BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
From: Chosen
This Post:
00
254065.1
Date: 1/12/2014 12:59:29 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
A személyiségi jogok maximális figyelembevételével elkészült az új topik, amelybe száműzhetők a más, nem megfelelő helyeken elhúzódó eszmecserék, vagy amelyek kevéssé tartanak számot az egész közösség figyelmére. Használjuk egészséggel!

Poll:  Szerinted jó ötlet ennek a topiknak a megnyitása?
Response Votes Result

Igen 35
87.5% 87.5% 87.5%
87.5%
Nem 5
12.5% 12.5% 12.5%
12.5%

This poll ended on 2/12/2014.

This Post:
00
254065.2 in reply to 254065.1
Date: 1/28/2014 8:48:54 AM
Overall Posts Rated:
411411
Mikhailnak

Szerintem ebbe nagyon ne menjünk bele.

Nagyon hülyének érzem magam miatta.

Őszintén mondom mindenkinek. Aki nekem meg tudja tervezni egy multis játékos edzését 3 szezonra előre, majd további 5 szezonig, és meg tudja mondani, hogy melyik héten milyen skilleket fog lépni a játékosom, és hogy mit fog elérni 27 éves korára az kérem vegye fel velem a kapcsolatot! Nagyon szeretném elsajátítani azt a tudást amit az illető birtokol. Ez az igény merült fel a részemről az illető felé. ezt most is fentartom

Ha már ilyen nyilvánosan jelezted amit íme a levelem amit kapott tőlem!

Szia!

Először is gratulálok és köszönjük. Küld el a skilleket most hogy áll kérlek. Szeretném, ha kv-t kapna a srác. Ha kérhetem minden lépést jelezz nekem, minden héten. Ha gond van (sérülés nincsenek meg a percek stb stb) azt is jelezd nyugodtan kiagyaljuk mi legyen. Ha van valami igényed,kérésed azügyben, hogy most vagy a jövőben milyen edzést akarsz tudsz adni neki, rugalmas vagyok megbeszélhetünk bármit. Ha megvan a kv 9 akkor 1-2 szint passz, és utána támadó tempó támadó 1:1 kéne majd neki. Ez megoldható lesz idén neked?

Üdv Dzsevasz

Ennyit kértem tőle! Kaptam a választ, hogy kv-t és bv-t szeretne neki adni. Szépen megkértem, hogy ha lehet a bv-t hanyagoljuk kezdetnek, meglátjuk, a kv hogy fogja húzni és elmondtam az érveimet is. Itt már nem értett egyet velem, elpazarolna 4-es bv felhúzására 7-8 hét edzést 18 évesen. Miért? Miután megkérdeztem, hogy szeretné-e tudni, milyen típusú játékost szeretnénk belőle csináltatni, megírta, hogy igen szeretné tudni, és azt is, hogy

Szia!
Igen szeretném látni!
Írd meg kérlek. Egy ütemtervet is kérek mellé mikor mit edzzel neki és hogy fog kialakulni ez 27 éves korára! Én kiszámoltam mit lehet és hogyan. Küld át és összevetjük. Nem szeretem a menet közben meglátjuk terveket.
Aladár

Erre egyszerűen nem tudok mit írni. Mit vetünk össze? Amit ő kimatekozott meg amit én kimatekoztam? Most őszintén nem értem az egészet. Azt állítjátok, ti tudtok számolni azzal, hogy:

