1) Začali jsme už s letošním draftem, zatím jsme u 2.lig a zatím to vypadá, že by v širším hledáčku mohlo být +/- 100 18letých hráčů (hráči s potem 6 – allstar a vyšší). Toto číslo se pak samozřejmě zredukuje podle celkového součtu hráče, ochoty manažera hráče trénovat...apod.
2) Já osobně mohu věnovat práci pro U21 tak 3 hodiny denně, na BB mám možnost se připojit prakticky každý den. Lukaspp je na tom s časem (2-2,5 hod.) a možností připojení podobně.
3) Co se týká realizačního týmu – primárně mám představu, že bychom se práci věnovali jen my dva – tedy já a lukaspp, nicméně, má-li někdo jiný zájem a myslí si, že by mohl týmu něco dát, jsem otevřený jednání a vzájemné spolupráci. To se však netýká současného realizačního týmu – není v tom nic osobního, ale upřímně bych si představoval intenzivnější komunikaci s manažery, kteří trénují U21 naděje. Mně osobně kontaktoval současný trenér Lukainos pouze jednou, navíc asi po 4-5 trénincích v nové sezoně a o nějakých skautech ani nemluvě... Samozřejmě chápu, že priorita byla zřejmě u starších/dorůstajících hráčů, nicméně bysme se měli zaměřit i na budoucnost U21 a hned od draftu nastoupit na správný vývoj hráče – byť ten můj pouze pot.6, ale více než slušný součet. Když mám něco brát vážně a snažit se to dělat co nejlíp, vybírám si lidi, se kterýma budu spolupracovat. Takže shrnuto – spolupráci s někým „čerstvým“ nevylučuji, ale primární idea je ta, že bychom celou práci zastávali já a lukaspp.
4) Ano, samozřejmě, tuto skutečnost si uvědomuji. Je to vlastně částečně i odraz práce minulého U21 trenéra. Současného trenéra U21 jsem ohledně síly tohoto ročníku nekontaktoval, ale co jsem se blíže seznámil s hráči, kteří se nyní nacházejí na soupisce, nezbývá jen konstatovat, že zde byly silnější ročníky. Nemá cenu se vymlouvat, musíme hrát s tím, co máme k dispozici a co jsme si sami vytrénovali. Co se týká tréninku těchto hráčů – pokud bych byl zvolen, šel bych ihned cestou individuální konzultace s manažery jednotlivých hráčů ohledně dotrénování konkrétních skillů. Ještě bych k tomuto snad doplnil – procházím i starší draft a možná bych měl i několik záloh do současného kádru.
5) Částečně jsem již odpověděl v předchozím bodě – tzn.individuální konzultace a trénink směřován na největší slabiny.
6) Myslím, že „základní literatura“ stále zůstává vlákno k tréninku, jehož si spoluautorem. Návody v něm jsou stále platné i přes změnu herního enginu. Opět vše závisí na součtu hráče po draftu, ochotě manažera hráče trénovat pro U21 a také schopnosti trenéra U21 dohodnout se s manažery na daném tréninku.
7) Těžko odpovědět! Záleží to na síle jednotlivých soupeřů na daných pozicích, v porovnání s naší silou a schopnostma. Pouze jediná jistota – nebylo by defaultní nastavení LI, M2M. Jak jsem již zmínil ve své kandidátské řeči – na každého soupeře bychom se připravovali individuálně, tzn.zápas od zápasu.
8) Já trénuji od loňské sezony tři hráče na perimetru s potem 6, z nichž minimálně František Zamykal
(28907258) a Jaroslav Matoušek
(28907364) by mohli mít šanci si v U21 zahrát. Třetím hráčem je Ladislav Janošík
(28907341) Trénink je tomu plně podřízen. Lukaspp chce začít s tréninkem tuto sezonu a má vyhlídlý letošní draft od BS Frydek Ivana Láška
(30170695), k němuž si chce pořídit další 2 hráče. Příspěvěk našich týmů pro U21 – oba dva máme tu představu, že dané hráče, které trénujeme/budeme trénovat, bychom trénovali zhruba do 21 let. Poté, pokud by měli vyšší potenciál a naději na NT, by bylo z mého hlediska nejideálnější dohodnout prodej za účelem dalšího tréninku pro potřeby NT. A samozřejmě koupit 3 nové hráče a drtit odznova.
9) Spolupráci s NT trenérem ohledně hráčů, kteří by v budoucnu měli šanci na NT, bych si představoval v té rovině, že bych ho informoval, jak se vyvíjí trénink u daného hráče, případně pokud by se takovýto hráč objevil na trhu, zda ví o nějakém zájemci – to bych samozřejmě zastával u všech hráčů,
Last edited by honzaa at 6/11/2013 7:21:13 AM