω ‘’χμ χμ..(τρελαίνομαι με αυτήν την θέση )
Λοιπόν σοβαρεύομαι και συνεχίζω .Αυτη η θέση από ότι καταλαβαίνεται πρέπει να εχει ..λιγο από όλα ή πολλά από όλα (χαχα) επιλογή μου είναι να εχω ένα 3αρη με εξωτερική άμυνα τουλάχιστον 12 διότι σε αυτην την θέση θα βρει απέναντι του ένα αντίπαλο μάλλον με εξωτερικά χαρακτηριστικά δηλαδή θα αντιμετώπιση έναν SG ,στην περίπτωση που ο αντίπαλος θα παίξει με τρεις ψηλούς τοτε αναγκαία και η εσωτερική άμυνα και φυσικα θα το βοηθήσει η τάπα.
Αυτην είναι η θεση που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά το ριμπαουντ ,επίσης απαιτεί το μπάσιμο καθώς και το εσωτερικό σουτ .τώρα με πάσα 9 τυχόν αστοχίες και ντουβάρια αντιπάλους απέναντι του, το αντιμετωπίζεται άνετα …λοιπον παλικαριά η εμπειρία(που είναι τεραστια) μου με εχει διδάξει ότι το 3αρι πρέπει να εχει μισθο μέχρι 80 χιλιάρικα (μιλαω και για πρώτες κατηγορίες ), ότι μισθό παραπάνω βλέπεται δεν είναι από 3αρι αλλα κατά συνθήκη 3αρι (ένα εσωτερικο 2αρι ή ένα εξωτερικο 4αρι ) .επιλέξτε χαμηλών μισθών 3αρια και θα με θυμηθείτε ,μισθός μέχρι 40 χιλιάρικα είναι μια χαρά για 2η κατηγορία .


From: kouklos
This Post:
11
240809.3 in reply to 240809.2
Date: 4/21/2013 5:16:46 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
Για την θεση του PF

Σούτ με Άλμα: δυνατός Εμβέλεια Άλ.: φυσιολογικός
Περ. Άμυνα: αξιοσέβαστος Χειρισμός: φυσιολογικός
Μπάσιμο: αξιοσέβαστος Πάσες: αξιοσέβαστος
Εσ. Σούτ: θαυμάσιος Εσ. Άμυνα: θαυμάσιος
Ριμπάουντς: τρομερός Τάπες: δυνατός
Αντοχή: αξιοσέβαστος Ελ. Βολές: δυνατός



Μισθός :57.690

Σχόλια : Σε αυτήν την θέση πρέπει ο ψηλός μας να αντιμετωπίσει το κατά εξακολούθηση κοιτά μέσα των αντιπάλων μιας και το 90% των ομάδων που χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα έχουν καλούς ψηλούς .κατά την γνωμη μου δεν πρέπει να εχει σε κανένα σκιλλ εσωτερικό πολύ τανκαρισμενο, αλλά τα κοντά του σκιλλ να είναι πάνω του μετρίου να καταφέρει να ανταπεξέλθει σε διαφορά συστήματα και τρικς του αντιπάλου … θελω τον ψηλό να έχει πασα πασα πασα .
Τον θέλω σε τέτοια κατάσταση ώστε να μην μπορεί να μαρτυρεί τις έκφυλες διαθέσεις μου στην επίθεση και την υπομονετική προσμονή στην άμυνα!

Για την θέση του C

Σούτ με Άλμα: δυνατός Εμβέλεια Άλ.: φυσιολογικός
Περ. Άμυνα: φυσιολογικος Χειρισμός: φυσιολογικός
Μπάσιμο: αξιοσέβαστος Πάσες: φυσιολογικός
Εσ. Σούτ: θαυμάσιος Εσ. Άμυνα: εκπληκτικός
Ριμπάουντς: θαυμάσιος Τάπες: καταρτισμένος
Αντοχή: αξιοσέβαστος Ελ. Βολές: δυνατός