-mikor milyen skillekre mennyi töredék edzés kerül, és mennyi plussz edzés van illetve lesz a fiúban egyes edzésektől?
-tudtok számolni azzal, hogy mi történik akkor, ha a skillek teljesen egybe vannak, és mi akkor, ha a kinti skillek elkezdik elhagyni majd a benti skilleket?
-tudjátok azt, a jobb edzővel mennyire súlyozottan fognak nőni majd a kieg és töredék edzések?
-és értem, hogy van a CP és más segéd progik, 80%-uk nem számol jól a mostani edzésrendszerrel, körülbelüli értékeket adnak meg, ami néha nagyon nem fedi a valóságot sajnos.
-igaz legenda potról beszélünk, de a skill maximumokat senki se tudja pontosan. 25-26-27 évesen Cimi az élő példa már alig lehet számolni rendesen a szintlépésekkel.
-a váratlan lépésekkel amik módosíthatják az egész edzéstervet hogy számoltok?
-mi értelmét látjátok annak, hogy megbeszélünk egy 3 éves tervet, és azt akár 4-5 hetente módosítjuk ha úgy alakul vagy úgy van rá igény?
-azt akarod mondani, hogy innentől kezdve alárendeli a teljes csapatát, és eredményességét ennek a srácnak? Nem fog számítani, ha kupa továbbjutás kéne, vagy feljutás, rájátszás, vagy valami olyan dolog jön közbe ami mondjuk egy 1 posztos edzés helyett akár 3-4 hétre 2 posztos edzésre kényszeríti a tulajt 6-7 szezonon keresztül? ha ez számít, mi értelme az egésznek, úgyis az igények írják majd flül, mikor mit tudunk és fogunk majd edzeni.

Feltettem a kérdéseimet, ez az, amire nem csodálkozol, hogy nem válaszolt!

Ez a van sapka a scouton vagy nincs sapka a scouton! Nem szeretem az ilyen játékokat. Ha nem azzal a programmal számolok, mint az illető és nem úgy jönnek ki a lépések, meg nem olyan töredékekkel számolok stb, akkor én leszek a hülye. Ha túlszámolom maga, akkor nem éri el, én leszek a hülye. Ha keveset számolok én vagyok a hülye, mert sokkal többet tudna elérni. Mindezt 5-6-7 szezonra lebontva. Totál úgy érzem, akármi a válasz hülyére vesznek!

Last edited by JoeBlack at 1/28/2014 8:51:22 AM

This Post:
00
254065.3 in reply to 254065.2
Date: 1/28/2014 8:53:47 AM
Overall Posts Rated:
411411
Elküldtem, kb milyen játékos szánok belőle, válasz nuku!

Azt akarod mondani, hogy nem emberbarátibb, ha 4-5 hetente a skillek lépésének tudatában, a csapat aktuális helyzetének tudatában átbeszéljük azt, milyen lépések voltak, mik a tervek a következő időszakra, a tulajnak milyen dolgai gondjai stb stb vannak? Mindig is úgy volt, a scout tervez a tulaj meg a random meg végez. Nem tudom néha, van-e elképzelése egyes embereknek, mennyire összetett ez az egész dolog. Lehet dobálózni hangzatos dolgokkal, így kéne úgy kéne, de itt nem 1-2 ember egymagában lévő neveléséről van szó, itt korosztályokat, játékosokat kell összehangolni. Ez volt a legnagyobb probléma szezonokkal ezelőtt Pörkölttel és Fazekassal. Hiába mondtuk neki, nem olyan játékosra van szükségünk, amit ő akar. Nem értette meg. Most dugig vagyunk a Fazi féle playákból, amit meg belőle akartunk nevelni azt nincs.

A scoutok látják ki milyen irányba hogy fejlődik, milyen töredékek hova mennek, a tulajoknak mi hogyan a legjobb, és itt most nem 1 emberről beszélek, hanem akár 5-6-ról is. Ezek a dolgok akár szezononként változhatnak. PL látható, hogy az elején két srác ugyan olyan irányba edződik, de az egyik jobban halad mint a másik, akkor azt nem erőltetem tovább, elviszem egy másik irányba. Ezekkel a dolgokkal hogy számoljak 27 éve korig? Vagy a fizetését nem manageljük megfelelően, és változásokat kell beiktatni emiatt. Ezzel hogy számoljon az ember? Vagy az u21-nek másra van szüksége, és 1-2 szezonnyi edzést felcserélünk miatta, vagy egy külföldivel nem lehet egyeztetni, és ugyan ilyen irányba neveli a srácot? Nincs szükség 2 db ugyan olyan játékosra többnyire! Ezeket a dolgokat átgondolja a többség, vagy csak szimplán leszarja?

