BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243053.2 in reply to 243053.1
Date: 6/11/2013 4:03:56 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Otázky na kandidáta honzaa.
1) Kolik hráčů si představuješ, že v rámci draftu vybereš mezi 18 letými a budete je skautovat, aby si z nich v 21 měl dostatečně silný tým?
2) Kolik času můžeš věnovat skautingu ty a kolik lukaspp?
3) Budete práci dělat jen ve 2 nebo případně uvítáš v realizačním týmu další manažery? Zvláště pak stávající skauty, pokud by měli zájem pokračovat, případně současný U21 trenér, kdyby měl zájem spolupracovat jako skaut.
4) Uvědomuješ si, že v případě vítěztví budeš první sezonu hrát s týmem, který ti připravil někdo jiný a budeš mít už minimum času v tréninku si je upravit k obrazu svému? Zjišťoval sis u U21 trenéra, jak silný ročník je připravený?
5) Obdobně tým pro 2. rok tvého volebního období, mají už 2 sezony tréninku za sebou a budeš mít už jen jednu sezonu na to, aby si je nechal dotrénovat podle sebe.
6) S ohledem na změny v herním enginu, které budou platit od nového sezony, jakým způsobem se představuješ trénink pro jednotlivé posty? Tentokrát mě zajímá kompletní tréninkový program od draftu.
7) Jaké taktické varianty můžeme pod Tvým vedením očekávat?
8) trénoval si/trénuješ ty a lukaspp už nějakého hráče pro U21/NT? Pokud ano, uveď konkrétní hráče. Jak si představujete nadále příspěvek vašich týmů v tréninku hráčů pro U21?
9) Jak si představuješ spolupráci s trenérem NT ohledně přípavy hráčů, kteří mají v budoucnu šanci na NT (potenciál 10), ale v ranném věku mohou pomoci U21?

Last edited by rwystyrk at 6/11/2013 4:07:21 AM

From: honzaa

This Post:
00
243053.3 in reply to 243053.2
Date: 6/11/2013 7:19:39 AM
Overall Posts Rated:
99
1) Začali jsme už s letošním draftem, zatím jsme u 2.lig a zatím to vypadá, že by v širším hledáčku mohlo být +/- 100 18letých hráčů (hráči s potem 6 – allstar a vyšší). Toto číslo se pak samozřejmě zredukuje podle celkového součtu hráče, ochoty manažera hráče trénovat...apod.

2) Já osobně mohu věnovat práci pro U21 tak 3 hodiny denně, na BB mám možnost se připojit prakticky každý den. Lukaspp je na tom s časem (2-2,5 hod.) a možností připojení podobně.

3) Co se týká realizačního týmu – primárně mám představu, že bychom se práci věnovali jen my dva – tedy já a lukaspp, nicméně, má-li někdo jiný zájem a myslí si, že by mohl týmu něco dát, jsem otevřený jednání a vzájemné spolupráci. To se však netýká současného realizačního týmu – není v tom nic osobního, ale upřímně bych si představoval intenzivnější komunikaci s manažery, kteří trénují U21 naděje. Mně osobně kontaktoval současný trenér Lukainos pouze jednou, navíc asi po 4-5 trénincích v nové sezoně a o nějakých skautech ani nemluvě... Samozřejmě chápu, že priorita byla zřejmě u starších/dorůstajících hráčů, nicméně bysme se měli zaměřit i na budoucnost U21 a hned od draftu nastoupit na správný vývoj hráče – byť ten můj pouze pot.6, ale více než slušný součet. Když mám něco brát vážně a snažit se to dělat co nejlíp, vybírám si lidi, se kterýma budu spolupracovat. Takže shrnuto – spolupráci s někým „čerstvým“ nevylučuji, ale primární idea je ta, že bychom celou práci zastávali já a lukaspp.

