@Mr.Wolf
Prije svega da se zahvalim što imam kvalitetnu konkurenciju na izborima. Neki bi rekli da sam budala, da te trebam popljuvati, ali ja nisam takav...
Pa hajdemo kao pravi, civilizovani ljudi da debatujemo... Ja kao tvoj protukandidat, a Boga mi i član naše BB BiH zajednice, imam pravo a i dužnost da pitam sve ono što me zanima.... Pa idemo ovako:
1.Za uspijeh reprezentacije najvaznija je pogodjena protivnikova formacija kako napadacka tako i odbrambena .....iza toga cvrsto stojim(s tim da suparnik ima identicnu ekipu kao i vi ili malo jacu a ne tri puta jacu tada vam ne pomaze ni 7 igraca na parketu a kamoli formacija haha).
- Šta ako i kako postupiti ukoliko se nađemo u ovakvoj situaciji, a svi su mislim uvjereni da će nam se to u početku dok ne postanemo 100% stabilna organizacija, dešavati ?
3.Konsultacija sa iskusnim igracima oko sastavljanja formacija tj.selektor ne smije bit sebican,nego treba poslušat i ostale iskusne igrace koji su dugo u ovoj igri i prije svega da su ostvarili solidne rezultate sa svojim timovima...to striktno gledam.
- Mislim da se oko ovoga varaš ! Šta po tebi predstavlja "solidan rezultat" sa timom ?
Eh sada, u taktičkom dijelu, kao što sam i ja rekao, slažem se sa tobom, ali oko postavke igrača u juniorskom uzrastu, mislim da osvojen kup ili Prva Liga ne znače nužno "znanje" i uspjeh !!!
Igrati sa mlađim igračima iziskuje znanje o mladim igračima i nekim taktičkim stvarima koje oni za svoj level mogu odraditi, tj. ispuniti. Nije isto igrati sa izgrađenim igračem i igračem od 19,20,21 godinom koji nisu izgrađeni u potpunosti !
Stavke 2 i 4 zaista jesu onakve kakvima si ih opisao, iako imam jedno pitanje vezano za stavku broj 4.
Inače, postoje 2 vrste skautinga:
1. Ono što mi zovemo skautingom ( formiranje baze mladih igrača )
2. Skuting protivnika;
Zanima me tvoje mišljenje, za koju vrstu skautinga bi ti iskoristio više svojih pomagača ?
ps: Nadam se tvom
USPIJEHU ! :))
Sportski pozdrav ;).
Last edited by enynho at 6/11/2013 2:49:31 PM