Preden karkoli drugega napišem, bom šel najprej do najbolj očitne zadeve...
V mojih treh prejšnjih mandatih sem se prizanesljivo smehljal tistim selektorjem, ki so pozabili nastaviti postavo za svojo reprezentanco, bodisi mladinsko ali člansko. Kako se ti to sploh lahko zgodi, saj imaš ja en teden časa! Meni se to seveda ne more sploh zgoditi!
In žal se je. Pred odhodom na dopust, ko en teden naj ne bi uporabljal neta, sem nastavljal vse možno in bil siguren, da sem nastavil tudi U21. Žal nisem. Opravičujem se predvsem tistim, ki trenirajo svoje 21-letnike in pazijo na njihovo pripravljenost, zato da potem ne igrajo...
Edina sreča v nesreči je ta, da se je nekaj takšnega zgodilo v sezoni, v kateri nismo konkurenčni in na več kot šest uradnih tekem ne moremo računati. Nisem si mislil, da se bo to zgodilo nekomu, ki dela na takšnem delovnem mestu, kjer je treba večino stvari 2-3x preveriti.
Kot ste verjetno že opazili tisti, ki kaj sledite mladinski reprezentanci, z bolj spodbudnim tonom letos niti ne morem nadaljevati. To sezono imamo solidne do zelo dobre notranje igralce, pri zunanjih pa smo dokaj porazni. Zanimivo, da je bil trend pred par sezonami ravno obraten.
Naši trenutno najboljši igralci so torej:
Nedžad Kelhar
(31307213)Soliden branilec s švoh podajami. Nizko plačo ima zaradi zelo nizkega skoka. V normalni reprezentanci bi verjetno grel klopco in bil menjava menjave, v trenutni situaciji pa je naš prvi branilec. Trenira ga Poljak, ki fajn sodeluje z mano in mu drži dobro pripravljenost.
Ožbolt Dolenšek
(31307458)Zanimivo pri Ožboltu je to, da je zelo dobro krilo, ki pa mora igrati na OI-ju, ker ima najvišje podaje od vseh naših igralcev (10)! To sicer dosti pove o njegovi visoki kvaliteti (94 skillpointov), še bolj pa o poraznem stanju na zunanjih položajih. V obrambi se seveda premakne na drug položaj.
Ferdinand Binkovski
(31307831)Ferdinanda trenira stari znanec Mr.X, ki je že prej zelo dobro sodeloval z mladinsko reprezentanco. Ferdinand ima nizko plačo zaradi slabih podaj, sicer pa ima odlične skille za branilca. Zdaj, ko ga je uspel spraviti na dobro pripravljenost, bo verjetno nadomestil Kelharja v prvi postavi. Mogoče bo zaradi dobrega meta pod košem začel celo na krilu, kjer smo tanki zaradi Dolenška na OIju.
Anže Požegar
(32359054)Anže trenira skupaj z Binkovskim in bo pri 21. letih še boljši od njega. Če ne bo kakšnih presenečenj, bo verjetno naš prvi branilec naslednjo sezono.
Tit Stenko
(31307703)Čistokrvno krilo, ki ne zaostaja prav dosti za Dolenškom - razen seveda pri podajah. Je soliden kandidat za člansko reprezentanco. Lastnik The Valar je odličen trener in ima še enega asa v rokavu za naslednjo sezono (Žan Kum). Žal mi je edino, da Tit letos nima najboljše pripravljenosti.
In smo že pri centrih...
Zvone Krstovski
(31307274)Prototipni krilni center in daleč najboljši igralec v letošnji U21. Njega se ne bi branil v katerikoli generaciji. Na srečo za njim prihaja še Ferdo Nenezić, eden bodočih nosilcev naslednjo sezono.
Tomo Žuran
(31307992)Zelo lepo natreniran center/KC (vse štiri centrske skille ima enake, noben zunanji skill pa ni nižji od pet). Če bo lastnik natreniral zunanjo obrambo v naslednjih dveh sezonah, ima možnost postati zelo dobro krilo.
Nastja Čuš
(31308097)Kar dober center z zelo dobrimi podajami, zunanjo obrambo in prostimi meti.
Žan Kum
(32359006)Letos je solidna menjava na krilu, naslednjo sezono pa bi mogel biti odličen.
Zoki Krpan
(32359148)Eden naših boljših notranjih igralcev naslednjo sezono. Upam, da lastnik ne bo prej obupal, saj ga je težko trenirati, ker naredi veliko faulov.