BuzzerBeater Forums

Srbija - III.2 > HELP ako boga znate ! :D

HELP ako boga znate ! :D

Set priority
Show messages by
This Post:
00
271678.1
Date: 7/26/2015 5:51:32 PM
Overall Posts Rated:
22
Pozz . Kako se igra ovo ? xD

This Post:
11
271678.2 in reply to 271678.1
Date: 7/27/2015 7:32:00 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Pozdrav i tebi.

Napisao sam ti ovde (270836.614)

* * *

Ostatak imaš na
http://www.buzzerbeater.com/manage/checklist.aspx

http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Rule...

ali ti je ono iznad zvezdica sasvim dovoljno.

This Post:
00
271678.3 in reply to 271678.2
Date: 7/27/2015 7:38:54 AM
Overall Posts Rated:
22
Hvala :) Zato si ti u ovoj ligi a pise da imas preko 700 poruka ovde sto znaci da bi trebalo da si neki stariji clan ???

This Post:
00
271678.4 in reply to 271678.1
Date: 7/27/2015 8:16:33 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Par najbitnijih stavri za početak:

- Ne troši pare na početku na igrače ► skoro svi se zeznu pa pokušaju da se takmiče sa mnogo jačim timovima. Svi smo željni pobeda ali tih početnih 300000$ + neplaćanje igrača u prvih nekoliko nedelja daju jedva 500000$ a to je jedva dovoljno za 1 do 2 sumnjiva igraca za ovaj rang. Uz to, oslobodi se suvišnih (neperspektivnih) igrača, jer nema potrebe da imaš 15 igrača (odnosno 18 igrača za nedelju dana).

★ ★ ★

- Trenutno pošto je kraj sezone a ti si fino plasiran za njega ► najviše obrati pažnju na draft sa kojeg ćeš dobiti 3 nova mlada igrača 18÷19g.

Kako da dođeš do drafta?
1. odeš Menu sa leve strane ► i tamo na Manage My Team (KLIK!) / ili na ima tvog tima KK Sečanj (KLIK!) svejedno

2. Kad ti se to otvori dobićeš u onom velikom zelenom polju na vrhu strane gde piše ime tvog klubaKK Sečanj jedan padajući meni i u njemu ῿ ispred ? na lopti. Prevuci mišem preko tog pravougaonika i pojaviće ti se padajući menu. Idi na opciju drugu odozgo Draft and Scouting (KLIK!) na taj link i tako si ušao na draft.
U njemu možeš da iskautuješ igrače i pomeraš pikove (svoj izbor) po želji. Uvek namesti one igrače koji ti se najviše sviđaju na prve pozicije. Ukoliko neko pre tebe izabere igrača kojeg si želeo onda ćeš ti dobiti prvog slobodnog igrača po tvojoj rang listi.
O draftu malo više imaš na ovoj temi

http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

★ ★ ★

- uvek prvo vodi računa o ekonomiji pa tek onda o jačini ekipe ► mi smo počinjali iz IV lige tamo se kalili, skupljali novce, gradili arene, kupovali trenere, trenirali mlade igrače i prodavali ih a onda kupovali kvalitetnije mlade igrače i trenirali ih i samim tim zarađivali više novca i došli u situaciju da možemo da imamo koliko-toliko respektabilne rostere za ovaj rang.

★ ★ ★

- ovo je igra strpljenja ► važno je da (ako možeš) u kupu preguraš par kola (jer po kolu dobijaš dodatnih 50000$ za pobedu na početku) kao i da ugovaraš prijateljske mečeve kasnije ⇨ da bi mogao da eksperimentišeš sa sastavom, da stekneš iskustvo kako koje taktike funkcionišu u odnosu na tvoj sastav, itd.

This Post:
00
271678.5 in reply to 271678.4
Date: 7/27/2015 8:53:33 AM
Overall Posts Rated:
22
Izbacicu sve igrace osim ovih 12 sto mi treba za igru i rezervu jer sam ih malo proucio i cini mi se da su ovi beskorisni ...
Ja sam danas skautovao tamo i intervjuisao igracai tu sam izgubio 3 draft boda . Sta sam zapravo dobio time ? xD

This Post:
00
271678.6 in reply to 271678.3
Date: 7/27/2015 8:53:33 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Molim i drugi put.
Ne. Koju ligu igraš zavisi od više faktora:
- imaš li mogućnosti da odeš u viši/niži rang,
- da li ćeš uspeti u želji da odeš u viši rang ili opstaneš u postojećem
- želiš li uopšte te sezone da promeniš rang

A broj postova nije merilo ičega (pa ni pismenosti).

p.s.
Sad je sve na tebi. Mogu ti kaz'ti da ako budeš bio strpljiv ─ teško da će te ikoja virtuelna menadžerska igra "navući" kao ova.
A ne treba ti ni previše vremena za nju - manje od pola sata nedeljno.
Tačnije, ako samo nameštaš postave za utakmice, namestiš trening i ne želiš da se zamaraš svim detaljima potrebno je negde oko 5minuta nedeljno.
Preporuka je da sad na početku pažljivo iščitaš BB Priručnik i da u ovih prvih najviše mesec dana gledaš da saznaš što više.