Akkoriban megfogadtam, lehet bárki az edző, és bármekkora tehetség a nevelője, nem fogom hagyni, hogy még 1x valaki annyira hülyének nézzen és palira vegyen, mint ami Fazival történt!

És zárszóként csak annyit mondanék minden érintettnek, Lehet most én vagyok a buta a szemét meg sorolhatnám, ezeken a dolgokon már párszor túljutottam. Norbival ugyan így indultak a dolgok, és kérdezze meg bárki, utólag mi a véleménye rólam és az egész dologról. Én nem fogom fényezni magam, a srác ott van ahol a helye van. NT!

Eddig sokszor az merült itt fel, a scoutok nem tartják szem előtt a csapatok érdekeit. Hát a 3 szezonra előre leadott edzésterv, majd a +5 szezonra leadott edzésterv sok minden, csak nem a csapatok érdekének szem előtt tartása! Feleljen meg akkor az ember itt bárkinek is! Tényleg az lenne a megfelelő, ha senkit nem érdekelne ez az egész. Mindenki edzegetne ahogy a kedve tartja. Nem lennének viták semmi. Nem kellenek ide scoutok meg ilyen butaságok. Évente 2-3 ember kinevelne mindenhova valami playát aztán kész.

Nem lehet 600 játékos igényeinek megfelelni. Mindig akad egy olyan, aki fel tudja bosszantani az embert vagy aki hülyének nézi, vagy aki hibát keres a másikban.
És azt azért fogja fel mindenki, könnyebb 600 embernek segítenie 1 ember munkáját és normálisan állni hozzá, mint egy embernek megfelelni 600 különböző igénynek. Nem a magam szórakoztatására csinálom azt amit, hanem a magyar közösség érdekében. Ahogy a közösség kinyilvánítja, hogy fejezzem be az egészet meg is teszem azonnal, és többet nem láttok egyik válogatott csapat közelében sem.

Last edited by JoeBlack at 1/28/2014 8:56:55 AM

From: Chosen

This Post:
00
254065.4 in reply to 254065.2
Date: 1/28/2014 9:18:53 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Őszintén mondom mindenkinek. Aki nekem meg tudja tervezni egy multis játékos edzését 3 szezonra előre, majd további 5 szezonig, és meg tudja mondani, hogy melyik héten milyen skilleket fog lépni a játékosom, és hogy mit fog elérni 27 éves korára az kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

Erre jó mondjuk a Training Simulator (229484.1). Nem pontos ugyan, de ad valami képet arról kb. mi lehet belőle. Épp most aktualizáltam a 26. szezonra: (229484.115).

This Post:
00
254065.5 in reply to 254065.3
Date: 1/28/2014 9:40:59 AM
Overall Posts Rated:
188188
Mindig akad egy olyan, aki fel tudja bosszantani az embert vagy aki hülyének nézi, vagy aki hibát keres a másikban.

Úgy látom megvan számomra ez.
Mivel nekem címezted a hozzászólásod csak ezért reagálok rá. Elsőnek az én véleményem más és másképpen gondolom azért minek vonsz bele egy másik menedzser és közted lévő egyeztetésbe? Én leírtam itt a véleményem és nem is szóltam bele.
Ettől függetlenül:
Igen is úgy látom meg lehet tervezni egy játékos nevelését előre. Itt nem a heti szint lépésékre gondolok, hanem azt, hogy ebben a szezonban adok neki ezt eddig a szintig meg aszt addig a szintig. Aztán ha belefér más érték növelése jó ha nem nem.
Mellékesen ki lehet számolni elég jó pontossággal egy játékos szintlépését. (életkor szorzó*magasság szorzó*egy vagy több poszt*edző szintjével*adott érték várható növekedésével) Ez kiszámolható.
Durva példával érve: 208 cm magas 18 éves egy poszton kap BV edzést. 2 majd 3 majd 2 majd 2 majd 3 hét alatt lép egy szintet. Feltételezve, hogy közel volt a szint lépéshez látható, hogy 12 hét alatt lépett 5 szintet. ez 0,416 / hét érték növelés. Viszont ebben benne van a töredék elosztva a 12 hétre. Ezt átszámolva a magasság táblázat alapján ugyan olyan idős játékosra át lehet számítani.