Μισθός :78.138

Σχολια : Λοιπόν ο τελευταίος παίκτης και ο πιο ακριβός στον μισθό, είναι αυτός του σέντερ . θέλουμε εδώ ένα μικρό ντουβάρι με ευλυγισία αθλητή ενόργανης γυμναστικής δίνουμε ένα σκιλλ πάνω σε άμυνα καθόσον θα τον βάλουμε να μπαρκάρει τον καλύτερο ψηλό του αντιπάλου ,επίσης δίνουμε και ένα παραπάνω ριμπαουντ γιατί από αυτόν περιμένουμε να μαζέψει όλα τα σκουπιδακια …εδώ πάλι θέλουμε την πάσα ..εντάξει και να μην είναι 6 και να είναι 5 δεν χάθηκε ο κόσμος, ψηλός είναι, μουσκουλα εχει, αφίσα του σαν κλοντ βανταμ πάνω από το κρεβάτι του εχει , μυαλό δεν έχει ,οπότε τον παίρνει ….


Λοιπον εδώ τελείωσε η παρουσιάσει τον σκιλλς των παικτών μιας βασικής πεντάδας ομάδας 2ης κυρίως αλλα και 3ης κατηγορίας με φιλοδοξίες.


From: kouklos
This Post:
33
240809.4 in reply to 240809.3
Date: 4/21/2013 5:20:13 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Πάμε λίγο στο οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης :
Το σύνολο του ροστερ είναι 236007
Θέλουμε και 2 με 3 μπακ απ αυτών των παικτών που τα σκιλλ θα τα υπολογίσετε – 1 με -2 από τα σκιλλς των βασικών ,σε επιμέρους χαρακτηριστικά.εστω ότι αυτοί οι 2 ή 3 παικτες συμπληρώνουν ένα σύνολο μισθών 80.000 …
Οπότε έχουμε σύνολο μισθων ομαδας 236007 + 80.000=316007
Έχω την εντύπωση ότι είναι ένα βατό οικονομικό μαξιλάρι για ομάδες 2ης κατηγορίας και ένα βιώσιμο ποσό για ομάδες 3ης κατηγορίας εφόσον έχει ανάπτυξη το κομμάτι του γηπέδου για το οποίο εδώ και πολύ καιρό ο κατσαμπαρ φωνασκεί …


Τα του καίσαρος τω καίσαρι

Για να αποφύγω τυχόν ερωτήσεις πρέπει να διευκρινίσω μερικά πράγματα …:

-Αντοχή και βολές δεν επηρεάζουν τον μισθό ενός παίκτη γι αυτό τα βλέπεται σταθερά.
-Πιστεύω ότι ο μέσος ορός πρέπει να είναι στην αντοχή 7 και στις βολές 8 (μην τα σπάσω όλα εδώ μέσα )
- υπάρχουν παίκτες με τα ιδία ακριβός σκιλλ και αποδίδουν διαφορετικά ,διότι το πώς συμπεριφέρεται ενας παίκτης επηρεάζεται και από την εμπειρία .

