BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Täydellisen joukkueen rakentaminen

Täydellisen joukkueen rakentaminen

Set priority
Show messages by
From: Simuli
This Post:
44
257910.1
Date: 4/14/2014 12:59:51 PM
Overall Posts Rated:
7474
Olen jo jonkun aikaa pohtinut että miten rakentaa ”täydellisen joukkueen” buzzerbeaterin ihmeellisen maailmaan. Kauan on ollut jo selvää, että perinteisillä menetelmillä se ei onnistu ja vaikka elastic effectin myötä treenaus on nopeutunut, niin se ei juurikaan korjaa suurinta ongelmaa eli todella hyvien pelaajien palkkojen nousua sietämättömille tasoille. Tähän ongelmaan on kuitenkin mielestäni kohtuu yksinkertainen ratkaisu. Tämä ratkaisu vaatii paljon aikaa treenille ja myöskin jonkin verran rahaa hyvien junnujen ostoon, joskin näiden junnujen potentiaali ei tarvitse välttämättä olla supertähteä korkeampi, joten näiden hintakaan ei usein nouse aivan taivaisiin.

Ongelman ratkaisu on pelaajien hyökkäys- ja puolustustaitojen erilleen kehittämistä. Eli sisämiehille kehitetään loistavat hyökkäystaidot sisäpeliin ja puolustuksellisesti ulkopeliin. Takamiehille tehdään sama, mutta toisin päin ja koska peli suosii vieläkin sisältä hyökkäämistä, niin takamiehielle ei oikeastaan kaukoheittoja haluta. Sitten ottelun kokoonpanoja laitettaessa vaihdetaan sisämiehien ja takamiehien puolustuksen pelipaikkaa ja näin saadaan erittäin toimiva ja erityisesti palkkakuluja säästävä kokoonpano aikaiseksi. Säästöt tälläiselle joukkueelle ovat mielettömät ja se mahdollistaa laajemman rosterin ylläpidon.

Yksinkertaiseksi esimerkiksi voin ottaa oman maajoukkuepelaajani Gavrikin. Gavrik on aika perus mörssäri, jonka sisätaidot ovat erinomaiset. Erityisesti hyökkäystaidot sisältä ovat erinomaiset. Ongelma on kuitenkin siinä, että Gavrikin palkka on 232k. Jos Gavrikin sisäpuolustuksen ja ulkopuolustuksen arvot vaihdettaisiin keskenään olis Gavrikin palkka noin 150k pienempi. Tämän lisäksi hän ei olisi capissa niin kuin hän nyt on ja hänelle voisi treenata esimerkiksi lisää syöttämistä ilman palkkakulujen nousua. Pelkästään yhden kauden aikana säästöt tämän muutoksen seurauksena olisivat noin 2 miljoonaa. Tietenkin Gavrikin treenaus olisi kestäny kauemmin, mutta pitkällä tähtäimellä se olisi sen arvoista.

Takamiehien rakentaminen on ehkä hivenen erilaista johtuen pelimoottorista, joka vieläkin suosii vahvasti sisältä hyökkäämistä. Idea on kuitenkin taas se, että takamiehille halutaan korkea sisäpuolustus sekä myös korkeat levypallot. Tämä siksi koska takamiehet puolustavat vastustajan sisämiehiä, niin he ottavat tietenkin suurimman osan puolustuslevareista. Syöttämisen pitää myös olla erittäin korkea, koska takamiehen tarkoitus on ruokkia pelaajia jotka pystyvät laittamaan pallon korkealla prosentilla koriin. Takamiehen omat heittotaidot halutaan pitää kohtuu alhaalla johtuen siitä, että hänen ei haluta heittävän useasti, koska pidemmän matkan hyppyheitot osuvat hyvilläkin taitotasoilla liian huonosti. Kuljettamisen ja pallonkäsittelyn tulisi olla myös korkealla ja lähiheittoja tulisi olla sen verran, että kun paikka tulee niin korkean prosentin lähiheitot uppoavat koriin.

Esimerkki sisämiehestä:
Hyppyheitto: uskomaton Kaukoheitot: vahva
Ulkopuolustus: ilmiömäinen Pallonkäsittely: ällistyttävä
Kuljettaminen: legendaarinen Syöttäminen: vaikuttava
Lähiheitot: legendaarinen Sisäpuolustus: vahva
Levypallot: sensaatiomainen Torjuminen: välttävä
Palkka-arvioa buzzer-managerin mukaan noin 80k.