From: JoeBlack

This Post:
00
254065.6 in reply to 254065.4
Date: 1/28/2014 11:54:58 AM
Overall Posts Rated:
411411
Megírtam, hogy vannak ezek a kalkulátorok, de én nagyon nem tartom pontosnak őket. tudom néha nézem használom, de nem megyek utánuk. csak arra jó ilyen távlatokban, hogy átverjük magunkat és a tulajokat vele. 1 szezonra előre még akár én is tudok számolni kalkulátor nélkül. az igény nem ez volt.

This Post:
11
254065.7 in reply to 254065.5
Date: 1/28/2014 1:20:33 PM
Overall Posts Rated:
411411
Mivel 3. félként véleményt nyilvánítottál nyilvánosan, kinek másnak címeztem volna?

Igen is úgy látom meg lehet tervezni egy játékos nevelését előre.

Meglehet, aki olyan precizitással meg tudja, az kérem tanítson. Keresem a mentoromat, és ezt nem viccből mondom!

Itt nem a heti szint lépésékre gondolok, hanem azt, hogy ebben a szezonban adok neki ezt eddig a szintig meg aszt addig a szintig.

Ott van a levelem, elküldtem, hogy mit szeretnék meddig. Majdnem egy szezonnyit írtam előre vetítve, hogy mi vár rá. Ha szinten belül magasan vannak az indulói és hamar meglépi a dolgokat változtatások kellettek volna, pl lehet nem 9 hanem 10 kv ha gyorsan lépeget. Nem volt hajlandóság arra, hogy beszélni tudjuk erről, a válasz az volt, írjam le hogy mit akarok és mikor 27 éves koráig. Ráadásul a bv témán nem jutottunk túl!

Aztán ha belefér más érték növelése jó ha nem nem.

Innentől kezdve nincs értelme szezonokra előre tervezni, a lépések adják az ütemtervet akár 4-5 hétre előre max! Ismét nem értem akkor az igényt!

(életkor szorzó*magasság szorzó*egy vagy több poszt*edző szintjével*adott érték várható növekedésével) Ez kiszámolható.

Tapasztalatom szerint kb 10-15 skillről beszélünk a kieg lépésnél. Ezekkel nem tudsz számolni amikor főskill lépéseket számolsz, ezek jönnek. Nem vagyok annyira hülye és amatőr, hogy az életkor szorzóval magassággal edző szintjével ne tudjak számolni, de bőven nem ezek a számolások adják majd meg az ütemtervet és az edzések irányát! Nem mellesleg ezen adatok jó része még a régi rendszerből vannak. Ezeket leírtam, érdemleges választ nem kaptam a feltett kérdésekre. Nem a 18 éves lépésekkel vagyunk gondba, 25 év felett nem lehet már normálisan számolni. Számolgattunk mi többször többféleképpen, az eredmények nem mutatták azt amit elvártunk. Ezt is jeleztem levélbe. Nem hiába kérdeztem idősebb játékosokról az illetőt! Lehet fikázni, de attól nem lesz reális az elvárás amit elém támasztottak. És gondolom nylván te is tudsz a dolgokról, gondolom néha beszélgettek a kedves munkatársaddal, meg mesélte mutatta, hogy ez a tuskó scout mit írt vissza.

Mindenesetre lekötelezett, hogy visszaírt, a kérdésemre választ nem kaptam, azt nem küldte el ő mit szeretne nevelni belőle, mint ahogy a BV témára sem reagált semmit. Sajnálom, hogy ez így alakult. Sok sikert az edzéséhez!