4) Ano, samozřejmě, tuto skutečnost si uvědomuji. Je to vlastně částečně i odraz práce minulého U21 trenéra. Současného trenéra U21 jsem ohledně síly tohoto ročníku nekontaktoval, ale co jsem se blíže seznámil s hráči, kteří se nyní nacházejí na soupisce, nezbývá jen konstatovat, že zde byly silnější ročníky. Nemá cenu se vymlouvat, musíme hrát s tím, co máme k dispozici a co jsme si sami vytrénovali. Co se týká tréninku těchto hráčů – pokud bych byl zvolen, šel bych ihned cestou individuální konzultace s manažery jednotlivých hráčů ohledně dotrénování konkrétních skillů. Ještě bych k tomuto snad doplnil – procházím i starší draft a možná bych měl i několik záloh do současného kádru.

5) Částečně jsem již odpověděl v předchozím bodě – tzn.individuální konzultace a trénink směřován na největší slabiny.

6) Myslím, že „základní literatura“ stále zůstává vlákno k tréninku, jehož si spoluautorem. Návody v něm jsou stále platné i přes změnu herního enginu. Opět vše závisí na součtu hráče po draftu, ochotě manažera hráče trénovat pro U21 a také schopnosti trenéra U21 dohodnout se s manažery na daném tréninku.

7) Těžko odpovědět! Záleží to na síle jednotlivých soupeřů na daných pozicích, v porovnání s naší silou a schopnostma. Pouze jediná jistota – nebylo by defaultní nastavení LI, M2M. Jak jsem již zmínil ve své kandidátské řeči – na každého soupeře bychom se připravovali individuálně, tzn.zápas od zápasu.

8) Já trénuji od loňské sezony tři hráče na perimetru s potem 6, z nichž minimálně František Zamykal (28907258) a Jaroslav Matoušek (28907364) by mohli mít šanci si v U21 zahrát. Třetím hráčem je Ladislav Janošík (28907341) Trénink je tomu plně podřízen. Lukaspp chce začít s tréninkem tuto sezonu a má vyhlídlý letošní draft od BS Frydek Ivana Láška (30170695), k němuž si chce pořídit další 2 hráče. Příspěvěk našich týmů pro U21 – oba dva máme tu představu, že dané hráče, které trénujeme/budeme trénovat, bychom trénovali zhruba do 21 let. Poté, pokud by měli vyšší potenciál a naději na NT, by bylo z mého hlediska nejideálnější dohodnout prodej za účelem dalšího tréninku pro potřeby NT. A samozřejmě koupit 3 nové hráče a drtit odznova.

9) Spolupráci s NT trenérem ohledně hráčů, kteří by v budoucnu měli šanci na NT, bych si představoval v té rovině, že bych ho informoval, jak se vyvíjí trénink u daného hráče, případně pokud by se takovýto hráč objevil na trhu, zda ví o nějakém zájemci – to bych samozřejmě zastával u všech hráčů,

Last edited by honzaa at 6/11/2013 7:21:13 AM

U21 coach

This Post:
00
243053.4 in reply to 243053.3
Date: 6/11/2013 7:21:53 AM
Overall Posts Rated:
99
ať už s šancí na U21 i na NT. Považuji za důležité komunitu informovat o tom, když se nějaký takový hráč nachází na TL. Na nějakou další hlubší spolupráci to nevidím, protože jak U21 tak i NT mají odlišné priority. Úkolem U21 by mělo být to, aby se i právě těmto možným NT nadějím dostalo v mládí kvalitního tréninku a NT trenéra o tomto informovat/poradit se s ním. Toť asi vše k tomuto bodu.

