BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Yardım Forumu Düzenlemesi

Yardım Forumu Düzenlemesi

Set priority
Show messages by
From: Rino
This Post:
33
244697.1
Date: 6/22/2013 3:43:14 PM
Overall Posts Rated:
178178
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Yardım Forumumuzda sadece "SORULAR" başlığı altında soru sorulması ve her soru için yeni başlık açılmaması gerekiyor. Bu durum da Sorular başlığının aşırı kalabalık olmasına ve aranan sorunun cevabının bulunamaması sonucu aynı soruların tekrar tekrar sorulmasına neden oluyor. Gelen öneriler üzerine Erdem abi ile konuştuk ve yardım forumumuza çeşitli soru kategorileri başlıkları hazırlamanın uygun olacağını düşünüyoruz. Yine her soru için başlık açmak yasak olacak (bunu serbest bırakmak inanılmaz bir forum kirliği yaratır), ancak sorular belli başlı kategorilerde toplanacağı için insanlar sorularının yanıtlarını daha kolayca araştırabilip cevap bulabilecek diye düşünüyoruz.
İlk aşamada düşündüğümüz başlıklar şunlar:
-Antreman ile ilgili sorular
-Ekonomi ile ilgili sorular
-Draft ile ilgili sorular
-Salon ile ilgli sorular
Taktik soruları için başlığımız zaten mevcut.
Herkes ankette bu konu ile ilgili görüşünü belirtebilirse çok sevinirim. Mevcut SORULAR başlığı zaten 1000 mesaja çok yaklaştı, o zamana kadar çoğunluk bu değişikliğe olumlu bakacak olursa yeni düzenlememiz ile devam ederiz.
Not: Belirttiğim 4 başlık haricinde aklına çok soru sorulabilecek bir başlık gelen olursa belirtsin onu da dikkate alırız.

Poll:  Yardım Forumunda yeni düzenlemeye gidilsin mi?

Evet, düzenleme güzel olur.
Hayır, bu haliyle memnunum.

From: capali

To: Rino
This Post:
00
244697.2 in reply to 244697.1
Date: 6/22/2013 3:46:19 PM
Overall Posts Rated:
13351335
Kimsenin bu oneriye karsi cikacagini dusunmuyorum :) iyi dusunmussunuz.

From: Guzzz

To: Rino
This Post:
11
244697.3 in reply to 244697.1
Date: 6/22/2013 3:47:00 PM
Overall Posts Rated:
255255
Kesinlikle evet çünkü birisi sorusunu sormak için foruma uğradığında karşısında sadece o sorular başlığını görüyor. O forumda da sorunu aramak saatler sürer, konu açıyor doğal olarak. Ama konu açtığında da, saçma sapan tepkilerle karşı karşıya kalıyor bana göre (yok efendim araştır biraz, bu konu buraya açılır mı vs. vs.). Bence de konu konu ayırmak daha mantıklı.

From: Guzzz

To: Rino
This Post:
00
244697.4 in reply to 244697.3
Date: 6/22/2013 3:49:03 PM
Overall Posts Rated:
255255
Bir de her konunun başına o konuyla ilgili sıkça sorulan soruları derleyip yazmak da iyi olur.

From: Melih

To: Rino
This Post:
00
244697.5 in reply to 244697.1
Date: 6/22/2013 3:54:31 PM
Sakarya Devil's
III.5
Overall Posts Rated:
220220
Hocam kimin aklına geldi bilmiyorum ama çok iyi düşünülmüş. Gereksiz yere konu açmanın önüne hiç bir şekilde geçeceğimizi düşünmüyorum ama bu şekilde bir düzenleme yaparsak, eminim ki gereksiz yere konu açmalar azalacaktır

From: umutcanxxx

To: Rino
This Post:
00
244697.6 in reply to 244697.1
Date: 6/22/2013 4:47:36 PM
Overall Posts Rated:
198198
Yeni başlayanlar yada ne biliyim ilk ypaılması gerekenler tarzı bir başlıkta eklenebilir. Çünkü yeni başlayanların ne yapmam lazım baslıklarına hepimiz sahidiz tek tek buraları dolasıp yazması sıkıntı olabilir yeni basladım kadrom nasıl olmalı yeni basladım drafta ne yatırmalıyım salon nolmalı gibi ilk aşama için mevcut sorular başlıgı tarzı genel bir baslık iyi olabilir ama ayrım fikri güzel ayrıca.

This Post:
00
244697.7 in reply to 244697.6
Date: 6/22/2013 4:59:44 PM
Overall Posts Rated:
136136
Genel bir uzun önerim olacak izninizle...

*Örneğin ''Antrenman'' başlığı açılıp bu başlığa antrenman programı ile ilgili a'dan z'ye ne kadar bilgi var ise güzel ve düzgün bir madde halinde sıralanıp başlık ''kapatılıp'' üste asılmalıdır. Aynı şekilde aklıma ilk gelenler;
Stadyum-antrenman-salon-ekonomi-personel-vs aklıma bunlar geldi, daha da eklenebilir.

*Yukarıda belirttiğim gibi başlıklar düzenlenip asıldıktan sonra alta yine başlığı ''Antrenman'' olan bir başlık açılıp orada da kullanıcıların kilitli başlıkla tatminkar olamadıkları soruları sormalarına izin verilmeli. Yine; antrenman-salon-...- vs diye uzatılmalı.