Προσοχή

Πως θα ψωνίσω τέτοια ομάδα

• λοιπόν κάτι που έπρεπε να γράψω και να τονίσω από την στιγμή που έγραφα για τα σκιλλς και τους μισθούς των παικτών ,αλλα το θολωμένο μου μυαλό και η μετέωρη σκέψη το απέτρεψαν και το έκρυψαν προσωρινά.
• Μπορεί οι παίκτες και κατ επέκταση η ομάδα να έχει χαμηλούς μισθούς αλλά η αγορά τέτοιων παικτών την συγκεκριμένη στιγμή στην αγορά είναι δύσκολο και η οικονομική αφαίμαξη προ των πυλών.(φαντάζομαι τι λέτε τώρα που το διαβάζεται αυτό ‘’άντε και γ@@@σου ,τι μ****ας που είσαι ,ψυχικά ανώμαλε κτλκτλ)
• Εντάξει εντάξει θα σας απαντήσω σε αυτό …:δεν είναι εύκολο αλλά μην τα θέλετε όλα άμεσα και σύντομα χωρις κόπο ….το γνωρίζω λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία των ομάδων και να αγοράσετε παίκτη, παρακαλατε κάθε εγγονη να σύρει το κουβάρι της ετοιμοθάνατης γιαγιάς στο γήπεδο, για να τζιραρετε κανένα εισιτήριο.ξεκινηστε με ένα πλάνο και αγοραστέ 2-3 παίκτες από αυτούς που νομίζετε ότι τους χρειάζεστε και κατόπιν τους υπολοίπους φτιαξτε τους εσείς .
• Αγόρασε παίκτες με μέση ηλικία με ένα σχετικό μπαλαρισμα στα σκιλλς και ανέπτυξε τα .έπειτα πουλά τον παίκτη σε ηλικία μη καθόδου και δημιούργησε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ..(πρόσεξε μην καταστρέψεις την χώρα μόνο.. χαχα)
• Έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και δεν σε παίρνει άλλο αλλά έχεις μια κενή θέση παίκτη ? ψάξε και βρες γυρολόγους( τύπου Ανελκα ) και κλείσε το ροστερ σου . ( κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα ,πρωτάθλημα ,άνοδος και ξεφορτώσου αμέσως των παίκτη και την ερωμένη του )


Λοιπόν that's all folks (νομιζω ) , πιστεύοντας ότι το ελληνικό μπαζερ ξεκινάει από την 4η κατηγορία (για μένα η 5η δεν υπαρχει ) στην οποία εάν βάλεις σωστές βάσεις σε 2-3 σεζον ανεβαίνεις ,από εκει και περα στην 3η κατηγορια εάν κανεις σωστη διαχείριση των εσόδων και εχεις υπομονή σε 5 σεζον ανεβαίνεις 2η κατηγορία με περγαμηνές και υλικό για να μην παει απατό …
Ελπίζω να μην ήμουν ξενέρωτος …


This Post:
00
240809.5 in reply to 240809.4
Date: 4/22/2013 2:16:32 PM
Overall Posts Rated:
115115
πςςςςςς, δεν ξέρω αν πραγματικά είναι σωστά αυτά που είπες, αλλά εμένα με ενθουσίασαν :) :). Διότι και εγώ έτσι περίπου σκέφτομαι την ιδανική ομάδα.
Προτιμώ τέτοιου είδους αναλύσεις, παρά μαθηματικές αναλύσεις κτλ. Διότι ο λαός θέλει απλότητα!

Message deleted
This Post:
00
240809.7 in reply to 240809.4
Date: 4/29/2013 6:33:30 AM
biribakides
IV.15
Overall Posts Rated:
2929
Επέτρεψε μου να έχω κάποιες μικρές ενστάσεις.
Θα μιλήσω για τρίτη κατηγορία.
Το οικονομικό σου πλάνο είναι μη βιώσιμο.
316.000 σύνολο μισθών για 8 παίχτες.
Αρα ξεχνάμε το κύπελο για να πάμε καλά στο πρωτάθλημα και να έχουμε γεμάτρο το γήπεδο μας συνεχώς, ώστε να έχουμε έσοδα.
44.000 περίπου για προπονητικό team.
Φτάνουμε αισίως τις 360.000 έξοδα τη βδομάδα.
Χωρίς να υπολογίσουμε επιπλέον έξοδα λόγω κάποιων ακόμα παιχτών που είναι απαραίτητοι για την προπόνησή τους ώστε να πουληθούν κάποια στιγμή και να βγάλεις κάνα χρήμα.
Αρα λοιπόν μιλάμε για 400.000 χοντρικά τη βδομάδα έξοδα.
Αυτό δεν είναι βιώσιμο.
Μιλάμε για 12 βδομάδες επί -30.000 ( και ίσως και παραπάνω ) τη βδομάδα δηλαδή -360.000 τη σεζόν το λιγότερο.
Τώρα για τη δεύτερη κατηγορία, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Εκεί τα έσοδα είναι διαφορετικά και το πλάνο δουλεέυει καλά.

