BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263721.2 in reply to 263721.1
Date: 10/16/2014 2:51:32 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Zdravím českou komunitu BB, po delší úvaze jsem se znovu rozhodl kandidovat na post reprezentačního trenéra. Rozhodnutí jsem promýšlel již během minulé sezony, kdy jsem z části zastupoval Maxsona, k rozhodnutí přispělo, že se rwystyrk zatím do voleb nepřihlásil a neučinil tak ani jiný z českých manažerů.

V současné době čelíme trvajícímu úbytku manažerů, bohužel nám minulá sezona ukázala, že někteří soupeři nám utekli a bude třeba změnit koncepci tréninku hráčů, jak se již začalo rozebírat v diskuzi. Nová koncepce bude mít vliv na NT na několik sezon dopředu, proto bych rád aby se na diskuzi podílelo více zkušených manažerů.

Celkově bych byl rád kdyby se vedení NT stalo více týmovou záležitostí, například v podobě 3-4 manažerů, kteří by tvořily základní kostru vedení NT, na diskuzi okolo NT by se mohl podílet kdokoli na externím fóru, které bych rád zachoval, stejně jako webovou databázi. V tomto případě bych nedal přístup k mému účtu, jak zde bylo navrhováno. Tato skupina manažerů (byl bych rád pokud by v ní byl rwystyrk či Maxson) by se v prvé řadě starala o aktuální řízení týmu (zápasy, trénink hráčů) a o koncepční směřování NT. V souladu s tímto je možnost další spolupráce v oblastech jako je sledování trhu, botování týmů, sledování zdali hráči hrají na domluvených pozicích.

Jako svůj hlavní cíl nevidím osobní vítězství ve volbách, ale vytvoření výše zmiňované skupiny, v které rád budu i v případě svého nezvolení.

Message deleted
This Post:
00
263721.4 in reply to 263721.1
Date: 10/17/2014 5:16:58 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11891189
Second Team:
Jirkov
Tak jsem se rozhodl po 6 sezonách od ukončení mého prvního dlouhého období u NT znovu kandidovat na pozici trenéra NT, byť mám pochybnosti o tom, že na to budu mít tolik času jako dříve, abych zvládal úplně všechny činnost. Více se dozvíte v diskuzi, ale nastínil bych základní principy NT pod mým vedením:

1) maximální koncentrace na hráče v českých klubech, případně klubech českých manažerů v Utopii a tomu přizpůsobená přestupová politika, s tím souvisí snaha o co největší angažovanost českých manažerů, zejména ve smyslu vlastnictví a tréninku českých hráčů
2) směřovat vývoj hráčů k větší variabilitě taktik, pozorovat nové trendy a tomu přizpůsobovat směr tréninku
3) s ohledem na konec "kolotoče" vysoká koncentrace na kondici hráčů v NT

Co vím, že nejspíš nezvládnu ani s pomocí dalších v míře jako dříve je sbírání údajů o skillech hráčů cizích NT, kteří se objeví na TL. Při mém prvním působení jsem díky těmto informacím byl třeba schopen velmi účelně využít soupeřovy slabiny a zahrát efektivní přepozicovaný Patient apod.

Co si dále myslím, že je zanedbané, ale já osobně na to nemám recept - jak ke hře přitáhnout více českých hráčů. Hlavní úbytek v kvantitě hráčů už je sice pryč a pokračuje to spíše pozvolným dalším úbytkem, co je ale důležitější, v tom úbytku jsou často kvalitní manažeři, kteří spolupracovali s NT a ty je těžké nahradit podobně kvalitními.

Cílem po nejbližší období je tým stabilizovat a vytvořit podmínky pro to, aby dlouhodobě byl tým zase připraven vozit medaile z ME a MS.
Za neúspěch pro toto období bych považoval, kdybychom vypadli v základní skupině ME. Zároveň bychom se měli pokusit dosáhnout výsledku, který umožní o MS bojovat aspoň v baráži, abychom nepřerušili dlouhou sérii MS s naší účastí.