BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > [Новина] Втор тим?!

[Новина] Втор тим?!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254117.1
Date: 1/12/2014 6:32:39 PM
Overall Posts Rated:
203203
Како што веќе претпоставувам знаете, на BB-Global форумот од вчера се активираше темата (и гласањето) во врска со идејата за дозволување на регистрација на втор тим (секундарен тим) за супортерите. Линкот до темата: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr....

Во воведот најавени се (доколку се прифати идејата) ограничувачки фактори што ќе оневозможат овие два тима директно да влијаат на резултатите на едниот или другиот. Мене идејата ми изгледа интересно. Сум се прашувал порано кога поактивно ја играв играта дали имам капацитет да се изборам на пример за влез и опстанок во прва лига во Франција, Шпанија, Италија или САД, во заедници со голема менаџерска популација и силна конкуренција. Ако помине идејата, можеби ќе имам мотив да се испробам. Вам како ви стои идејата? Можете да гласате на официјалната тема на Глобал.

P.S. А да, втор тим нема да биде шорткат за излез во Б3. Бадијала ако регистрираш втор тим во Барбадос и освоиш титула бидејќи само со првиот тим можеш да се натпреваруваш во Б3.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
254117.3 in reply to 254117.2
Date: 1/13/2014 9:49:09 AM
Overall Posts Rated:
66
Б3 ќе игра вториот или кој е следен нареден. Менаџерите на втор тим се надвор од конкуренција за Б3 така пишува у најавата.
Не лоша идеата за оние кој се активни менаџери и сакаат да си платат сапортер и им досадило малце ете им мотив да си почнат од почеток а да не се откажат од стариот тим.

From: Xsago
This Post:
00
254117.4 in reply to 254117.3
Date: 1/13/2014 11:05:42 AM
Overall Posts Rated:
128128
Не мислам дека е воопшто оптимално решение, ама знам дека отсекогаш сум сакал шанса одново да се пробам со нов тим, која не сум ја остварил заради правилата. Ама ако е само за supporter-и не ми менува нешто особено...

From: Dadimo

This Post:
00
254117.5 in reply to 254117.1
Date: 1/15/2014 6:03:54 PM
Overall Posts Rated:
5555
Опција која веќе постои во некои други он-лајн менаџери, но ако платиш супортер нормално :)
Не ми се допаѓа тоа што не дозволуваат вториот тим што ќе отвориш да биде пак во матичната земја а не ми се допаѓа и тоа што со вториот тим неможеш да играш во Б3. Иако би бил голем предизвик да се испробаме во посилните лиги сепак за мене поголем предизвик е да можев тој втор тим да го отворам во Македонија и да истренирам +3 деца за нашите репрезентации.
А ти додека не го освоиш Б3 да не сум те слушнал дека немаш повеќе предизвици во BuzzerBeater :)

From: Onisifor

This Post:
00
254117.6 in reply to 254117.5
Date: 1/16/2014 12:22:49 AM
Overall Posts Rated:
203203
А ти додека не го освоиш Б3 да не сум те слушнал дека немаш повеќе предизвици во BuzzerBeater :)
Не реков дека немам предизвици во ББ. Уствари, мене многу покеф ми е домашното од кое било друго натпреварување. Ова другото би го сметал само за дополнителен предизвик.

From: Xsago

This Post:
00
254117.8 in reply to 254117.5
Date: 1/16/2014 8:57:09 AM
Overall Posts Rated:
128128
Опција која веќе постои во некои други он-лајн менаџери, но ако платиш супортер нормално :)
Не ми се допаѓа тоа што не дозволуваат вториот тим што ќе отвориш да биде пак во матичната земја а не ми се допаѓа и тоа што со вториот тим неможеш да играш во Б3. Иако би бил голем предизвик да се испробаме во посилните лиги сепак за мене поголем предизвик е да можев тој втор тим да го отворам во Македонија и да истренирам +3 деца за нашите репрезентации.

Пак можеш да тренираш македонски деца бе дадимо :)

This Post:
00
254117.9 in reply to 254117.8
Date: 1/16/2014 9:31:58 AM
Overall Posts Rated:
5555
Да бе заборавив на тоа :)
Но неможеш да ги драфтуваш...ама кај нас секогаш има повеќе таленти за тренирање отколку менаџери кои ќе ги тренираат како што треба така што ќе ги купувам на ТЛ.
Епа тогаш останува да се надевам дека ќе се вработам додека ја воведат оваа опција за да можам долгорочно да плаќам за супортер.

From: panac

This Post:
00
254117.10 in reply to 254117.9
Date: 1/16/2014 12:42:57 PM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
А како најлесно се купува супортер?
Размислувам дали да си купам, и ако си купам, каде најдобро да направам втор тим?

Поздрав

This Post:
00
254117.11 in reply to 254117.10
Date: 1/16/2014 2:41:04 PM
Overall Posts Rated:
5555
Ти треба Visa Electron картичка од Тутунска Банка (незнам дали во меѓувреме може и со картичките од другите наши банки) и ќе одиш на овој линк:
http://www.buzzerbeater.com/store/buysupporter.aspx

си ги пополнуваш полињата и си бираш дали ќе биде за три месеци или за една година.

Изборот во која земја би го отворил вториот тим зависи од твоите желби, ако сакаш поголема конкуренција тогаш ќе избереш некоја од поголемите земји каде има многу квалитетни тимови, во спротивен случај ако сакаш послаба конкуренција и полесно да бидеш меѓу најдобрите во таа земја ќе одбереш земја со помал број активни тимови. Бројот на активни тимови за секоја земја можеш да видиш кога ќе влезеш во самата земја.
Еден пример е Алжир кој има само 10 активни тимови моментално:
http://www.buzzerbeater.com/country/31/overview.aspx
http://prntscr.com/2jwbpb

Last edited by Dadimo at 1/16/2014 2:44:54 PM