This Post:
00
271678.7 in reply to 271678.1
Date: 7/27/2015 8:54:21 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Možeš odmah da s leve strane u Custom Menu ubaciš linkove za sve bitnije stvari oko BuzzerBeatera tako da ne gubiš vreme na traženje istih.
Preporuka :
obavezno tu ubaci link jedne od utakmica (svojih ili tuđih).
npr. ja tu držim link od najduže ikad odigrane BB utakmice sa 9 produžetaka (15387332)
kao i svoj najduži meč (75966970) sa samo 4 produžetka.
Razlog što ih držim je taj da dok ti nešto čitaš sa foruma ili pišeš/odgovaraš na poruke, skautuješ igrače itd. ukoliko u toku par minuta ne klikneš nigde na BB-u (BuzzerBeateru) ugasiće ti se BB tj.ispašće kao da si se izlogovao.
Zato uključiš neku utakmicu ► a ona je uključena na npr.o na prva odozgo
http://www.buzzerbeater.com/match/15387332/reportmatch.as...

i nemaš brige da te u sledeća 2 ili sa ovom tekmom u sledeća 4 sata izloguju.
Dakle, ubaci link utakmice koja je "puštena", a ne onaj deo tekme sa statistikom.

Kako se dolazi do njega?
Sa bilo koje BB utakmice koju nadješ, npr. odeš na link naše lige League III.2 u levom meniju (KLIK!)
i ispod tabele imaš rezultate ► idi npr. na prvu utakmicu u prozoru gde piše Saturday, July 25, 2015
2 DZE 84
1 STA 103
(SF) Final (KLIK! na polje)

i otvoriće ti se

http://www.buzzerbeater.com/match/85352591/boxscore.aspx
sa statistikom ► sad ideš na padajući meni ispred znaka pitanja ? u zelenom polju i druga opcija je
Box Score
Vievew (KLIK!)

i sada si na prenosu uživo
http://www.buzzerbeater.com/match/85352591/reportmatch.as...

Na taj način možeš pregledati bilo koji meč.
Kako ti ništa neće značiti da sad 2 sata gledaš neki meč imaš ispod prenosa meča uživo gde pisš sastavi, tekstualne poruke šta se dešava na meču male kockice ◰ ◰ ░
u ovu prvu upisuješ minute i ti upiši 47
u drugoj sekunde upiši 00 ili samo lupi ENTER
a onda na ovo treće sivo polje ░ gde piše Fast Forward pritsni KLIK!/ ili ENTER i ►
otišao si da pratiš samo poslednji minut (nadam se zanimljive) utakmice.

This Post:
11
271678.8 in reply to 271678.5
Date: 7/27/2015 9:51:42 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Pa dobio si da vidiš otprilike koliko može potencijalno da pruži.
Ali i sa draftom moraš biti izuzetno oprezan.

Koliko god dao novca (izraženog u draft poenima može biti malo). U nižim rangovima a kod nas su to IV i III liga pre možeš uloviti dobrog igrača.
Opet, neke sezone su plodnije sa draftom da se tako izrazim a druge ne. najkvalitetniji trenirci su oni potencijala 10+ (HOF ═ Hall Of Fame = 10, ATG ═ All Time Great = 11) ali trebamo biti vrlo zadovoljni ukoliko "ulovimo" MVP-ija (pot 9) pa i superstara (pot 8).
S druge strane, pitanje je koliko je dobar taj MVP? Ako ima npr. platu <2 000 i 19g onda on mnooogooo zaostaje za svojom generacijom.
Lično, mnogo više volim igrače najmanje potencijala 5 (Star) ili bolje a koji imaju više skilova.
Pošto ti kao nov menadžer si i Supporter tj. možeš da vidiš mnogo više stvari od nas ostalih u ovoj ligi onda iskoristi mogućnost da odeš transfer listu (TL) i tamo pretraži sve igrače npr.
- da imaju najviše 19g,
- da su potencijala barem večiti ol-star
- da imaju sumu skilova (TSP = Total Skills Point) > 60 (bolje 55 da bi bili jeftiniji) i izaćiće ti lista solidnih igrača za treniranje