Esimerkki takamiehestä:
Hyppyheitto: mahtava Kaukoheitot: välttävä
Ulkopuolustus: pätevä Pallonkäsittely: huikea
Kuljettaminen: ällistyttävä Syöttäminen: monumentaalinen
Lähiheitot: mahtava Sisäpuolustus: ilmiömäinen
Levypallot: kliininen Torjuminen: kelvolline
Palkka-arvio buzzer-managerin mukaan noin 97k.

Esimerkkini ovat siitä hivenen huonoja, etten ole jaksanut laskea kuinka kauan kyseisten pelaajien rakentamiseen menisi aikaa, mutta idean niistä kuitenkin saa. Uskon että tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän mestaruusjoukkueet tulevat siirtymään tämän kaltaiseen joukkueen rakentamiseen ja uskon että osa harrastaa tätä jo tällä hetkelläkin.

Jakakaa mielipiteenne ja liittykää mukaan keskusteluun!

-Simuli-

From: Simuli

This Post:
00
257910.3 in reply to 257910.2
Date: 4/14/2014 2:10:47 PM
Overall Posts Rated:
7474
Hyviä pointteja mutta en aivan allekirjoita. Aivan esimerkkini kaltaisia pelureita ei listoilla ole ja sisämiehet on ainakin pakko treenata itse. Väitän kuitenkin, että esimerkkini kaltaisia takamiehiä (vähän heikompia) listoilta löytyy, koska perusvaatimukset ovat korkea sisäpakki sekä levyrit ja alhaisemmat lähiheitot plus korkea syöttäminen. Tällaisia pelaajia listoilla on, vaikkakin ei kovin usein.

Last edited by Simuli at 4/14/2014 2:12:58 PM

From: hene10

This Post:
00
257910.4 in reply to 257910.3
Date: 4/14/2014 2:16:07 PM
Aittakorven Torjunta & Heitto
II.1
Overall Posts Rated:
22142214
Second Team:
Moltas Matsson Academy
Kröhöm...ootko kuullu koskaan sellaisesta joukkueesta kun Codemasters?

This Post:
00
257910.5 in reply to 257910.3
Date: 4/14/2014 2:48:36 PM
Overall Posts Rated:
986986
Sen verran siirtolistoja kolunneena väittäisin että kaikkein harvinaisimmat nykyään ovat juuri "sisämiehet", joilla on siis korkeat puolustusarvot, matala lähiheitto ja kova syöttäminen - ja nämähän siis ovat "takamiehiä" jotka sitten puolustavat sisällä.

Toisinpäin pelaavia pelaajia löytyy paljon enemmän listoilta.

Rakballe: Erilaisten pelaajien tarjonta lisääntyy koko ajan, toki erikoisuudet hivenen maksavat, mutta kyllä melkein kaikkea jo löytyy. Ei aivan noilla spekseillä tietenkään, mutta hivenen itse treenailemalla, on nuo edellä esitetyt tasot mahdollisia.

Last edited by Codemasters at 4/14/2014 2:50:28 PM

This Post:
00
257910.6 in reply to 257910.1
Date: 4/14/2014 3:06:57 PM
Overall Posts Rated:
986986
Esimerkkini ovat siitä hivenen huonoja, etten ole jaksanut laskea kuinka kauan kyseisten pelaajien rakentamiseen menisi aikaa, mutta idean niistä kuitenkin saa. Uskon että tulevaisuudessa yhä enemmän ja enemmän mestaruusjoukkueet tulevat siirtymään tämän kaltaiseen joukkueen rakentamiseen ja uskon että osa harrastaa tätä jo tällä hetkelläkin.


Esimerkit ovat hyviä. Onko sitten riittävän kovia ja taitojen painotukset oikein on aina makuasia. Molemmat ovat mahdollisia sen enempää kommentoimatta ;)

No game analyzer paljastaa melko hyvin joukkueiden peluutuksia.....eli näkee aina kuka onkin puolustanut ketä vastaan. Ei muuta kuin sillä vaan "scouttamaan". Ei liene suuri salaisuus että meillä pelaa melko usein Bogdan Fajfer ja Jiri Rohaty PG tai SG tontilla - molempien paras pelipaikka lienee C.