U21 coach
This Post:
00
243053.5 in reply to 243053.3
Date: 6/11/2013 7:36:09 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Otázky na kandidáta Lukainos:
1) jsi trenérem už 2 sezony, tzn. 19 a 20 letí hráči už zcela vyrostli pod týmem vedeným tebou, zhodnoť nám, jak tyto 2 ročníky vypadají
2) 21 leté jsi kromě prvního roku taky měl na starosti, proč je tedy tento ročník slabý, že nemá žádné výsledkové ambice?
3) k systému tréninku, jak by teda konkrétně hráči na perimetru a pod košem zhruba mohli vypadat po 3 sezonách tréninku? (jen orientačně ty klíčové vlastnosti - JS, JR, PA na perimetru, JS, IS, ID pod košem). Jaká by byla úroveň přihrávek na perimetru? Nejsem si úplně jistý, že vnější taktiky budou fungovat, když hráči budou umět střílet a nebudou si umět přihrát.
4) až budeš mít k dispozici celý draft letošní draft, tak nám, prosím, řekni, kolik těch hráčů pot 9+, součet 50+ vlastně máme z letošního draftu
5) rozdělení do skupin fajn, že se od začátku bude vědět, tohle jsou Áčkoví hráči, kteří když budou trénovat, U21 mají jistou, tohle jsou Béčkoví, kteří budou muset čekat, kolik Áčkových to podělá, je sympatické ... ale pořád nevidím to klíčové opatření, které naučí nekomunikativní, nekooperativní manažery komunikovat a spolupracovat
6) budou zveřejněni hráči v TOP skupině a kdy to hodláš udělat? bude někde průběžně TOP skupina veřejně vidět, tzn. aby se i vidělo, že někdo z ní vypadl a naopak někdo se do ní zase dostal?
7) chápu to dobře, že primárně chceš stavět U21 na hráčích potenciálu 9 a více?
8) jak teda bude využitá následující sezona? Jak moc je ročník připravený na nový engine? Budeme moci nějak experimentovat? Nebo to i bez větších ambicí nějak odchodíme a ani moc nebudeme moci zkoušet takticky? Píšeš, že budeme muset přizpůsobit trénink, nějakou dobu už se ví, že bude nový engine, ročník čerstvých 21-letých teda ještě v tréninku přizpůsobení se novému enginu nezačal?
9) chceš více využít prostor u spolupracujících manažerů, kolik máš aktuálně připravených zájemců o U21 talenty z letošního draftu?

From: rwystyrk

This Post:
00
243053.6 in reply to 243053.3
Date: 6/11/2013 8:27:50 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Nejdříve jeden komentář na první dojem. Kandidatura na mě působí sympaticky a myslím, že budeš důstojným kandidátem. Dovolím si pár doplňujících otázek na základě tvých odpovědí, čísla odpovídají původním číslování otázek a odpovědí.

1) kolik hráčů by si chtěl sledovat v rámci toho ročníku po té, co dojde odfiltrování podle skillů a ochoty spolupracovat? současný tým má už praxi v procházení draftu, neuvažoval si požádat je o seznam hráčů vyhovující tvým představám prvotního filtru? Ušetřilo by vám to spoustu času.
2) ještě se zeptám, kolik vám je let, co děláte a co vás čeká v příštích 28 týdnech (délka volebního období), tzn. do 23.12.2013?
3) Jste ochotni si vlastní program upravit tak, aby v kritickém období po draftu jste toho času BB věnovali více? Ideálně tak, abyste manažery stihli kontaktovat do středy, aby je už ve čtvrtek nasadili pro tréninkové minuty do přáteláku, aby neztráceli ani trénink?
4) máš představu, jestli budeš chtít zůstat u týmu více než 2 sezony, aby si v druhém období mohl hrát s týmem kompletně vytrénovaným pod tvým vedením? resp.třetí sezonu hráči z minulého draftu, ale pořád mají 2 sezony trénovat podle tebe a ve čtvrté sezoně plně hráči od píky trénovaní podle tebe
6) tady bych si dovolil trochu nesouhlasit, vidím spoustu možností, jak vést hráče jak na perimetr, tak podkošové? Např. u perimetru se více soustředit na obranu, střelbu nebo přihrávky, taky může být různý přístup k tréninku jeden na jednoho. Případně můžeš chtít mít na jednotlivé posty různé hráče pro různé taktické varianty. To samé pod košem, může někdo ty hráče chtít ohledně podkoš. střelby, obrany a doskoků vyvážené, někdo může na některý atribut dát větší nebo naopak menší důraz a třeba i potrénovat něco z vnějších vlastností. Samostatnou otázkou pak zůstává SF, kde bych se rád zeptal, jaké hráče si dovodeš představit na tomto postu?
7) jasně, že se připravuješ na jednotlivé soupeře, ale musíš mít nějaký repertoár, ze kterého můžeš vybírat, asi není úplně reálné, že budeme mít tým schopný hrát efektivně cokoli.
8) osobně mi Lášek nepřijde jako hráč, který by to měl dotáhnout na U21, jakým směrem byste ho chtěli směřovat v tréninku? Myslím, že se na trhu objeví ještě lepší kandidáti. To už bude lepší snad i ten můj Smejkal, i když má nižší potenciál.
Co se týče tvých hráčů, hodláš je trénovat jen ve vnějších vlastnotech? Co budeš dělat, až je začne ohrožovat potenciál? A jak poznáš, že hráče ohrožuje potenciál? Můžeš nám sdělit aktuální součty těch tvých 3 trénovaných hráčů a jejich součty při draftu?
9) čili si primárně představuješ, že hráče do 21 let máš na starosti ty, i když potenciálem má šanci i na NT? obávám se, že tady se budete muset dohodnout více. V současné době je, pokud vím, praxe opačná, primárně hráče s šancí na NT má na starosti trenér NT a s U21 pouze konzultuje vývoj tak, aby co nejvíce dal i U21. A já si osobně myslím, že tenhle režim je správný, protože např. letos bylo v draftu jen 9 osmnáctietých hráčů s potenciálem 10 a žádný 10+.