*Bunların dışında özellikle ''OYUNCU GELİŞİMİ'' üzerine ki bu antrenman gelişim programı olacak şekilde oldukça kapsamlı bir yazı hazırlanıp yine yukarıya başlık kilitlenip asılmalıdır.
Bu oyuncu gelişimi başlığı içinde özellikle iki adet oyuncuların, ''x'' antrenmanını aldığı zaman ''y ve z'' özelliği gelişir şeklinde olan taslak paylaşılmalı.
Yanına; örneğin ''birebir forvetler'' verildiği zaman nasıl bir gelişim olacağı, veya iç defans verildiği zaman nasıl bir gelişim olacağı vb. şekilde olabildiğince kapsamlı bir yazı hazırlanmalıdır. Aklıma bu madde ile ilgili olarak şuanlık bunlar geldi, oldukça uzatılabilir.

İlk iki madde direk bu başlıkla ilgili tasarım fikirlerimdir. 3. madde ise en az 1 sezon alacağından dolayı herkesin el birliği yapıp işin içinden çıkılabileceği bir konudur.

Tatava yapmaz koyar geçer team.
This Post:
00
244697.8 in reply to 244697.1
Date: 6/22/2013 5:12:25 PM
Overall Posts Rated:
896896
Hocam çok yararlı olucaktır diye düşünüyorum. Devrim gibi birşey
Forumda pratiklik olması açıısndan ve ilgili konularda eksik olan arkadaşlar için çok verimli olacaktır diye düşünüyorum.

*Benimde bir önerim olucak öncelikle kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın, niyetim ayırımcılık yaratmak değil.!
1.ve 2.lig arkadaşlar için ayrı bir statüde oluşturabilirmi? Daha ileri düzey bilgi ve tartışmalar, konuşmalar, yorumlar vs. gibi. Hem forumda ilgiyi ve paylaşımcılığıda arttırabilir, ayrıca alt liglerdeki arkadaşlarda ilgi çekici bilgileri okuyarak kendilerini dahada geliştirme imkanı bulabilirler.. (Tabi bu sadece fikir, doğruları yanlışları ve eksikleri olucaktır, sizlerinde önerileriyle güzel bir paylaşım ortamı yaratılabilir)

From: Magnifique

To: Rino
This Post:
33
244697.10 in reply to 244697.1
Date: 6/25/2013 10:33:27 PM
Overall Posts Rated:
44
Merhabalar, kendi düşüncelerimi belirteyim. Olayın işleyişine Mod-ard daha hakimdir diye bir şey dememiştim, sonuçta bazı kurallar tecrübeyle gelir. Madem fikrimiz soruldu ben de bir iki kelam edeyim.

Milletçe okuma alışkanlığımızın olmadı aşikar. Hele hitap ettiği yaş aralığı çok küçükten başlayan BuzzerBeater için daha da kötü bir durumdayız. Şimdiki sorular başlığımızda 50 kere aynı/benzer soru soruldu. Bilgili menajerlerimiz de sağ olsunlar bıkmadan cevap verdiler. Zannımca bu yeni düşünülen sistem de bu konuya çare olmayacaktır. İlk gelen insanlar cevap veren herkesi hizmetçi sanıyor çünkü :) Kaç kere "cevap versenize yaaa" yakarışı gördüm bilmiyorum heheh. Bu sebepten fikren çok güzel olsa da yeni sistemin ihtiyaca cevap vereceğini sanmıyorum.

Sanıyorum bir dönem kapsamlı bir Sıkça Sorulan Sorular başlığı oluşturulmaya çalışılmış ama yarım kalmış. Öncelikle bunun organize edilip düzenlenmesi gerek. Belki bu açıklamalara, açılması düşünülen başlıklara ilk giride yer verilebilir. Ben kendimi oyun hakkında yeterli görmediğimden Sıkça Sorulan Sorular başlığına katkı yapabileceğimi sanmıyorum ama diğer ülke forumlarında örnekleri olan FAQ başlıklarından İngilizce ve (ufak bir ihtimal :)) Fransızca ve İspanyolca çeviriler yapabilirim. Bu konular da tabii ki tecrübeli ve gönüllü menajerlerimize bırakılmalı, sonuçta SSS'te yanlış bilgi soru sormaya gelen insanları yanlış yönlendirir.

Daha önceden cevaplanmış sorular, sizin de özverinizle yavaştan bu Sıkça Sorulan Sorular girdisine eklenirse, bir süre sonra güzel bir bilgi bankamız olur. Yine bu sorular tekrar tekrar sorulursa tekrardan cevap vermek yerine kolektif çabayla ilgili girdiye yönlendirilerek okumayı sevmeyen kitleyi -biraz da zorla :)- araştırmaya yönlendirmiş oluruz.

Demem o ki hocam, aslında hedef kitlemiz zaten okumayı öncelikli olarak görmeyen kullanıcılar olmalı. Okumak isteyen zaten Game Manual'den başlayarak, forumdaki çeşitli başlıklarda bilgi alıyor. Herhalde sorduğum soru sayısı 2 civarıdır benim, onun dışında aklıma takılan her şey zaten Manual'de ve sorular başlığında var.

İyi günler.