Evo da se i ja oglasim nakon duže vremena ...
Odlučio sam da predam svoju kandidaturu na mjesto selektora našeg nacionalnog tima. Od samog mog početka i prvih koraka na BB-u, pokušavao sam uspostaviti kontakt sa velikim brojem menadžera naše zajednice. Išao sam takvim putem zbog upoznavanja svih korisnih informacija vezanih za ovu igru, zbog čega mislim da mi komunikacija, a ujedno i rad sa zajednicom neće biti problem.
Mislim da su kandidature i ovakvi tekstovi općenito umotavanje šupljice u ukrasni papir, tako da ne bih duljio, nego bih htio što jednostavnije reći kako; šta; zašto...
Pred sebe sam postavio tu ideju isključivo zbog toga što imam ogromnu želju za takvo mjesto kao i viziju sebe, kao nekoga ko će predano ( ne savršeno, ali s tendencijom ka uspješnosti od 101% ) obavljati ovaj posao. Kada kažem o uspjehu, ne može niko da obeća brda i doline, mora i okeane, ali može obećati borbu do kraja.
Naravno, kao što je opće poznato, dvije ( pa čak i više ) glava su poželjnije u poslu nego jedna. Ne planiram ništa raditi sam, jer bi bilo bruka da se to na takav autokratski oblik svede. Hvala Bogu, u zajednici imamo čovjeka koji igra BB- Ligu prvaka i koji ima dovoljno iskustva da finese i (mnogima) brojne nepoznanice prenese na selektora i igru tima.
Ne bih htio da se na moju kandidaturu gleda kao na neki "isprdak" niti da se od iste pravi "cirkus", temeljen na plasmanu mog tima, jer mislim da takvo poređenje nije ekvivalentno.
Unaprijed Vam hvala.