Savet:
Ne kupuj ove igrače sem ukoliko ne proceniš da su zaista jeftini, već sačekaj početak sledeće sezone za 7÷10 dana (jer će u međuvremenu svi ovi igrači koje danas vidiš biti godinu dana stariji i mnogo će im opasti cena ➲ a ekonomija je ovde kao i u svim online menadžerskim igrama gotovo sve :)

Kasnije nećeš moći da sortiraš igrače po broju skilova (već ćeš morati ručno da ih sabiraš, ali navići ćeš se koliko koji skil vredi u poenima)
To imaš ovde
http://www.buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=Nome...
Do ovoga dolaziš tako što kad odeš na bilo kog svog igrača ili na bilo kojeg koji se nalazi na transfer listi odeš na bilo koji njegov skil npr. na TL (odabrao sam one igrače koji su ≤19g, potencijal≥7 večiti ol-star i bolji, plata ≥ 2 500) i onda na Search (KLIK!)
i otišao npr. na

Kostas Papazoglou (36794973)
18g, večiti olstar, 201cm, cena $100 000 (100k)
TSP = Σsk = 58 skilova

ali koji nije uopšte treniran odnosno trenirao je samo sl. bacanja koja su totalno nebitna za broj skilova i za razvoj mladog igrača. Uokvirio sam i po čemu se zan da nije treniran (jer sa većinom treninga bi mu skočili HA i DR, odnosno IS)

http://prntscr.com/7xjwvc

Za početak, ograničio bih se na igrače od 18g manjeg potencijala 5÷7, koji imaju npr. ≥ 53sk tj. one sa drafta i koji ne koštaju puno ► jer ti trebaju pare za trenera nivoa minimum 3 (advanced) plate ≤ 12 000
http://www.buzzerbeater.com/manage/staffList.aspx?staffty...
i izaćiće ti njihova lista odakle ćeš ih kupiti (mogu da se nađu i za manje od 20k) uvak gledajući da im je početna plata što manja ► jer plata stručnom štabu raste za po 2% na svakih nedelju dana tj. ako ga ne promeniš za godinu dana (4 BB sezone) imaće 2 veću platu (a trener nivoa 3 postaje preskup sa takvom platom tada). Trenere možeš zameniti bilo kada, ali tada moraš da platiš platu za obojicu te nedelje. Samtra se da trener nivoa 5 (super) obavezno treba da se menja kada dođe na kojih 45÷50k plate.

This Post:
00
271678.9 in reply to 271678.3
Date: 7/27/2015 10:25:03 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Tih 700+ su ocenjene poruke (kao like na facebook-u)

Da imam ≤ 10 godina bih mogao da ih imam i više
jedino ako bi se ostalima svidelo ono što u njima piše.
;)

Da li sam star ─ ne znam.. :P
Lična karta mi je nova sa sve klempavim ušima, njokalicom i bradom sveže izbrijanom :D

Last edited by jamais vu at 7/28/2015 6:36:43 AM

This Post:
00
271678.10 in reply to 271678.8
Date: 7/27/2015 2:42:19 PM
Overall Posts Rated:
22
Hvala puno mada sam ovo sto is napisao sve skoro provalio vec :D uzeo sam jutros nekog trenera ima 3 skil i nista me nije kostao ( 1 k xD ) ... Mozes li da mi objasnis ovo draft i skauting malo bolje ? Ne razumem kakva je ovo tablea i sta dobijam kad skautujem i sta dobijam ako idem na intervju i ovo posle toga ?

To sto si napisao da gledam preko 55-60 skillovi kad se saberu ... Mozes da npises ili jos bolje SS preko lightshota da mi podvuces koji sve skilovi i dal tu ulaze potencijal forma i to ?

