BuzzerBeater Forums

BB România > [U21] Sezonul 30

[U21] Sezonul 30 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
255206.1
Date: 2/21/2014 1:18:05 AM
Overall Posts Rated:
345345
Asa cum am spus-o si cu alte ocazii, vom incerca pregatim in mod special o generatie, sa vedem ce putem face cu adevarat si unde ne aflam, ca si comunitate, in ierarhia BB.

Acum, este un moment foarte bun pentru actiuni concrete. Nu demult a aparut posibilitatea de a face scout-ing la cei ce vor fi in draft in sezonul 27. As vrea sa stiu cine a investit si investeste in draft, si cine doreste ca la inceputul sezonului viitor sa cumpere un tanar jucator pentru a-l antrena.

Intentia ar fi sa vedem fiecare ce antrenament ar dori sa faca sezonul viitor si ce tip de jucator i s-ar preta.

Ce aveti nevoie?

Un antrenor de minim nivel 4, recomandat 5.
Un jucator cu salar mai mare de 2500, recomandat peste 3000.
Ar trebui ca sezonul viitor sa aiba maxim 18 ani
Acest jucator ar avea nevoie de potential minim 6.

Precizez ca ar fi vorba de un jucator special creat pentru U21, ceea ce ar insemna ca dupa cele 4 sezoane il veti putea antrena si vinde pe bani foarte buni. In general, jucatorii care au avut un potential minim 8, si au primit antrenament pe calitatile primare in toate cele 4 sezoane pana la 22 de ani, au fost vanduti foarte foarte scump.

Am facut si un Poll unde va rog sa votati. Puteti raspunde aici cine doreste sa se implice si cum doriti sa va implicati, sau daca pur si simplu vreti sa va faceti vocea auzita in orice fel.

De mentionat ar fi si ca o minima investitie in draft cat sa nu luat jucatori de 19 ani poate oricine sa faca. 10 puncte de Scouting nu se obtin chiar asa greu.

Poll:  Ai dori sa te implici in crearea unei super echipe U21 pentru Sezonul 30?

Da, super idee! Voi lua imediat legatura cu tine!
Nu sunt sigur ce trebuie sa fac, dar vreau
Nu doresc
E o idee groaznica, o mare prostie
Imi place pizza

This Post:
22
255206.2 in reply to 255206.1
Date: 2/21/2014 2:47:33 AM
Overall Posts Rated:
690690
Si daca imi place pizza, idea e foarte buna. Trebuie sa fim uniti sa avem rezultate.

Eu vom avea un loc disponibil. Planul de antrenament pentru Nicula si Cojocaru este compatibil pentru a construi o extrema pentru U21.

Doar sper ca vom gasi un jucator interesant pe piata (intre 190 si 203 cm, fara defecte mari, special pe interior)

This Post:
00
255206.4 in reply to 255206.3
Date: 2/21/2014 4:32:01 AM
Overall Posts Rated:
345345
Mersi de raspuns:)

Sa stii ca nu tot vor fi scumpi. Iar Ciobanu va prinde un sezon si o treime la U21 ceea ce e mai mult decat primesc majoritatea.
Daca vei cauta neaparat un MVP, da, va fi scump. Dar sunt foarte foarte multi jucatori, ii poti vedea si acum pe piata, care au fost pusi la vanzare de catre managerii romani, vanduti la manageri straini, pentru ca mai apoi managerii straini sa ii puna la pret de 20 de ori mai mare. Foarte multi jucatori tineri s-au vandut cu pretul intre 1 si 50k. Ceea ce nu e foarte mult. Pentru un pivot probabil ca cel mai bine este sa aiba potential minim 7, skill-urile de interior fiind foarte costisitoare pentru potential.
Eu zic ca vei putea gasi cu usurinta un jucator inalt cu potential 7-8 la inceputul sezonului, la pret bunicel. Esential este sa sincronizam antrenamentele mai multor manageri.

This Post:
33
255206.6 in reply to 255206.5
Date: 3/2/2014 2:36:25 AM
Overall Posts Rated:
345345
Despre draft.

Cum ne orientam in draft? Cel mai simplu este sa aveti cele 20 de puncte necesare pentru optiunile Group Demonstration si Scouting Combine. Acestea va vor arata informatiile de spre varstele si inaltimile tuturor jucatorilor din draft(foarte important) si mai ales va intervieva jucatorii care au 1 sau 2 mingi gri. De regula sunt vreo 15, la mine au fost in acest draft 21 de jucatori care am reusit sa le fac un prim interviu cu doar 10 puncte de scouting.

Cu acesti primi doi pasi, inlaturati toti jucatorii de 19 ani(care teoretic nu au sanse pentru U21), jucatori care nu sunt pe pozitia de interes pentru voi(datorita inaltimii), si jucatorii care au calitati de inceput foarte proaste.

Primul set de mingi inseamna calitatile jucatorului din draft. Ceea ce este important aici si nu e subliniat nicaieri este ca primul interviu va arata si pozitia preferata de jucator. Cunoscand aceste doua detalii, puteti stii cu exactitate foarte mare la ce sa va asteptati.
Mai exact, feriti-va de jucatorii care sunt pivoti, chiar daca acestia au 5 mingi la calitati. De regula asta inseamna ca au 6-7 la calitatile primare si foarte probabil 1 si 2 la restul(Pase, Control, Aparare exterioara, etc). Asta ar insemna ca veti avea nevoie sa pierdeti poate si 2 sezoane antrenand secundare pentru ca jucatorul vostru sa aiba calitati secundare decente.