This Post:
00
243053.7 in reply to 243053.6
Date: 6/11/2013 9:20:27 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Statistiky toho draftu, pouze 18 letí hráči. Nechám na kandidátech, zda to budou chtít nějak okomentovat.

Potenciál 10 - celkem 9 hráčů (platově maximum 3330)
nad 210 cm - 1
200 - 210 cm - 3
190 - 200 cm - 3
pod 190 cm - 2

Potenciál 9 - celkem 14 hráčů (platově maximum 5088, jinak nikdo přes 4000)
nad 210 cm - 0
200 - 210 cm - 7
190 - 200 cm - 4
pod 190 cm - 3

Potenciál 8 - celkem 23 hráčů (platově maximum 3809)
nad 210 cm - 1
200 - 210 cm - 8
190 - 200 cm - 10
pod 190 cm - 4

Potenciál 7 - celkem 31 hráčů (platově maximum 3671)
nad 220 cm - 1
210 - 220 cm - 3
200 - 210 cm - 11
190 - 200 cm - 9
pod 190 cm - 7

Potenciál 6 - celkem 66 hráčů (platově 2 nad 4000 a to 4939 a 4408)
nad 210 cm - 6
200 - 210 cm - 21
190 - 200 cm - 25
pod 190 cm - 14

Tzn. celkem 77 hráčů potenciálu 7 a více.

Last edited by rwystyrk at 6/11/2013 9:28:55 AM

This Post:
00
243053.8 in reply to 243053.6
Date: 6/11/2013 9:51:22 AM
Overall Posts Rated:
99
1) Pokud se budeme bavit pouze o 18letých hráčích, tak bych si představoval alespoň 50%. Toto se bude samozřejmě každou sezónu aktualizovat na základě toho, jak hráč trénoval a zda má stále reálnou šanci na U21. Přiznám se, že ta myšlenka požádat současný tým o draft mě nenapadla. Popravdě by mi to nepřišlo z mé strany korektní, protože když vezmu v potaz sebe a současného trenéra Lukainose, který také kandiduje, tak jsme teď v podstatě soupeři... Něco jiného by bylo, kdyby se Lukainos rozhodl nekandidovat, pak bych o tom uvažoval. Co se týká draftu – myslím, že jsme se do toho celkem vložili, jsme u 3.lig, takže si s tím už poradíme.

2) Mně je 27, lukaspp má 32 let. Oba pracujeme, svobodní a bezdětní. Každý máme naplánovanou zhruba týdenní dovolenou v různý čas, přičemž minimálně já jsem schopen si omezené připojení na BB zajistit i na dovolené.