Last edited by Spartak99 at 7/27/2015 2:51:20 PM

This Post:
00
271678.11 in reply to 271678.10
Date: 7/28/2015 12:49:46 AM
Overall Posts Rated:
21832183
Svi mi manje ili više para ulažemo u draft (najčešće 0-20 000$ nedeljno) tokom cele sezone i za to dobijamo draft poene koje posle trošimo radi novih, mladih igrača koji će (možda) biti budućnost kluba = 14x3=42₧.
Ali ni pozicija br.7 u konferenciji (odnosno 14 ukupno) i opstanak u ligi preko plej-auta, i pravo biranja igrača kao 3.-ći (čak ni da si ubedljivo poslednji u ligi i ispadaš) nisu nikakav garant da će te sezone biti na ligaškom draftu neki barem MVP od 18g sa TSP≥50 (barem 48), tj. može se desiti da daš i 40k nedeljno (14x4=56₧) pa i više draft poena (jer od pre par sezona je moguće da draft poene sačuvaš i preneseš u sledeće sezone) a da ne dobiješ zaista dobrog igrača kojeg vredi trenirati za reprezentaciju ► a pukao si 40k x 14 = 0.56mil što su ozbiljni novci ovde u ovom rangu (a te si pare mogao udati u arenu koja će ti vratiti sigurno pare i donositi i više za par sezona, u igrača koji će ti doneti više pobeda i opet više $, boljeg trenera, ili boljeg fizioterapeuta koji će oporaviti igrače da bi u bitnim mečevima nastupio u kompletnom sastavu - naravno da neko mora kad-tad da se povredi).

Draft je i lutrija takođe. Moguće je da neko ko bira pre tebe ugrabi dobrog igrača koga hoćeš. S druge strane, ukoliko niko ne obraća previše pažnje na ulaganje i skautovanje igrača na draftu i sa mesta prvaka posle ligaškog dela baš kod tebe osvane najbolji mladi igrač.

Po novom sistemu možeš skautovati igrače po pojedinim skilovima (tačnije grupama ali koje su napravljene sa više skilova međusobno nepovezanih tako da nijedna nema bitnu prednost) koje ti daju malo bolji uvid u igrače, ali dodatno koštaju.

Uzmi u obzir da ta utakmica koja ti je navedena je "imaginarna" i pokazuje samo malo: kakav je u odbrani, napadu, skoku, koliko as ima, koliko gubi lopti, itd. Lično, ne bih uzimao igrača koji pravi puno ličnih grešaka (LG) jer ne da se ispraviti kasnije ko je tome sklon. Sve ostalo se trenira, ali kako neke stvari možeš trenirati samo na 1 poziciji to su one vrednije ► iz samo 1 razloga: treninzima na 2 pozicije je uključeno još 3 igrača i time ti jača tim. Da li to znači da treba trenirati sve skilove na 2 pozicije? - ne, jer onda tvoji kvalitetni trenirci značajno zaostaju za konkurencijom i neće biti u reprezentaciji tj. ispašće sa spiska potencijalnih reprezentativaca što će se ogledati u manjoj zaradi od reklamne robe {čim klikneš na Manage My Team ► u ◰ gde na sivoj boji piše Finansije ► s desne strane na narandžastoj boji Prihod druga stavka je Reklamna roba: $}
Uz to radi se i o boljoj posećenosti tvojih mečeva jer imaš dobrog našeg igrača itd.

Moje mišljenje je da mi treba uvek dobar odbrambeni igrač (i sa 18g) koji će "moći" da izdrži svih 48min u igri a da ne dobije 6LG jer onda će mi jedan trenirac biti zakinut za pun trening (uvek imam bar 3 trenirca u timu).

◙ ◙ ◙

Npr. tražim nekog sa TL od 18g i nisam Supporteri tj. ne mogu da namestim traženi br. skilova ─ koje tražim igrače?
Imamo mogućnost da selektujemo po osobinama - kojih ima 10 bitnih:
Skok šut (JS) *** Šut iz daljine (JR)
Spoljna odb. (OD) *** Tehnika (HA)
Prodornost (DR) *** Dodavanje (PA)
Šut iznutra (IS) *** Unutrašnja odb. (ID)
Skok (RB) *** Blokiranje (BL)
kao i 3 osobine koje ne ulaze u skilove (manje bitne):
Izdržljivost (ST) *** Sl. bacanja (FT)
Iskustvo (EX)

Po zagradama su skraćenice sa eng. jezika tih termina.
I od ovih 10 osobina po igru su još uvek najamnje bitne 2:
- Šut iz daljine (JR)
- Blokiranje (BL)
te na njih obraćaj najmanje pažnje. Istine radi skil JR je potreban beku (SG) ali je dovoljno da je JR≤14 (12) jer % šuta za 3₧ je uvek najmanja i dalje povećanje skila JR↑ mnogo više šteti po pitanju veće plate igrača nego što donosi njegova preciznost timu a uz to JR se najlakše brani dobrom OD koja kada se podigne npr. sa 12→14 veoma dobro spušta % JR šuta beka rivala.

Last edited by jamais vu at 7/28/2015 1:41:14 AM