Al doilea set de mingi se refera la potentialul jucatorului. In linii mari:
5 mingi - Potential 9,10,11
4 mingi - Potential 7,8
3 mingi - potential 5,6
2 mingi - potential 3,4
1 minge - potential -1,0,1,2

Potentialul 6 este un potential foarte subapreciat, acest potential putand sa ofere un titular/rezerva(in functie de liga) cu un salar de 30-45.000. Cu toate acestea, in aceasta faza a selectarii jucatorilor, jucatorii cu 3 mingi contin si potential 5, care este de evitat cu orice pret.

Orice de la 4 mingi in sus, e perfect.

Care este jucatorul absolut ideal?
5 mingi la calitati, 5 mingi potential, Extrema, Nota A+, 18 ani, iar inaltime in functie de nevoie.

De ce extrema? deoarece 5 mingi la calitati si extrema inseamna ca are de toate. Exista si exceptii din pacate, dar sunt foarte rare.

De regula, intr-un draft mediu, exista un jucator extrem de bun, care are si calitati bune si potential, un jucator care are calitati mai proaste insa potential bun, ambii de 18 ani(si potential 9+), si inca unul de 19 ani cu potential bun. De ori cate ori am investit in draft, a fost exact asa.

Un punct in plus ar fi urmatorul.
Din nou, in urma experientei acumulate, am observat ca un draft in care nu se investesc bani, nu se gasesc jucatori. Asta inseamna ca atunci cand se genereaza la mijlocul sezonului clasa de jucatori, se genereaza in functie de banii ivnestiti in acea liga. Puteti remarca in sezonul curent ligile 1 si 2 nu au avut nici un jucator cu potential mai mare de 8. Iar ligile 3 au avut vreo 10.

Draftul este si va ramane o loterie, insa din respectiva loterie, cu ce v-am scris mai sus, puteti elimina cu usurinta jucatorii extrem de slabi.

Daca aveti intrebari, nu ezitati. Happy hunting.

Last edited by Boston Celts at 3/2/2014 2:45:41 AM

This Post:
00
255206.7 in reply to 255206.6
Date: 3/2/2014 2:42:29 AM
Overall Posts Rated:
345345
P.S.

Mai aveti la primul scouting inclusiv statisticile unui meci demonstrativ al jucatorului din draft. Cu toate ca de cele mai multe ori nu prezinta relevanta, aici puteti observa daca jucatorul vostru e capabil sa marcheze aruncari libere sau nu, si ceea ce este extrem de important, daca faulteaza mult sau nu. Un jucator cu 0-13 la aruncari libere sau cu 5,6 faulturi probabil nu e alegerea cea mai buna.

This Post:
11
255206.8 in reply to 255206.7
Date: 3/2/2014 3:08:51 AM
Overall Posts Rated:
7272
Spre exemplu am avut sezoane in care am investit mult in darft, dar nu am scos nimic bun. Dacă într-un sezon nu investeşti nimic în darft şi economiseşti banii pe care i-ai fi folosit, la începutul sezonului viitor sau chiar mai repede, o să ai o sumă frumuşică pentru a achiziţiona un tănăr talentat. Aşa mergi la sigur - mă refer la faptul că şti exact ce cumperi, piaţa e plină de jucători tineri şi buni dintre care poţi să alegi. Dacă reuşeşti să iei un român, e perfect. Nu zic că nu e bine să investeşti în darft, zic asta doar ca o alternativă.

This Post:
00
255206.9 in reply to 255206.8
Date: 3/2/2014 3:13:45 AM
Overall Posts Rated:
345345
Asa este. Dar aproape nimeni nu vinde jucatorii cu adevarat buni. Si aproape nimeni nu are banii pregatiti sa cumpere jucatorii tineri de valoare. Si astfel ne trezim(si asta in fiecare sezon) ca vin managerii chinezi ne cumpara jucatorii cu 100k pentru ca mai apoi sa ii cumparam noi inapoi la 4-500k.

Da, este o alternativa buna sa ai banii pregatiti si sa mergi la sigur. Insa, daca loteria iti iese ar trebui sa ai jucatori mai buni decat are piata sa ofere:) asta e parere personala.

This Post:
00
255206.10 in reply to 255206.9
Date: 3/3/2014 8:39:16 AM
Overall Posts Rated:
7272
Păi e o loterie, cum ai zis, deci e şi chestie de noroc. :D
Şi părerea mea e că ar trebui să ţinem cu dinţii de tineri şi să nu îi mai vindem la chinezi să facă bişniţă :D

Last edited by paul.swbl at 3/3/2014 8:41:50 AM

This Post:
11
255206.11 in reply to 255206.10
Date: 3/17/2014 6:42:44 PM
Overall Posts Rated:
44
salut....pot sa va ajut si eu cu ceva, desigur daca doriti...pot sa cumpar ceva jukatori pentru antrenament, banii nu sunt o problema, la sfirsit de sezon vreau sa vind ceva jukatori si sa mai acumulez nishte finante,
ms pentru intelegere,

P.S. mai shtiu un manager care sunt pe BB din moldova care sia pierdut interesul fata de acest jok, si ash putea sa ii propun sa facem ferma de jukatori...antrenamentul nefiind o problema, ce zici aceea si va antrena....