3) Pokud budu mluvit sám za sebe, tak v případě normálního stavu (tím myslím žádná kritická situace v osobním životě, či další nenadálá situace) jsem schopen v tomto období (draft-a následně 1.trénink) věnovat BB více času a kontaktovat manažery, aby hráči dostaly hned první trénink v sezóně.

4) Moje představa v mém případném dalším působení U21 pro další volební období je taková, že bych rád kandidoval znovu. Myslím, že přáce U21 trenéra spočívá nejen v tom, že máš pro dáná obdobní už z velké časti připravený týma pokoušíš se s ním uhrát co nejlepší výsledek, kontaktuješ manažery ohledně minut, dotrénování potřebných skillů, ale především by se měl snažit také zabezpečit budoucí generace, bez ohledu na to, zda chce nebo nechce kandidovat v dalších obdobích. O toto bych se v případě mého zvolení snažil o to víc, protože současná generace je toho příkladem, jak je důležitý skauting hned od začátku draftu.

6) Pokud to zobecním – můj názor je, že obrany (teď mám na mysli perimetrové i podkošové hráče) by měly lehce převyšovat útok,nebo být alespoň vyrovnané. Pod slovem lehce si představuji rozdíly o 1-2 skillupech. Pak jsou samozřejmě hráči, kteří mají jasnou přednost ve střelbě, v obraně, přihrávkách, doskocích, ale to už je pak opravdu na zvážení taktiky pro konkrétního soupeře. Otázka SF – samozřejmě vytrénovat kvalitní a univerzální SF není pro potřeby U21 moc času, proto je důležité, aby hráč měl jak kvalitní perimetr tak i podkoš hned po draftu, ideální výšku, a pak se dá slušným tréninkem vytrénovat hráče, který bude na SF platný.

7) Nevím, co přesně chceš ode mě v mé odpovědi na tuto otázku slyšet – jestli to, že budu preferovat vnější taktiky nebo že zkusíme izolace? Já Ti opravdu teď nedokážu odpovědět, že budeme hrát tak a tak. Ano, přiznávám, jsou mi bližší vnější taktiky – především Princeton a Střelba z výskoku, nezavrhuji ani Základní útok, z obran pak určitě základní M2M. To vše ale záleží na síle našich soupeřů, přiznám se ještě jsem nezkoumal soupisky možných soupeřů, teď je priorita draft. Když se dívám na naši současnou soupisku, tak perimetr samozřejmě tragický a podkoš na tom není o moc lépe. Až bude rozlosováno, pak se můžeme pobavit konkrétněji o vyhlídkách na jednotlivé soupeře.
7) Ohledně Láška – ano, potřeboval by tvrdý a intenzivní trénink a prim by v U21 asi i tak nehrál, ale nápad bylo SF, případně PF. Samozřejmě sledujeme trh a lukaspp si zcela jistě pořídí takové hráče, kteří se budou mít reálnou šanci do U21 nominovat. Ano, s Tvým Smejkalem počítáme minimálně do té hrubé stovky z draftu.

8) Co se týká otázky toho, zda u svých hráčů pojedu jen vnější vlastnosti nedokážu v tuto chvíli odpovědět. U Zamykala je vnitřek slušný hned od draftu, podobně je na tom Matoušek, až na 1-2 skilly, bohužel Janošík vnitřek katastrofální. Záleží to právě na rychlosti tréninku vnějšku a využití potenciálu – k tomu používám polský kalkulátor na efektivnost využití potenciálu a jako doplněk BB-manager, kde se dá zjistit procentuální využití potenciálu. Součty mých trénovaných hráčů:

Zamykal 68 (po draftu 54),
Matoušek 63 (po draftu

U21 coach

This Post:
00
243053.9 in reply to 243053.8
Date: 6/11/2013 9:52:15 AM
Overall Posts Rated:
99
Janošík 55 (po draftu 42).

9) Samozřejmě jsem nevěděl, jak to chodí, ale ano, moje primární představa byla, že kouč U21 má na starost i hráče, kteří mají naději na NT a vše vzájemně konzultuje s NT trenérem. Pokud je tomu naopak, v pořádku, beru na vědomí a spolupráce by tomu byla přizpůsobena.