This Post:
11
240809.8 in reply to 240809.7
Date: 4/30/2013 4:59:29 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
Επέτρεψε μου να έχω κάποιες μικρές ενστάσεις.
Θα μιλήσω για τρίτη κατηγορία.
44.000 περίπου για προπονητικό team.


καλημερα φιλε μου και αγωνιστη της ΙΙΙ.10 κατηγοριας : )

λοιπον για να δουμε ...μπορει να εχω αδικο .....!

44 χιλιαρικα για προπονητικο τιμ ...κοιτα εγω αυτο το κομματι το αποζημιωνω εβδομαδιαια με 25 χιλιαρικακια και μαλιστα ο μεσος ορος της κατηγοριας μου ειναι 27 χιλιαρικα ...αρα περιπου ενα 20ρικακι παει στην τσοπα μας !!!


παμε τωρα να κανουμε μια επιμερους οικονομικη αναλυση :

υπολογιζω οτι στην 3η κατηγορια θα εχεις εσοδα απο το γηπεδο (kajabbar rules) περιπου 200 χιλιαρικα + εμπορικα 25 χιλιαρικα + 94 τηλεοπτικο =319 .000 $

τα εξοδα σου ειναι 316 παικτες + 25 για προπονητες = 341.000 $

ειναι ισα βαρκα ισα πανια δηλαδη


μην ξεχνας οτι εχεις 8αρι δυνατο ροστερ και με αυτο το ροστερ πας να χτυπησεις την ανοδο στην 2η κατηγορια ...δεν παιζεις ....

υγ : το ροστερ μπορει να κοστιζει και 290.000 $


This Post:
00
240809.10 in reply to 240809.9
Date: 4/30/2013 5:36:37 AM
Overall Posts Rated:
1313
δεν εχετε δικιο κυριε mamu. αν εγω μαζευω χρηματα χτιζω γηπεδο επι 3 συνεχομενες χρονιες και καθε χρονο ειμαι απλα ανταγωνιστικος σε σημειο ωστε να γεμιζει το γηπεδο μου, αν μια χρονια κανω την υπερβαση (για να ανεβω) και εχω ελαχιστα εσοδα δν μπορει να μου πει κανεις οτι ηταν λαθος το πλανο μου και οτι δν ειχα αναπτυξη.

νομιζω οτι ειναι πολυ φυσιολογικο αυτο που λεω.ολα ειναι σχετικα..

This Post:
00
240809.11 in reply to 240809.9
Date: 4/30/2013 5:48:21 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
Θα συμφωνήσω και εγω μαζί σου ότι το να μην υπάρχει οικονομική ανάπτυξη είναι καταστροφικό για μια ομάδα ,αλλά πρόσεξε το πλάνο αφορά τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και να ανεβούν κατηγορία. Αφορά τις ομάδες που προσπαθούν να επιβιώσουν και να δημιουργούν με προοδευτικό υγειές οικονομικό πλάνο, σε βαθος χρόνου, διοτι δεν είχαν την τύχη να μπουν στο παιχνίδι από την σεζον 3 για να έχουν αυτό το οικονομικό προβάδισμα που το εχουν ομαδες της 1ης κατηγορίας …!!!

Έπειτα το εγχείρημα με το σχόλιο ΄΄ισα βαρκα ισα πανια ΄΄ θα λάβει χώρα για μια μόνο οικονομική σεζον , την σεζον που θα αποφασίσει ο χρήστης να ανέβει κατηγορία .
Δεν ξεχνάμε φυσικά το μπονους ανόδου που ίσως ισορροπήσει την εβδομαδιαία χασούρα των ισως 20.000 που θα λαμβάναμε.

Πέραν τούτου με ομάδα έτοιμη στη 2η κατηγορία χωρίς ουσιαστικές προσθήκες και φυσικά στην 2η κατηγορία τα πράγματα είναι διαφορετικά και αποκτάς πλέον θετικό πρόσημο στα οικονομικά σου από την αρχή της σεζον που θα πλησιάζει ,εφόσον εχεις ένα κατάλληλο γήπεδο, τής 100.000 $ !!!!! : ))