BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: enynho
This Post:
00
256475.2 in reply to 256475.1
Date: 4/1/2014 6:41:53 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Evo ja kao protukandidat imam par pitanja naslovljenih Guletu ...

Sve super, kandidatura u početnom obliku već ima ideju, za razliku od moje, za koju upravo imamo ovu temu da vodimo debatu, ili što bi se reklo polemišemo.

Druga opaska, ovo i to je to, ti se uvuklo pod kožu, pa nekako to sve zvuči sladunjavo i jednostavo. Da li ti stvarno misliš da je to tako jednostavno ?

I još nešto, napomenuo si da kao budući selektor želiš uvesti smjenu generacija ( naravno uz zadržavanje par iskusnijih igrača ). Ne misliš li da je to možda malo pretjerano i suviše radikalan potez ? Navodim ti jednostavan primjer: igramo sa 60% podmlađenim sastavom i normalno je da ćemo gubiti tekme. Iskustvo nema tako veliku ulogu da pa da je potrebno gurati mlađe odmah iz ranih godina ! Ako gubimo tekme, padamo na rangu, idemo u niži šešir, šta si napravio u idućem ciklusu ?

- Moj stav po pitanju toga ( uključivanja mlađih igrača u A tim; prilikom izgovora mlađi mislim na igrače od 22-26 godina ), jeste takav da se treba pobrinuti o njima dobrano, ali iz izostaviti iz ekipe dok ne dostignu određeni nivo ! Smjena generacija će biti uspješna i potpuna, tek onda, kada budemo imali 8 ili 10 igrača između 25-28 godina koji su na zavidnom nivou.

Hvala.

From: Gule

This Post:
11
256475.3 in reply to 256475.2
Date: 4/1/2014 3:02:38 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
U toj tvojoj prvoj ili kako ti rece drugoj opaski ja ne vidim nikakav problem pa cu preci na ostalo.

Da li je radikalno ili ne to ne znam, ali da treba doci do smjene to znam jel od forisranja starijih nemamo nista, niti u pogledu ovih kvalifikacija nit u pogledu buducnosti, jednostavno forsiranjem staraca nema nas nigdje ni u kakvom pogledu.

Smjena generacija je vec pocela sa ticom kao selektrom i sa tim bi se nastavilo. Sad ja kad sam spominjao smjenu generacija nisam mislio na radiklano ubacivanje igraca od 21-22 godine u roster, ali to podrazumjeva da ce igrac od 24 godine imati prednost nad onim od 30+ cak i ako je slabiji u pojedinim aspektima, naravno da igraci koji imaju preko 30+ i koji su dominantni na toj poziciji ce zadrzati mjesto u reprezentaciji.

I moram ti reci da iskustvo ima svoju ulogu, koja je za tebe mozda nebitna za mene je licno vrlo bitno, tako da u startu imamo kontradiktorna razmisljanja.

Ako treba jos nesto pojasniti, slobodno pitaj

To: Gule
This Post:
00
256475.4 in reply to 256475.3
Date: 4/2/2014 12:56:48 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
[quote I moram ti reci da iskustvo ima svoju ulogu, koja je za tebe mozda nebitna za mene je licno vrlo bitno, tako da u startu imamo kontradiktorna razmisljanja.

Nigdje nisam rekao da iskustvo nije bitno, nego da nema tako veliku ulogu ! Naravno da bih bio idiot da mislim da za seniorski rang iskustvo nije važno, ali je priča o iskustvu bila uklopljena u kontekstu smjene generacija.

Očigledno zajednica kroz snene oči posmatra sve ovo, pa tako nemamo ni pitanja, nadam se zadovoljavajućem odazivu i neka s(p)retniji dobije ove izbore.

:)

This Post:
00
256475.5 in reply to 256475.4
Date: 4/2/2014 1:24:03 PM
kk naprijed
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
754754
sto se tice te smjene koju sam ja zapoceo
Leonidin roster je jos aktuelan bar 50 posto da se ne lazemo, i po mom misljenju na spoljnim pozicijama bi trebalo zadrzati vecinu igraca iz sadasnjeg rostera, osim bacanovica mozda, na znam sta tacno Gule planira kad kaze podmladjivanje, najveci problem je po meni odbrana na unutrasnjim i to se vidjelo protiv turske i srbije, tu bi po meni trebalo isforsirati dalji razvoj lukica i grge jer imaju potrebne osobine po pitanju odbrane, toliko od mene kad je roster u pitanju
ko god da dobije izbore stojim mu na raspolaganju

This Post:
00
256475.6 in reply to 256475.5
Date: 4/2/2014 3:28:35 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
...najveci problem je po meni odbrana na unutrasnjim i to se vidjelo protiv turske i srbije, tu bi po meni trebalo isforsirati dalji razvoj lukica i grge jer imaju potrebne osobine po pitanju odbrane, toliko od mene kad je roster u pitanju ...

- Naravno, ko može bolje znati od čovjeka koji je imao uvid u sve to i zna kako stvari stoje, te je na sebi osjetio nedostatke ove ekipe ;)...

ko god da dobije izbore stojim mu na raspolaganju

- Još jedan veliki plus. Smatram da bi samo idiot okrenuo leđa bivšem selektoru ne razmjenivši sa njim iskustva, te sve pozitivne i negativne dojmove o ekipi. Naravno da je u svemu u životu uvijek zdravo i dobro imati uz sebe nekoga ko ima iskustva u tome što čovjek radi.

This Post:
00
256475.7 in reply to 256475.5
Date: 4/2/2014 4:08:25 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Opcenito, vanjski igraci su katastrofa, i sto se tice staraca a i buducnosti, tu mozda imamo dva igraca koje trenira kyve ali i tu treba jos dosta rada da budu na jednom nivou koji trazi jedna ozbiljna reprezentacija.
Sto se tice unutrasnje linije tu se da popraviti situacija dosta vise a i dosta je lakse istranirati jednog centra.

Naravno ondje gdje ne budemo mogli porkiti poziciju sa mladjim igracem tipa ako neki bek od 25 godina ne moze pokriti tu istu poziciju u nekom omjeru hajmo reci 75% u odnosu na nekog straca taj starac ce ostati tu. Ali ako moze u nekih 75%+ pokriti istom kvalitetom tu poziciju ako ja budem selektor ja cu licno dati prednost beku od 25 godina, naravno da to podrazumjeva i da taj bek bude i dalje u treningu bez toga onda nemamo nista od njega ni sad a ni u buducnosti.

This Post:
11
256475.8 in reply to 256475.7
Date: 4/2/2014 4:36:24 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Ja bih htio da, kao jednu od bitnijih stvari istaknem, da ću se lično potruditi da osiguram najmanje 4 menadžera koja će biti u pripravnosti da imaju reprezentativca ( ili potencijalnog reprezentativca u ekipi i da ima redovan i pravilan trening ).

This Post:
33
256475.9 in reply to 256475.8
Date: 4/3/2014 7:26:48 AM
ŽKK Željezničar
III.1
Overall Posts Rated:
386386
samo se nadam da ti neces voditi sva 4 acc..

This Post:
22
256475.10 in reply to 256475.9
Date: 4/3/2014 11:03:33 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Budi direktan i reci šta imaš na srcu. Nikada nis volio ta kukavička i iz sjene javljanja.

Message deleted