U21 coach
This Post:
00
243053.10 in reply to 243053.5
Date: 6/11/2013 10:02:07 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
1) 19 letí - momentálně je v db 82 hráčů včetně pot 10 - bohužel tento ročník je na potenciály slabý a z těch 82 hráčů je jen asi 30 s potem 8+ (16 je 9+ včetně 10), z celkových´82 hráčů za první sezónu tréninku zhruba 25 hráčů má 10+ skoků
20 letí - 3 z tohoto ročníku už jsou na soupisce a počítám s nimi normálně do sezóny, jinak na perimetr je dobře roztrénováno 10-12 hráčů a podkoš zhruba 8 hráčů, pokud se tento ročník nějak nezkazí mohl by mít zhruba úroveň jako ročník v mé první sezóně

2) tento ročník jsem svěřil svým skautům a nastalo několik událostí - změna skauta (bohužel nepracoval podle mých představ), hodně hráčů zbotovalo (nyní v db 70 hráčů a u +-30 je poznámka BOT), hodně manažerů nespolupracovalo s aktivním skautem (vím, že se pravidelně snaží hráče kontaktovat)

3) perimetr: JS aspoň 14 (ideál 15) JR 12 PA 9 - není to, že by měli přihrávky třeba 5, ale nyní jsme trénovali přednostně PA 11-12 a JR bylo 7-8
podkoš: JS 10 IS 12 ID 13 - nyní jsme trénovali IS až do 15-16 a třeba podkošáci měli někteří JS 2-3, takže bych to IS netáhl tak vysoko a místo toho trénoval JS

4) počítám, že komplet draft budu mít projetý někdy během zítřejšího odpoledne, takže tam bych měl mít už i rozřazené průběžně hráče do skupiny, jinak pot 9+ , součet 50+ je orientační (pokud bude slabý ročník, tak se klidně může stát, že tam bude hráč s potem 8 a součtem třeba 48)

5) to je člověk asi nijak nenaučí, když si přečte zprávu a neodpoví na ni, ale spíše jde o to, aby zájemci v případě prodeje těchto hráčů věděli, že když ho budou trénovat opravdu každý týden a tak jak mají, tak si zahraje za U21, nyní se to posílalo všeobecně, že prostě mají šanci na U21 a taky zvýšit tímto systémem zájem o hráče s větším potencionálem

6) TOP budu dělat po draftu (během draftu, když opravdu bude někdo vyčnívat), určitě bude dán přehled jako každou sezónu na fórum U21, aktualizace budou oznamovány taky na fóru

7) neřekl bych úplně primárně, protože jsem nevyloučil ani menší poty, jen nebudou pod tak intenzivním dohledem jako hráči v TOP skupině, zároveň se chci vyhnout situacím, kdy ve 20 je hráč na hranici potu a už se nemá kam zlepšovat, pokud někdo vytrénuje dobře hráče s pot 7 co na začátku vypadal špatně, tak nemám problém ho vzít do U21

8) určitě to nechci jen tak odchodit, experimentovat si myslím, že budeme moci (rád bych třeba zkusili patient, kde se na to celkem rýsují 2 hráči), jelikož sice jako tým je slabý, ale jsou tam dobré individuality.. jinak přizpůsobení k tréninku ve velkém neproběhl (u mladších ročníků byl na to čas, protože u perimetru se začíná většinou 1-1 a OD a podkoš se snažíme vyjíždět vyrovnaně) a u tohoto ročníku, tak někteří nemají/neměli pořádně vyjeté hlavní skilly co trénujeme ze začátku (začínali třeba i PA nebo špatný trénink) a ti co mají tak už trénují JR

9) zatím nikoho domluveného nemám, protože jak jsem psal tímto systémem bych chtěl zvýšit zájem o větší poty a tak tím i u spolupracujících manažerů čekám třeba i obměnu hráče v tréninku (místo 6 vezmou 8), ale jinak po projetí draftu během dotazování hráčů budu zjišťovat kdo jaký má zájem, dále pokud někdo spolupracující nikoho nedraftoval, tak obepíši samotné manažery pak jaký by měli zájem