This Post:
00
257910.7 in reply to 257910.6
Date: 4/14/2014 3:53:01 PM
Kekluhoitaa
II.2
Overall Posts Rated:
9696
Rohatyn hankintaa itsekin tuolloin pari kautta takaperin pyörittelin, aika mielenkiintoinen pelaaja. Ilmeisesti sitten Fajferin taitojakaumassa samaa ideaa. Parkkamäkikin herätti siirtolistalla ollessaan kiinnostusta, ei mikään ihan perinteinen PG kyseessä. Tuollaiset pelaajat vaan vaatii vähän vähemmän suoraviivaista peluutusta ja muita siihen sopivia palasia ympärilleen, ei sopisi ihan mihin tahansa nippuun saumattomasti..

This Post:
00
257910.8 in reply to 257910.7
Date: 4/14/2014 4:04:41 PM
Aittakorven Torjunta & Heitto
II.1
Overall Posts Rated:
22142214
Second Team:
Moltas Matsson Academy
Tuollaiset pelaajat vaan vaatii vähän vähemmän suoraviivaista peluutusta ja muita siihen sopivia palasia ympärilleen, ei sopisi ihan mihin tahansa nippuun saumattomasti..



Sehän se tämän homman juju onkin, js tekee ideasta hankalan toteuttaa, että tarvii sen neljä pelaajaa keitä peluuttaa "ristiin". Ja sekin on vasta aloituskokoonpano, oishan se hyvä että vaihtaritkin jotenkin tähän soveltuisivat. SF-paikka onkin sitten helpompi hoitaa.

This Post:
00
257910.9 in reply to 257910.7
Date: 4/14/2014 4:45:46 PM
Overall Posts Rated:
986986
Jep. Fajfer ostettiin III-divarissa ja kokeiltiin vähän miten toimi treenikkeiden kanssa. Rohaty ei mitenkään optimaalinen mutta erittäin harvinainen....tuon tason syöttötaitoja ei ole tullut sen koomin vastaan....

Kuten hene totesi, koko pakka pitää suunnitella vaihtomiehet mukaanlukien. Eihän näitä kuvioita aina ole pakko viedä äärimmäisyyksiin, jolloin kuviot helpottuu ja monipuolistuu

From: Simuli
This Post:
00
257910.10 in reply to 257910.6
Date: 4/14/2014 4:50:44 PM
Overall Posts Rated:
7474
Henelle: En halunnut erikseen mainita Codea, vaikka taitaa olla ilmiselvää että mistä tekstini on saanut vahvasti vaikutteita.

Codelle: En tosiaan ole siirtolistoja kolunnut pitkään aikaan kunnolla, joten olet varmasti oikeassa. Nuo esimerkki pelaajien taitojakaumut on täysin sattumia. Kopioin muutaman pelaajan taidot ja sitten muuntelin muutamat taidot siten, että sain oikeanlaisen palkan aikaiseksi, ja tietenkin idean siitä mistä on kyse. Taitojen kovuuteen ja painotuksiin en ota sen enempää kantaa, koska optimaalisista ratkaisuista ei ole hajuakaan. Hauska olisi joskus päästä testaamaan, että minkälaisia tuloksia tietyillä jakaumilla saisi aikaiseksi.

Tekstini tarkoitus oli siis herättää keskustelua, koska itse en ainakaa Suomen joukkueista tiedä muuta kuin Codemastersin, jonka joukkue on selvästi rakennettu eri tavalla. Itsekin olisi hauska aloittaa uusi projekti, mutta en vaan nää itseäni pelaavan tätä peliä noin 10 kauden päästä. Voi tietenkin olla, että jollain managereilla on omat projektinsa kesken ja tulevaisuudessa nähdään Sm-koriksessa lisää kovemman luokan joukkueita, jotka on rakennettu tällä tavoin.




From: Simuli

This Post:
00
257910.11 in reply to 257910.8
Date: 4/14/2014 4:55:21 PM
Overall Posts Rated:
7474
Eihän kaikkien takamiehien ja sisämiesten tarvitse olla näin rakennettuja, vaan riittää että on yksi kumpaakin. Toinen sisämies ja takamies voivat olla perinteisesti rakennettuja. Näinkin saa jo huomattavia säästöjä aikaiseksi ja on helpompi pitää parempaa rosteria. Tietenkin vaihtomiehet kun ottaa mukaan lukuun, niin sitten tarvitaan jo neljä "erikoismiestä".

Last edited by Simuli at 4/14/2014 4:57:09 PM