Здравейте,
Имах възможност да водя националния отбор вече сезон и половина. Запознах се с различните аспекти на това начинание и смея да твърдя, че изградих що годе ясна визия за това какво и как трябва да се случи, за да може да вдигнем нивото осезаемо и да бъдем фактор на някакъв етап.
С отварянето на тази тема слагам началото на една
координирана и съгласувана тренировъчна програма за бъдещи национали. Много е вероятно вече да не съм треньор на НО във времето, когато тя ще започне да дава резултати, но важен е успеха на програмата, а не кой ще бере резултатите от нея, защото целта е една - да имаме силен национален отбор.
Имаме достатъчно време до края на настоящия сезон да се организираме и да започнем да действаме на пълни обороти от сезон 33. Надявам се колкото се може повече хора да вземат участие, но като за начало ще съм щастлив и на 7-8 сериозни мениджъри, които имат желание да готвят състезатели за НО.
Играчи с необходимия потенциал има достатъчно, просто трябва да положим усилия да не се похабяват. За тази цел, те ще бъдат следени от самото им генериране, с идеята колкото се може по-голям брой от тях да получават качествени тренировки. Нещо, което треньорът на младежите няма как да прави максимално пълноценно по простата причина, че за U21 са по-важни началните/моментните умения, а не потенциала. Въпреки това съм сигурен, че и U21 националният отбор ще стане по-силен. А там и самите резултати би следвало да се усетят по-рано.
Искрено се надявам да проявите интерес. Удовлетворението от екипната работа с обща цел и от това да знаеш, че си допринесъл за успеха на едно начинание с виртуално-национална ББ значимост
не са малък мотиватор!
Ето и цялата идея, която е напълно елементарна: просто пускате едно съобщение в темата, което да съдържа:
* бюджета ви за закупуване на трейни/та
* желана позиция, на която ще готвите играч
* желана възраст на трейнито
* ниво на треньор, с който (ще) разполагатеЩе се състави подробен списък с играчи, съдържащ всички необходими данни, с помощта на които емпирично да оценяваме техните качество, потенциал и важност за НО. Аз от своя страна ще имам грижата да се свържа със собствениците на играчи и да ви намеря подходящо трейни колкото се може по-бързо, както и да следя прогреса на играчите, които вече са в програмата, да координирам тренировките им, съобразявайки се и с вашите планове естествено и да ви помагам със съвети доколкото мога.
Апелирам към по-активните мениджъри - GM-Nik0, uBAH, direct, Mod-raptor666, Balkan beer, dodor, SuperKras и много други, да не изпусна някой: моля включете се доколкото можете, било то с основния отбор или с утопия, за да повлечем крак и да събудим интереса на колкото се може повече потребители!
Силно се надявам и вярвам, че с общи усилия ще успеем!
Поздрави