This Post:
55
254065.8 in reply to 254065.3
Date: 1/28/2014 4:12:33 PM
Overall Posts Rated:
190190
Bizonyos szempontból ugyanolyan vagy, mint Gila: ha valaki másképp gondolkodik, akkor az már csak rossz lehet. Én nem tudom, mióta játszik az adott menedzser, de egy ilyen tervet egy minimum 10 szezont megélt, két-három felnevelt játékoson túllevő menedzserrel lehet elkezdetni. Egy kezdő(bb) menedzsert szerintem ez elriaszt, mert gyakorlatilag ezzel úgymond átveszed az irányítást a csapata felett!

A scoutok látják ki milyen irányba hogy fejlődik, milyen töredékek hova mennek, a tulajoknak mi hogyan a legjobb, és itt most nem 1 emberről beszélek, hanem akár 5-6-ról is. Ezek a dolgok akár szezononként változhatnak. PL látható, hogy az elején két srác ugyan olyan irányba edződik, de az egyik jobban halad mint a másik, akkor azt nem erőltetem tovább, elviszem egy másik irányba.......Nincs szükség 2 db ugyan olyan játékosra többnyire!.....

Ez egy önellentmondás. A tulajnak az a legjobb, ha a játékosa a lehető legerősebb. Emiatt egy adott poszton az összes játékosnak egyformának kellene lennie, ha tényleg arra törekednél, hogy a tulajoknak mi a legjobb. De ha jobban belegondolunk,te arra törekedsz, hogy a válogatottnak mi a legjobb. Egyébként pedig egy scoutnak nem feladata megmondani, hogy mit eddzen egy tulaj, maximum MEGKÉRHETI rá.

És azt azért fogja fel mindenki, könnyebb 600 embernek segítenie 1 ember munkáját és normálisan állni hozzá, mint egy embernek megfelelni 600 különböző igénynek. Nem a magam szórakoztatására csinálom azt amit, hanem a magyar közösség érdekében. Ahogy a közösség kinyilvánítja, hogy fejezzem be az egészet meg is teszem azonnal, és többet nem láttok egyik válogatott csapat közelében sem.

Ez meg teljesen ellentétes az én nézeteimmel. A scoutok (és a kapitány) van a 600 felhasználóért, nem pedig fordítva. A scout és a kapitány ugyanolyan menedzser mint a többi, akik megpróbálnak segíteni a többi menedzsernek, hogy a válogatottnak jobb legyen. Ez a fekete vagy fehér, mártíromságos hozzáállás meg nevetséges.Aki scout munkát vállal, annak áldozatot kell hoznia, nem pedig elvárnia. Valamint le kell szállnia a magas lóról.
Mindkét helyen van probléma, véleményem szerint a felnőtt válogatottnál kicsit nagyobbak. De aki segíteni akar, annak nyitnia kell a közösség felé.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
33
254065.9 in reply to 254065.8
Date: 1/29/2014 2:12:45 AM
Overall Posts Rated:
411411
ha valaki másképp gondolkodik, akkor az már csak rossz lehet.

Nem lehet rossz, de te is beláthatod, van aminek van értelme, és van aminek nincs. Felőlem elkezdhetünk 183 cm magas embereket center posztra gyúrni, csak mi értelme van? Attól még nem lesz jó ötlet mert valakinek más a véleménye és úgy gondolja ez így okés! Én meg ha ezzel nem értek egyet, hibázok? Érdekes meglátás.

Egy kezdő(bb) menedzsert szerintem ez elriaszt, mert gyakorlatilag ezzel úgymond átveszed az irányítást a csapata felett!

Most vagy nem érted a helyzetet, vagy nem tudom már mi van!

1. variáció:

Adok egy 3+5 éves tervet előre, mikor mit kell edzeni és ezt megpróbálom betartatni vele! Nem számít a szereplés nem számít a többi játékos a csapat, van egy 3+5 éves terv amihez tartania kéne magát.

2. variáció

Pár hetente ráírok, átbeszéljük mi a helyzet a csapatánál, milyen meccsei következnek, hogy fejlődnek a nevelők, milyen edzést tudna adni a következő hetekben. Szinte a manager határozza meg azt, hogy következnek a lépések, én felügyelem, hogy azok a skillek meglegyenek amiknek meg kell lennie! Volt akinek igénye volt heti edzéstervre, mert hol 1 posztos hol 2 posztos edzést tudott vállalni, mert eredményesség volt a fontos. És ő keresett meg ezzel az opcióval.