From: rwystyrk

This Post:
00
243053.11 in reply to 243053.8
Date: 6/11/2013 10:46:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Tak teď už nebudu navazovat na původní otázky, aspoň ne formou číslování.
Potěšil mě váš věk, jedinou možnou hrozbou vidím v tom, že by třeba osobní život mohl dostat přednost, ale v rámci jednoho období by to snad hrozit nemuselo :-)
Jinak si nemyslím, že pořádat současný tým, byť Lukainos kandiduje, by byl nějaký problém. Ale možná by tím naopak získal kladné body, že konkurenci informace poskytl ;-)

A teda pár nových otázek:
1) jste připravení na brutální odpad proti tomu, co najdete v draftu? Je to docela náročné ustát a každý si projde úvahama, jestli to má vůbec cenu. Nejprve odpadnou týmy, co se nehlásí, když bude štěstí, povede se někoho zachránit, NT může 3 týdny působit jako záchrana i pro hráče U21, než mu začne MS. Následně odpadnou manažeři, kteří vůbec na zprávy nebudou reagovat. Pak někteří rovnou odmítnou spolupráci a ani nebudou ochotní hráče prodat. A nakonec budou manažeři, kteří sice trénink přislíbí, ale reálně ho nebudou dodržovat. Tam by trochu mohlo zabrat, pokud opravdu budete pečlivě sledovat všechny hráče a manažery včas urgovat. A po sezoně zjistíte, že z toho původního počtu sledovaných hráčů zbylo tak 30% co fakt intenzivně trénovalo.
2) co se týče těch taktik, tak mi šlo o to, jestli z toho repertoáru, který hra nabízí, o některých určitě víš, že by si hrávat aspoň občas chtěl a naopak jestli máš nějaké, o kterých vůbec neuvažuješ ani jako o krajní možnosti, v enginu, který dosloužil, byl útok hrát ke koši natolik dominantní, že se na top úrovni prakticky nic jiného nehrálo. V obraně ses zmínil jen o osobce, myslíš, že i některé zony by mohly mít za určitých okolností opodstatnění?
3) hrávali jste třeba nějaké jiné online manažery a máte odtamtud zkušenosti z podobné pozice?
4) jaké máš klubové ambice (krátkodobé/střednědobé/dlouhodobé)? případně taky tvůj skaut se může vyjádřit o ambicích jeho týmu
5) jaké máš dlouhodobé ambice s U21? Co by mělo být tím cílem, aby sis řekl "tahle mise byla úspěšná"?
6) v poslední době hodně upadla v průběhu sezony komunikace kolem U21 i NT, většinou se zúžila na předzápasové info, max. pozápasové hodnocení. Hodláš to v tomto směru nějak oživit? Už vůbec nefunguje diskuze ve federaci ani na externím foru, kde se dalo diskutovat před zápasy, jak na soupeře apod., což na veřejném foru není vhodné, protože soupeř si to může číst taky. A taky obecně, o čem by si chtěl průběžně informovat komunitu i na veřejném foru?
7) jinak co se tréninku týká, tak nevím, jestli kladu ty otázky blbě, asi se nad tím ještě zamyslím, ale zatím jsem se moc nedověděl, co od tebe čekat ohledně koncepce vývoje hráčů - prostě jde o to, že 3-4 sezony tréninku je strašně málo času a je potřeba se rozhodnout v tom období, na co se zaměřit a co oželet, což se samozřejmě s tím, že třeba začneme hrát více vnější útoky, může třeba i docela výrazně změnit
8) jak si představuješ v U21 práci s náladou? jak se stavíš k možnosti dohod o přístupu k zápasům se soupeři?
9) na hře si poměrně krátce, pravděpodobně se v kádru U21 setkáš v úrovní vlastností, se kterou nemáš zkušenosti, myslíš, že se tomu dokážeš včas přizpůsobit?