Szóval szerinted az a managerre való rátelepedés, ha annyi szabadságot adok neki edzés terén amennyit csak lehet (2. pont) és rugalmasan akár hétről hétre követem a csapatának a helyzetét, és az a manager szabadsága, ha 3 szezonre előre ütemezett tervet kap tőlem amit be kell tartania? Mintha kifordult volna a világ önmagából!

A többiről csak annyit, meglátásod szerint hálás lehetek a közösségnek, hogy mentorkodni scoutolni engednek. Én akarok segíteni, de az tisztán látható, akármit csinál az ember az nem lesz jó! Kritizáljátok az embert ha változtat akkor az a gond, ha rugalmas az a gond, ha nem elég rugalmas az a gond. Hm.. Amúgy azzal ki foglalkozik, a mentoroknak scoutoknak mi a jó? Csinálják a dolgokat önzetlenül, saját riválisaikat oktatják segítik csak azért, hogy valami jobb legyen, ami amúgy az elmúlt szezonokban egyre szarabb lett! Ha a válogatott érdekeit nem képviseli senki, akkor nem lesz az egészből semmi. Ha a manager is és a scout is csak azt nézi mi a jó a managernek, és senki nem nézi mi a jó a válogatottnak a végén nem lesz semmi. A manager képviseli a klub érdekeit, a scout képviseli a válogatott érdekeit. Mindkét fél enged valamit és félúton találkoznak. Ez lenne a normális hozzáállás. A gond akkor van, ha a tulajok leszarják amit a scout ajánl. Ezzel szemben a te véleményed szerint az a korrekt, ha a scout is a klub érdekeit képviseli és a tulaj is természetesen, a klubnak nem kell alkalmazkodnia senkihez, tegye meg ezt a válogatott. Ezzel a hozzáállással nem jutunk sehova sem. Egyébként meg scoutokra sincs szükség, úgyis mindenki azt csinál amit akar. Ezek a dolgok itt se működnek másképpen mint az életben. Ott is van akiknek a klubok érdekeit kell képviselniük, van akiknek a válogatottét. A kettő sokszor nem egyezik, mégis a felek közös megegyezéséből megszületnek a mindkét fél számára elfogadható dolgok! Persze ott vannak szövetségek szabályok, amik ezeket a dolgokat fixálják. Az külön elszomorít, hogy te nem képviseled a válogatottak érdekeit mint scout. Látom nem fognak működni a dolgok úgy ahogy elképzelem. Lelkesen nekiláttam a dolgoknak amikor visszajöttem, de be kell látnom, rég nem úgy mennek a dolgok mint sok szezonnal ezelőtt, és akármit teszek se lesz már olyan.

Szokták mondani, a fejétől bűzlik a hal. Ez az NT-re is igaz. Nézegethetjük, mit csinálnak máshogy azok akik előttünk vannak. Sose fogjátok tudni mit csinálnak jobban, mert nem látunk bele abba, hogy a tulajok és scoutok viszonya, és a tulajok tenni akarása és alkalmazkodó képessége a válogatotthoz milyen. Mi egy úgymond "nehéz" nép vagyunk, ez tükröződik itt is nap mint nap. Sose fogunk egy toleránsabb irányíthatóbb néphez hasonló csapatot csinál

This Post:
00
254065.10 in reply to 254065.9
Date: 1/29/2014 8:53:03 AM
Szepiz Playground
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Egyetertek.

From: Norbi

This Post:
00
254065.11 in reply to 254065.9
Date: 1/29/2014 11:35:39 AM
Egerszeg Rottweilers
II.4
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
+1! Hatalmas igazságokat írsz!

Amúgy Mikhail! Emlékszel még, hogy a kedves kollégád milyen levelet küldött nekem mikor én jutottam fel? Na akkor Ti ne legyetek felháborodva, főleg, hogy normális leveleket kapott a munkatársad!